Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim, mam dotaz na ty, kteri maji zkusenost s cestovanim po vlastni ose do chorvatska. Je nejake omezeni pro to, co se smi a nesmi prevazet do chorvatska? Jde mi o bezne spotrebni zbozi. Pivo, alko, jidlo… nestopnou nas nekde na hranicich??? ![]()
My jsme toho táhli vždycky dost, ale do kufru nám nikdy nekoukali.
@Janina81 píše:
@Brittana
Jsi v EU, můžeš vozit co chceš, ne?
Nemůže, může pro vlastní potřebu. https://europa.eu/…index_cs.htm
Těžko vás na cestě do Chorvatska zastaví a budou prohlížet zavazadla. Max. na cestě zpět, jestli nemáte v kufrech migranty. ![]()
My vezeme vždycky hrozně moc piva
a nikdy s tím nebyl problém. Je to pro vlastní spotřebu. Jinak jídla vozíme málo, radši si nakoupíme tam.
@Jirka765 píše:
Těžko vás na cestě do Chorvatska zastaví a budou prohlížet zavazadla. Max. na cestě zpět, jestli nemáte v kufrech migranty.
Zastavili nás několikrát a hrabali se nám ve věcech, naposledy před 3 lety ![]()
Řeknu vám k tomu jeden starý příběh. Před X lety jsme jako parta jezdívali na prodloužený víkend do Chorvatska. Ještě jsme ani nebyli v EU, takže už je to docela dlouho. Měli jsme „zásobovací dodávku“, která měla na palubě basy piva, krabice vína a i nějaká kořalka tam byla. V dodávce jeli dva lidi, my ostatní jsme jeli v několika osobákách. Chorvatští celníci se podívali do dodávky a když tu zásobu viděli. Tak se kluků zeptali " Nemáte toho málu?" Kluci se podívali do auta na celníky a v klidu odpověděli. „Jedeme jenom na víkend“. Celníci se zasmáli a pustili je úplně bez problému. Ale je pravda, že tenkrát na zásoby jinak chorvatští celníci, tak tolerantní nebyli.
@radkka píše:
Zastavili nás několikrát a hrabali se nám ve věcech, naposledy před 3 lety
Oni jsou v EU, ale nejsou v Schengenu.
Ale kdyby se mi hrabali ve věcech, tak bych se otočil a jel jinam. ![]()
@Jirka765 píše:
Oni jsou v EU, ale nejsou v Schengenu.Ale kdyby se mi hrabali ve věcech, tak bych se otočil a jel jinam.
Tvoje věc
Oni můžou hledat drogy. Asi jsme byli podezřelí, Češi bez piva a řízků ![]()
Jezdili jsme přes Chorvatsko několikrát do roka a stalo se nám to tam víckrát. I našim přátelům.