Co do receptu namísto sýru

1817
17.5.13 16:41

Co do receptu namísto sýru

Ahoj,
už nějakou dobu přemýšlím, když něco peču - většinou slaného, co dát do receptu místo sýru. Já totiž nejím mléčné výrobky a absolutně nejsem schopná pozřít sýr. Ale ráda přítelovi peču a často v receptech na něco slaného bývá sýr, jakožto „hmota, která to všechno spojí“. Máte nějaký tip na cokoliv, co by se dalo použít místo sýru? Třeba do slaných šneků?

Už mě přestává bavit péct zvlášť pro přítele a zvlášť pro mě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
17.5.13 16:42

Vajíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
17.5.13 16:47

@Alyss1 :palec: To občas používám. Ještě jsem přemýšlela nad mozarelou (je to jedinej sýr co jsem schopná jíst), ale nevim jak se bude mozarela chovat v teple…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
17.5.13 16:50

Také se dá použít něco jako čalamáda - hustější s i bez sekané, dobře uchucený špenát, slanina, zelí… :nevim: - ale to spíš do rolek a závinů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
17.5.13 16:54

@Kaczenka Díky za tip, vyzkouším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
17.5.13 16:58

Místo sýru třeba nastrouhané uzené tofu. I Mozzarela je v pohodě rozteče se stejně jako tvrdý sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
17.5.13 17:05

A to ani takhle v těstě to nedáš?
tam to není vůbec cítit, je to něco úplně jiného než když jíš samotný sýr

co Lučina, ta by to spojila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
17.5.13 17:08
@Pamplemouse píše:
@Alyss1 :palec: To občas používám. Ještě jsem přemýšlela nad mozarelou (je to jedinej sýr co jsem schopná jíst), ale nevim jak se bude mozarela chovat v teple…

Prodává se i „tuhá“ mozarela (není v nálevu) a ta je právě dobrá na zapékání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
17.5.13 17:09

@princeznaII Ne, pro mě právě nejhorší je ten rozteklá sýr. Asi mě tu půlka lidí ukamenuje ale největší slo co mě může potkat je smažák, jak je celej takovej blemcavej a rozteklej… A i na pizze mi to vadí. Jediný co, tak takovej ten plátkovej zvlᚍ balenej, když dám jeden plátek do domácích hamburgerů, to sním…
Lučina? To mě nenapadlo, a co s ní udělá to pečení?? Lučinu jím, tu dokonce vyrábím domácí… Jinak teda to zatim vypadá na ty vajíčka (ty se ale blbě do něčeho dávaj, když jsou tekutý) a nebot u mozarelu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
17.5.13 17:10

@Dafné A ta chutná stejně jako ta v nálevu? To by šlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
17.5.13 17:20

Mozzarela se chová v teple stejně jako eidam, akorát rychleji tuhne…já jí používám na zapékanou zeleninu, nebo třeba i do polévky(kde teda vydrží déle rozteklá, ale já to mám ráda.. ;) )
jinak zkus mrknout na různé nádivky…nebo třeba tuňák?

Příspěvek upraven 17.05.13 v 17:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
17.5.13 17:21

Možná jsem asi nepochopila to " sýr to všecko spojí" správně

znám recepty, kde se dává taveňák nebo strouhanej sýr přímo do těsta, spolu s moukou a tukem
to jsem měla na mysli já a taky tam působí jako pojidlo

ale jak to tak čtu, tak ti jde asi spíš o ten sýr, co se dává navrch, co se jen zapeče aby se roztekl
tak to pak ta lučina nejde použit

no tuhle jsem pekla alsaský cibulový koláč a tam se dává smetana ( a cibule a slanina), tak co třebas takovýhle " koláče" zkusit. nic se tam netahá, nic se tam neblemcá.
jeden čas u nás dělali i pizzu se smatenovým základem a byla u nás oblíbenšjší než klasická s tomato sauce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
17.5.13 17:22

@Pamplemouse, a co plísňák? Ten se neblemcá, ale zase má výraznou chuť.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
17.5.13 17:23

Ještě mě napadá mleté maso, nebo třeba nějaká nádivka ze žampionů, nebo samotný párek…také se prodávají pizza večky-dá se kečup(nebo rajčatový základ) a do toho párek a zapeče se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
17.5.13 17:26

Jo a slané šneky radši tam dám šunkový nářez nebo tomatovo-česnekový základ (jako na pizzu, s oreganem a tymiánemú), než sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí