Co je pedagogické minimum?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2303
15.1.13 10:51

@Jitka1976 no já maturovala a vždy se učila NJ, a na jazyky nejen že jsem tak trochu líná, ale mám obavy, že na ně nějak vůbec nejsem :oops: V dnešní době se takové přiznání bere za ostudu, stydím se, ale zas si říkám, každý v tomto směru nemůže být talentovaný.. :nevim: Každopádně AJ vybrat nemohu, to by ze mě milou paní profesorku Priharovou asi omyli :lol: :zed: Na střední jsem jazyk dřela, a od té doby vůbec nepotřebovala..tudíž vypustila.. Nevím jak bych to zvládla ještě s rodinou a prací :| Chjo :( Umím si představit učit se odborné předměty.. ale tohle to bude drsný :(
No zkusit to budu muset..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.1.13 11:03

@xyolga nejhorší je začít…já měla od maturity 16let…blééé
na přijímačky si připrav dobrý důvod proč chceš studovat peďák…z výtvarky to bylo spojování koleček a vytváření obrazců na papíře (kreativita) a ještě test z pedagogiky (písemný)-půjč si ped. slovník a koukni do něj…teknrát v tom testu byly otázky typu co je to Erasmus? a výběr odpovědí a)b)c)d)…Jak se jmenuje věda co se zabývá studiem člověka od narození do smrti? a pod…cca 20 otázek…u pohovoru se ptají na motivaci, zkušenosti s dětmi…pokud nebudeš mluvit a mluvit tak vytahují otázky typu J. A Komenský…Marie Terezie a školství a pod…takže MLUV A MLUV…klidně o zkušenostech s vlastními dětmi…co se ti povedlo, co nepovedlo (proto jdeš studovat!!! aby ses vyvarovala chyb…) ;)

• Citovat
  • Upravit
2303
15.1.13 11:24

Páni 16 let od školy, to máte tedy můj obdiv..
Máte pravdu, asi bude nejtěžší se odhodlat, přeci jen děti mám malé, a dnes ani nevím jak bych to všechno organizovala..
Důvod proč chci studovat? tak tady je asi nejlepší upřímnost, ne? zvýšení kvalifikace pro možnost uplatnění v práci, která mě baví..vzhledem k finančním ohodnocením v této sféře to člověk jinak než ze zábavy nedělá :mrgreen: :lol:
Praxi mám jak z práce, tak z dobrovolnických činností.. tak od vlastních dětí, ty mě proškolily nejvíce..díky nim především jsem zjistila, že nemám trpělivost.. než se mi narodily, domnívala jsem se, že ji mám :lol: ;)
Obecně mi příjde, když jsou v testech možnosti za a)b)c), že se to dá odvodit. teda pokud se to týká všeobecného rozhledu, nebo oblasti, o které člověk už trochu něco slyšel.
Otázky na Komenského by mi nevadily.. to je pedagogický základ, nicméně je co vyprávět :P

A jen tak mimochodem ten Erasmus.. to je nějaký myslitel a spisovatel z Rotterdamu ne?

Můžu se zeptat, jak je to dlouho co jste dostudovala na této vošce??

Edit: ještě k té motivaci, když nad tím uvažuji, člověk by se rád dozvěděl jak lépe dělat svoji práci, rád by nasákl nějakýma zajímavostma, informacema..atd. prostě osobně trošku povyrostl. :think: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.1.13 18:59
@xyolga píše:
Páni 16 let od školy, to máte tedy můj obdiv..
Máte pravdu, asi bude nejtěžší se odhodlat, přeci jen děti mám malé, a dnes ani nevím jak bych to všechno organizovala..
Důvod proč chci studovat? tak tady je asi nejlepší upřímnost, ne? zvýšení kvalifikace pro možnost uplatnění v práci, která mě baví..vzhledem k finančním ohodnocením v této sféře to člověk jinak než ze zábavy nedělá :mrgreen: :lol:
Praxi mám jak z práce, tak z dobrovolnických činností.. tak od vlastních dětí, ty mě proškolily nejvíce..díky nim především jsem zjistila, že nemám trpělivost.. než se mi narodily, domnívala jsem se, že ji mám :lol: ;)
Obecně mi příjde, když jsou v testech možnosti za a)b)c), že se to dá odvodit. teda pokud se to týká všeobecného rozhledu, nebo oblasti, o které člověk už trochu něco slyšel.
Otázky na Komenského by mi nevadily.. to je pedagogický základ, nicméně je co vyprávět :P

