Co je pedagogické minimum?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PetaP Ahoj, já mám toto : http://it.pedf.cuni.cz/index.php?…
Studovala jsem při RD, trvalo to 2 semestry a škola byla 1× týdně - ve středu. Průběh byl stejný jako na VŠ - zápočty + zkoušky. Někde stačilo jen napsat seminárku. Mně uznali zkoušky z psychologie, takže jsem je už nemusela dělat. Přinesla jsem index, profesorka na to koukla a dala mi stejnou známku jako jsem měla zapsanou tam
Na konci studia se psala práce (cca 30stran) a potom se dělaly závěrečné zkoušky a obhajoba práce - takže vlastně taková malá státnice. Výstupem je certifikát o absolvování kurzu. Tak hodně štěstí ve studiu, myslím, že se to dá zvládnout fakt v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NZ
A ještě jsem zapomněla napsat, že ve druhém semestru je povinná pedagogická praxe. Prostě musíš jít někam do školy, myslím na 2 vyuč. hodiny učit - škola Ti to potvrdí a k tomu vyplníš ještě takový dotazník. Což u tebe nebude asi problém, když už učíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajinaa takže za 2 semestry 15 tisíc jo.. akorát jsem provařila termín, tak to musím pak pohlídat, abych si podala přihlášku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to měla ještě za 9000,– ( to bylo v roce 2009), tak to hezky zvedli. Zkus jim tam ještě napsat na studijní nebo kontaktní osobě (ten učí většinu předmětů), třeba tě tam ještě vezmou. Přece jen peníze potřebují. Kdyžtak bych ti mohla poslat nějaké materiály a tak. Doufám, že to ještě najdu
Pokud budeš chtít, napiš SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajinaa píše:
@PetaP Ahoj, já mám toto : http://it.pedf.cuni.cz/index.php?…
Studovala jsem při RD, trvalo to 2 semestry a škola byla 1× týdně - ve středu. Průběh byl stejný jako na VŠ - zápočty + zkoušky. Někde stačilo jen napsat seminárku. Mně uznali zkoušky z psychologie, takže jsem je už nemusela dělat. Přinesla jsem index, profesorka na to koukla a dala mi stejnou známku jako jsem měla zapsanou tamNa konci studia se psala práce (cca 30stran) a potom se dělaly závěrečné zkoušky a obhajoba práce - takže vlastně taková malá státnice. Výstupem je certifikát o absolvování kurzu. Tak hodně štěstí ve studiu, myslím, že se to dá zvládnout fakt v pohodě.
A tohle ti jako má zaručit kvalifikaci pro MATEŘSKOU ŠKOLU..???
To se mi nezdá… @PetaP chce pokud to chápu, dál učit ve školce…tzn. mít vystudováno předškolní a mimoškolní pedagogiku…a to co ty odkazuješ je trochu něco jiného…PetaP, koukni na stránky ohledně kvalifikace…musíš mít buď střední peďák s maturitou, nebo VOŠ předškolní a mimoškolní pedagogiku (denní nebo dálkové studium) nebo VŠ…tam to může být předškolní pedagogika nebo pedagogika pro ZŠ…obávám se, že nic jiného ti nepomůže…
Školu si můžeš vybrat státní nebo soukromou…
Zjisti si to, ať nezačneš studovat něco, co ti bude k ničemu…
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 ale já pracuju v soukromé mateřské školce, a přímo vykonávám dle smlouvy „hlídání dětí“.. do státní jít bez pedáku samozřejmě nemůžu, ale jako sociální pracovník v soukromé školce dělat můžu.. jde mi o to, že to minimum by mi mohlo pomoci třeba v jiné soukromé školce, nebo při práci vychovatelky (se svým vzděláním můžu pracovat třeba v dětských domovech atd.. ale tohle by mi mohlo pomoci třeba při získání místa..) tak jsem to myslela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetaP Aha…a není to škoda??? Soukromé školky ještě chvíli budou fungovat, ale za pár let, až klesnou počty dětí, bude to horší…myslím, že pokud bys začala studovat peďák (VOŠ je na 3 roky, 1.500Kč za semestr…celkem za 3 roky 9 tisíc), můžeš studovat během práce…budeš studující pedagog a po ukončení můžeš pracovat v JAKÉKOLIV MŠ…i v družině…a budeš mít hlavně nárok na mnohem vyšší plat…mě kvalifikace zvedla plat o 4 tisíce…a studium není těžké…popřemýšlej… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 píše:že bych si udělala ještě jednu vejšku?
