Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Jančakecalka to by mě docela zajímalo. Mohu poprosit o recept? díky
@střepina na netu ano, ale chtela bych nejaky fakt vyzkouseny
@Ilorin Já dělávám kuře na medu, to milujem všichni, pak klasika pečené (jen sůl, pepř, česnek, mletá paprika), pak je výborný kuře na zelí, nebo rozporcované a naskládané do pekáče spolu s bramborama a zalité smetanou, potom dělávám kuře ala kachna (sůl a kmín) a peču vcelku, pak na jablkách, na zelenině, smažený jako řízky.. toho je ![]()
Dnes zrovna budu dělat taky kuře. Jen na směsi koření a šoupnu ho do hrnce, mám multifunkční el. hrnec a z něj to kuře chutná jako grilovaný z obchodu. K tomu udělám asi bramborovou kaši.
Jinak maminka od tchýně často peče kuře na plechovce piva, ale to jsem nikdy nedělala. Ale prý je to dobré.
Já pekla jenom kuře podlité černým pivem a bylo to fajn.
@NikysekR píše:
@Ilorin Já dělávám kuře na medu, to milujem všichni, pak klasika pečené (jen sůl, pepř, česnek, mletá paprika), pak je výborný kuře na zelí, nebo rozporcované a naskládané do pekáče spolu s bramborama a zalité smetanou, potom dělávám kuře ala kachna (sůl a kmín) a peču vcelku, pak na jablkách, na zelenině, smažený jako řízky.. toho jeDnes zrovna budu dělat taky kuře. Jen na směsi koření a šoupnu ho do hrnce, mám multifunkční el. hrnec a z něj to kuře chutná jako grilovaný z obchodu. K tomu udělám asi bramborovou kaši.
prosím jak připravujete kuře na medu a na zelí? ![]()
Kuře na zelí: na dno pekáčku nasypu kysané zelí, na to naskládám naporcované kuře, osolím, opepřím, očesnekuju, okmínuju a upeču. Nejdřív zakryté, potom dopeču dozlatova odkryté. Jíme s bramborama.
Kuře na medu: porce celýho kuřete nebo jen paličky, stehna, křidýlka,.. to záleží co zrovna mám, naložím přes noc do marinády. Marináda: olej, med, sojová omáčka, worchester, sladká chilli omáčka, sůl, pepř, mletá paprika, sušený česnek a špetka skořice. Vše dávám od oka a podle chuti. Naložíš do toho kuře, necháš nejlíp přes noc v leddničce odpočinout, naskládáš do pekáčku a upečeš. Nejradši to máme s bramborovou kaší, ale jdou k tomu i vařené brambory nebo hranolky. Doma to milujeme a recept jsem si vymyslela sama ![]()
Měla být svíčková, ale něco mě skolilo, snad jen viroza, takže svíčkovou dodělám zítra a uvařím knedlík, kluci si dali polévku ze včera a večer chlap udělal krevety a hranolky
Na dnešek jsem vyhrabala kuřecí stehna, dala jsem pod kůži na vaše doporučení kus másla. To byla taková mňamka! ![]()
Dneska to vidím na kuře na houbách s rýží…
i když taťka hlásíl, že ho bolí břicho… sice to má od nervů, nbo z námahy, ale bude chtít dietu…
tak asi to upravím na něco jako rizoto ![]()