A jen tak mimochodem ten Erasmus.. to je nějaký myslitel a spisovatel z Rotterdamu ne?

Můžu se zeptat, jak je to dlouho co jste dostudovala na této vošce??

Edit: ještě k té motivaci, když nad tím uvažuji, člověk by se rád dozvěděl jak lépe dělat svoji práci, rád by nasákl nějakýma zajímavostma, informacema..atd. prostě osobně trošku povyrostl. :think: :pankac:
:mrgreen: řvu smíchy…Erasmus je program výměnného pobytu studentů…ale nějakej „Rotrdamskej“ byl taky tuším…ale to s tím asi nemá nic společnýho…
Jinak já končila loni (2012)
V tom pohovoru je určitě dobrý zmínit obojí zkušenosti a klidně je srovnat (vlastní děti x svěřené) problémy s výchovou…ale i naopak vítězství, kde se co podařilo…
Zkus se přihlásit na naší stránku Spolužáci. cz je to zde: http://www.spoluzaci.cz/794886

ID třídy: 794886
Pokud by to po tobě chtělo „heslo“ tak to myslím bylojméno naší třídní uč. : Leontovyčová (jen už nevím jestli velkými písmeny nebo malými…zkus víc variant)…pokud se dostaneš na naše stránky, klikni na „dokumenty“…tam je vše uloženo…od pedagogiky, přes AJ, NJ, hudebka, psychologie…atd…ale i absolv. otázky-VYPRACOVANÉ!!! Tak to zkus… :kytka:
Jsou tam i některé zápočtové práce-vypracované!!! prostě kompletní 3 roky studia!!!

• Citovat
  • Upravit
2303
15.1.13 22:43
@Jitka1976 píše: :mrgreen: řvu smíchy…Erasmus je program výměnného pobytu studentů…ale nějakej „Rotrdamskej“ byl taky tuším…ale to s tím asi nemá nic společnýho…
Jinak já končila loni (2012)
V tom pohovoru je určitě dobrý zmínit obojí zkušenosti a klidně je srovnat (vlastní děti x svěřené) problémy s výchovou…ale i naopak vítězství, kde se co podařilo…
Zkus se přihlásit na naší stránku Spolužáci. cz je to zde: http://www.spoluzaci.cz/794886ID třídy: 794886
Pokud by to po tobě chtělo „heslo“ tak to myslím bylojméno naší třídní uč. : Leontovyčová (jen už nevím jestli velkými písmeny nebo malými…zkus víc variant)…pokud se dostaneš na naše stránky, klikni na „dokumenty“…tam je vše uloženo…od pedagogiky, přes AJ, NJ, hudebka, psychologie…atd…ale i absolv. otázky-VYPRACOVANÉ!!! Tak to zkus… :kytka:
Jsou tam i některé zápočtové práce-vypracované!!! prostě kompletní 3 roky studia!!!

No tak to bych teda nevěděla :think:, že jsou výměné pobyty „nějakej“ Erasmus :mrgreen:
Páni gratuluji k úspěšnému ukončení. :potlesk:
A teda vau, děkuji za obrovskou vstřícnost s poskytnutím materiálů. S dovolením si je poukládám, bude to úžasný výchozí materiál pro vypracovávání vlastních „sešitů“
Mimochodem, heslem je celé jméno včetně křestního :mrgreen:, na začátku velké, jinak malé s háčky i čárkami.
6.2. se rozjedu na den otevřených dveří, zkonzultuji to s nadřízenou v práci a posléze podám přihlášku, pak nechť se děje vůle boží.
Můžu mít ještě dotaz? jsem to ale drzý tvor :mrgreen: :oops: V přijímacích testech byly pouze otázky z pedagogiky?? 8o nebo i nějaký všeobecný rozhled? Díky mnohokrát, za skvělý tip na školu. Zacílení je úplně ideální, tak to zkusím.. za zkoušku nic nedám (teda krom peněz 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
16.1.13 08:13

