Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@kometa32 Taky jsme je právě dlouho neměli a byla to fakt dobrota ![]()
Rajská z hovězího vývaru, játrová omáčka z kuřecích jater, špaldové těstoviny, třešňový kompot.
Na oběd byl těstovinový salát s tuňákem. K večeři udělám kuřecí nudličky s pórkem ve smetanové omáčce s jasmínovou rýží.
Manzel jel pracovne mimo, tak delam ryzovy nakyp s broskvemi, ten on moc nemusi.Ale kdovi, treba si taky trochu da, az prijede. Jestli zbyde… ![]()
@střepina píše:
Koprová omáčka s hovězím masem, domácí houskový knedlík
Můžeš mi prosím, detailně popsat, jak ji děláš? Naprosto tohle jídlo zbožňuju, ale doma mi jedí jen koprovku s vejcem a bramborem, s masem je prostě o 100% lepší a prostě jiná…
Dneska jsme měly česneková polévka s pórkem a opečeným chlebem, GRatinovaná cuketa, meruňková bublanina a na večeři jsem ještě upekla cibulový koláč..a mám dneska už od chystání jídla pokoj až do večera.
Bude i na zítra..
Dnes byly na oběd pečené makrely na tymiánu a šťouchané brambory. Na večeři bude zapečený květák v bešamelu.
Nejak mi omylem vznikla malinova zmrzlina a udelala jsem kureci kousky ve smetanovo paprikove omacce (nezapomenout na muskatovy orisek) s testovinama, zadna kreativita ![]()
@Paoloska tak nevim jestli se to takhle dělá v hospodách a jídelnách, ale uvařila jsem hovězí klišku v hrnci, přidala jsem kořenovou zeleninu co se dává do polévky, trochu soli, bobkový list, celý pepř, nové koření, nejdříve prudce zavařit, pak stačí když bude vývar probublávat tzv táhnout, čím déle tím lépe, ale vařila jsem dvě hodiny.pak jsem dala na máslo cibulku, zcedila jsem vývar a přilila jsem na cibuli, přidala jsem jednu šlehačku a pak jsem vyklopila jednu sklenici sterilovaného kopru a jednu 12 procentní smetanu, tam jsem přidala hladkou mouku na zahuštění, pak už jen dosolit, mě se to zdálo kyselé, tak jsem přidala cukr, nakrájela jsem hovězí na plátky a podávala s knedlíkem, mě moc chutnalo
zbylý vývar jsem zamrazila