@PetaP Aha…a není to škoda??? Soukromé školky ještě chvíli budou fungovat, ale za pár let, až klesnou počty dětí, bude to horší…myslím, že pokud bys začala studovat peďák (VOŠ je na 3 roky, 1.500Kč za semestr…celkem za 3 roky 9 tisíc), můžeš studovat během práce…budeš studující pedagog a po ukončení můžeš pracovat v JAKÉKOLIV MŠ…i v družině…a budeš mít hlavně nárok na mnohem vyšší plat…mě kvalifikace zvedla plat o 4 tisíce…a studium není těžké…popřemýšlej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetaP Vzdělání není nikdy dost…
Budeš táááák chytrá holka…
A jestli jsi blond…tak to pár lidí naštve…
![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 píše:
@PetaP Vzdělání není nikdy dost…Budeš táááák chytrá holka…
A jestli jsi blond…tak to pár lidí naštve…
![]()
jsem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A stačí mi teda VOŠka? ono je jedno, jestli si udělám dvouleté minimum za 15tis, nebo 3letou VOŠ za 9tis.. když mi to teda pomůže víc než minimum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetaP Stačí…Třeba VOŠ Evropská 33, Praha 6…na 3 roky, končíš absolutoriem…u zkoušek je test z pedagogických pojmů, z řešení různých situací a trochu z historie…pak test výtvarné kreativity a pohovor…poměrně jednoduchý. Pokud chceš u učitelství zůstat, tak určitě uvažuj o pedag. vzdělání…VOŠ ti zaručí kvalifikaci pro MŠ a družiny u ZŠ…a hlavně, pokud začneš studovat, jsi studující pedagog, tzn. už tě můžou přijmout do státní MŠ…i když nejsi dostudovaná…podmínka je, aby jsi začala studovat do roku 2014, což bys splňovala…takže kdyby si musela odejít z té soukromé, můžeš se ucházet o místo ve státní s tím, že už studuješ první ročník VOŠ pedagogická…
a je to taky 1 x týdně (úterý nebo čtvrtek)
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 ale do roku 2014.. to je do ledna ne? to už nestihnu, když škola začíná v září nebo říjnu.. tu evropskou si dělala Ty viď? platí se to po semestru nebo celkově celá částka na začátku roku? Asi bych do toho šla teda no..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetaP Ale konec roku je až v prosinci 2014…to stíháš…
Pokud uděláš přijímačky, nastoupíš v září do prvního semestru…a už studuješ v roce 2014…krom toho můžeš klidně zůstat v té soukromé MŠ…Ve chvíli, kdy budeš přijatá na tu školu (nebo jinou…) máš VELKOU psychickou výhodu!!! Už nikdy nebudeš muset mít strach, že tě z té školky vyhodí, propustí a pod. a ty budeš horko těžko hledat školku, kde tě vezmou bez kvalifikace…už i soukromé MŠ chtějí kvalifikovaný personál…(učím v soukromé MŠ) jde jim o prestiž…
A vždycky je lepší mít pocit, že se můžeš hlásit o zaměstnání kdekoliv, než shánět místo, kde tě vezmou jen jako „hlídačku“…už kvůli penězům…
A Platí se každý semestr zvlášť…tedy po 1.500Kč…což je super…
- Citovat
- Upravit