@xyolga
Ty jsi holka šikovná… :mrgreen: to heslo si po tak dlouhé době ani nepamatuju, myslela jsem, že to bylo jen přijímení p. profesorky… :potlesk:
Toho materiálu je tam hafo…určitě ti to hooodně pomůže… :D
Teď lovím v hlavě ten test na přjímačkách…sakra…byly tam otázky z pedagogiky…myslím, že i něco z historie pedag., alternativní směry (Montessori, Waldorfská, Začít spolu, Step by step atd…na to se tě můžou zeptat i u POHOVORU!!! Vzpomínám, mě se ptali na Montessori…12 let jsem učila v Montessori školce, tak je to zajímalo..srovnání s klasickou mš)…byla tam i ped. literatura…osobnosti historické i moderní pedagogiky…víc si nevzpomenu :think:Ale vzhledem k možnostem a)b)c)d) je to celkem lehké…myslím, že nejvíc člověk může ztratit/získat u pohovoru…usmívej se, nebuď nervozní a mluv, mluv…kdyby cokoliv napiš…klidně i na mail: brabencova. jitka@email.cz

• Citovat
  • Upravit
2303
16.1.13 10:18

@Jitka1976 Veliké díky.. :kytka: No opráším skripta ze střední, to je pěkný materiál, no a půjčím slovník. Když mě nevezmou tak se z toho nestřílí, ale zkusit to půjdu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2303
17.1.13 12:09

@Jitka1976 Tak ještě jsem objevila jednu variantu studia a to přímo obor vychovatelství na Uk. No asi se pokusím podat přihlášky dvě. I když jak se mi to „rozkládá“ v hlavě, klesá mi sebevědomí a nevěřím příliš v úspěch v přijímacím řízení. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
17.1.13 17:50

@xyolga Jen koukni na přijímačky u toho vychovatelství na UK…pokud jde o pedagogickou na Karlově Universitě v Praze, tak jsou tam přijímačky z výtvarky (tam už se maluje třeba lidská ruka…je to tedy těžší),pohovor, všeobecný test, hra na hudební nástroj (piáno) + zpěv, tělových. zkouška (naskočený kotoul z 1metru, basketbalový trojskok s driblingem a hod na koš, gymnastika (hvězda), skok do bazénu(šipka) + plavání na 50 metrů na čas, běh na 1,5 Km…na čas… 8o Mazec!!! Všechno je obodované…1-3 body…pokud něco nedáš, vynecháš, neuděláš získáváš 0 bodů…pokud máš dvě nuly automaticky vypadáváš z prvního kola přijímaček (v druhém kole je pohovor, v prvním vše ostatní co jsem psala)
To plavání a běh je blbý v tom, že pokud doběhneš/ doplaveš po časovém limitu, tak i když jsi dokončila, tak máš stejně 0 bodů…a ty časy jsou docela nadupaný…ale tím tě neodrazuju :mrgreen:
klidně to zkus… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
17.1.13 17:52

A v průběhu studia z toho děláš samozřejmě zkoušky i zápočty (plavání, běh, gymnastika…což na VOŠce není…v tomhle je to jednodušší…

