Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Špagety ze včera, odpoledne jsem si udělala s předstihem domácí nudle na štědrý den a k večeři toasty, na zítra jsem vyndala z mrazáku vepřovou plec, uvařím s dušenou mrkví a bramborem
Dneska byly kuřecí řízečky a smažený hermelím a příloha jen zelenina
Holky, tak jsem na tuto diskuzi tady náhodně narazila a několikrát tady padlo, že děláte bramboráky se zelím. To neznám, ani jsem to nikdy nejedla. Můžu se zeptat, jak to děláte? Jak klasické bramboráky, jen do těsta přimícháte nasekané zelí? Díky.
@hanyny Ja je delam tak, ze usmazim klasicke bramboraky a zvlast si pripravim napln. Na cibulku dam uzene maso na kosticky, primicham kysane zeli, dochutim kminem, podusim a nakonec zaprasim hladkou moukou. Naplnim bramborak, prehnu a je hotovo.
Zkousela jsem michat zeli i primo do bramborakoveho testa, ale s tou naplni je to mnohem lepsi.
@hanyny píše:
Holky, tak jsem na tuto diskuzi tady náhodně narazila a několikrát tady padlo, že děláte bramboráky se zelím. To neznám, ani jsem to nikdy nejedla. Můžu se zeptat, jak to děláte? Jak klasické bramboráky, jen do těsta přimícháte nasekané zelí? Díky.
Ano, klasika a přimíchat kys. zelí.
Pracnější varianta je bramboráky naplnit zelím, můžeš přidat nakrájené uzené a zapéct.
A to je teda ňamka.
Dnes polévka z červené řepy a kuře na chilli s rýží.
Na ty zelové bramboráky se mi úplně sbíhají sliny, taky jsem je ještě nikdy nedělala. To musím vyzkoušet ![]()
Dnes dojídáme křídla v marinádě a děti k tomu br. kaši, zítra uvařím plněný zelný list a rajskou, knedlu jsme koupila. Bude i na neděli. Jak je pečení cukroví, ani se mi nechce vařit. Dnes jsem koupila do mražáku hovězí zadní na španělské ptáčky, upeču k rýži na 26.12.
Dneska byly kuřecí prsíčka s broskví, nivou, sýrem a k tomu rýže.
@NikysekR Přišla jsem na ni spíš náhodou. Nechala jsme se zlákat pečenou řepou v alobalu. Peče se v troubě asi hodinu, podle velikosti. Mně moc chutnala, zbytku rodiny už tolik ne, a tak jsme přemýšlela, jak ji dál zpracovat. Oloupala jsme ji a na hrubém struhadle nastrouhala. Osmahla jsem cibulku, na ni trochu pomíchala řepu a přidala asi dvě polévkové lžičky rajského protlaku, vývar. Pak jen pepř, sůl, přisladit podle chuti a zavařila jsem do ní pohanku (celá akce trva asi čtvrt hodinky). Ohromný úspěch. Dnes jsem to zkoušela jen z vařenou a ne pečenou řepou a řekla bych stejná. Jinak na webu je spousty receptů, nejčastěji se přidávají rajčata a mrkev. Prostě různé variace na boršč.
@krrrenka Mňam, děkuju za tip
.
Já řepu můžu
. Zkoušela jsi grilovanou? Naprosto skvělé. Syrovou nakrájíš na plátky, na sucho ugriluješ a ještě horké namáčíš do oleje s kořením (třeba grilovací nebo stačí sůl s česnekem). Děláme vždy v létě na grilu, ale jde to i na pánvi. Stejně připravuju ještě cuketu, papriku a žampiony. A já ani nemusím mít maso
.