• Citovat
  • Upravit
2303
17.1.13 18:18

@Jitka1976 aha.. páni, gymnastika, běh :lol: děkuji za informace, no to bych je tam nejspíš fascinovala svými výkony, :lol:. piáno :lol:.. tak děkuji jsem zase víc nohama na zemi :mrgreen:
Můžu se ještě ptát tedy na podrobnosti o Voš Evropská?? nechci vás tím obtěžovat, na stránkách školy není o přijímacím řízení ani ň. Nejsou uvedeny podmínky přijetí, ani jsem nenašla formulář přihlášky, či formulář pro uvedení praxí.. či nějaké podrobné informace kam kdy s tím.. Snad se něco dozvím, když se dostavím na den otevřených dveří.
Nemám vám když tak psát do SZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
17.1.13 18:35

@xyolga SZ není nutný…myslím, že tyhle info nejsou zas tak tajný :mrgreen:
Na VŠ je to fakt drsný…i když, co já vím, tak se tam dostaly i holky s cca 90Kg…byly u pohovoru v druhém kole, takže…asi prošly :think:

Přihlášku určo dostaneš na dni otevřených dveří…já si jí tenkrát vyzvedávala přímo ve škole v kanceláři…přikládáš ověřenou kopii maturitního vysvědčení…a praxe se myslím nikde neuváděla :think: na tu se ptají u pohovoru-pokud to nezměnili… :think: Ale určitě jí můžeš napsat na papír a připevnit svorkou k přihlášce…všechno se počítá…pokud si někdy vedla třeba nějaký kroužek nebo táborová vedoucí…hlídání dětí v cizině…cokoliv…

• Citovat
  • Upravit
2303
17.1.13 19:00

@Jitka1976 já si říkala, že už tady spamuju dlouho skoro mimo téma :mrgreen: proto jsem chtěla vyklidit pole do soukromých zpráv ;)
Běh na 1,5 kilometru bych bez několika desetiminových pauziček nezaběhla ani s padesáti kily..a to mi k nim moc nepřebývá.. ;)
Pár let jsem spoluvedla oddíl a spoluorganizovala tábory.. jej to byla báječná doba :pankac: mám i nějaký instruktorský kurz.. tak papíry přidělám, u pohovoru o tom budu mluvit určitě, člověk z toho konec konců vychází, protože to byla bezvadná zkušenost, a i motivace pro další práci..
A co se týče toho piána, tak na Evropské počítají s umem hry uchazečů na nějaký ten nástroj, nebo tam šli i lidé, co začínali „od píky“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
17.1.13 19:13

@xyolga Sakra a ty myslíš, že já jsem někdy hrála na něco??? :mrgreen: :mrgreen: Ani ň…já vystudovala UMPRUM…malovat umím, to jo…ale piáno??? začala jsem z donucení až teď na škole…teda, po pravdě se mi to vždycky moooc líbilo, ale…přišlo mi to moc těžký…hrát každou rukou něco jinýho…no a po třech letech zvládnu poměrně dost písniček…obouruč…cca 30…takže se to dá…začátek je těžký…bolí ruce…křeče v zápěstí…ale chce to trénovat…já si koupila el. piáno…levný..šlo mi o tréning…někdy jsem zůstávala odpoledne ve školce a zkoušela na kvalitním piánu…půl hodiny, hodinu…-bavilo mě to…
Na VOŠce budeš mít v prváku flétnu…povinou…v druháku si vybíráš buď piáno nebo kytaru…jenže…závěrečný zkoušky ve třetáku jsou povinné z piána, takže se všichni nahlásili na piáno…logicky…ale prof. jsou fajn…Háková a Výborná jsou super…holky co měly Liškovou si stěžovaly, že je moooc přísná a vyhazovala ze zkoušek…tak pokud se dostaneš na školu, vyber si prof. Hákovou nebo Výbornou… :kytka: a stačí ti levou rukou umět C a D a pravou vyťukáváš noty…s tím zahraješ cca 15 písniček-lidovek úplně v pohodě…

• Citovat
  • Upravit
jane182
24.1.13 00:06

Ahoj, mohla bys mi, prosim, říct, na jakých školách studenty moc nedusí a dělají to jen na oko, jak jsi psala? :) a vlastně i tu, na které jsi ty? abych tak nějak věděla, kam popřípadě jít nebo nejít.. :D děkuju moc! ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze