Co je pedagogické minimum?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@jane182 píše:
Ahoj, mohla bys mi, prosim, říct, na jakých školách studenty moc nedusí a dělají to jen na oko, jak jsi psala?a vlastně i tu, na které jsi ty? abych tak nějak věděla, kam popřípadě jít nebo nejít..
děkuju moc!
Pokud to mělo být na mě…já studovala Ped. Evropská v Praze 6…není to ale studium „na oko“…to v žádném případě…berou ohledy, pokud jsi matka a pracuješ, ale pokud na zkoušku neumíš, tak tě klidně od zkoušky vyhodí…a máš náhradní termín…takže učit se musíš…psát zápočtové práce taky…moje absolventská práce má 87 stran!!! Což je jako klasická Diplomová práce…a konzultantka mi ji několikrát vracela k přepracování…takže žádný blábol ti nevemou…jen si myslím, že je snadnější než Ped. fakulta…už jen přijímačky jsou lehké…ale studovat budeš muset, zadarmo ti to teda nedají… ![]()
- Citovat
- Upravit
@jane182 píše:
@Klarinetka1
Ahoj, mohla bys mi, prosim, říct, na jakých školách studenty moc nedusí a dělají to jen na oko, jak jsi psala?a vlastně i tu, na které jsi ty? abych tak nějak věděla, kam popřípadě jít nebo nejít..
děkuju moc!
Já to dělala při MZLU v Brně, kamarádka při Masaryčce a měla to v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baby poraďte
Jsem chlap a nebojím se zeptat krásných dam. Poraďte mi, protože už mi to v pětatřiceti trošku v hlavě drhne. Která mi poradí, ta se bude na moji přímluvu u nadpřirozených bytostí dobře mítí.
Můj problém: Nejsem ani vyučený kosmetik, ani uklízeč, mám jenom obyčejný gympl. Dokonce jsem i studoval na VŠ Filologii Germanistiku nebo jak se ta p***ina jmenovala. Ale nedostudoval jsem. Odjel jsem do Německa s vidinou sypajících se zlaťáků…což se podařilo a dnes mi stojí na zahradě barák. Ale na Karvinsku není robota. Mám ještě našetřené rezervy, manželka normálně pracuje, ale pořád doma sedět nemůžu. Tak jsem si udělal velkou sátnici z Němčiny. A aby jí nebylo smutno, tak i velký certifikát C1, a teď jsem přihlášený na C2. Uznejte, budu jazykovědné monstrum. A teď potřebuji tu radu!!! Holky, pomozte! Co začít ještě rychle studovat (oblast pedagogiky a souvislost s tou něminou), abych ještě v průběhu studia (dálkového) mohl jít zažádat o teplé místečko učitele na ZŠ? Potřebuju jistou práci během studia. Chápete? Už mi říkali, že prý s takovou výbavičkou státnic a s pár semestry, by prý mohli někde na základce ředitelky přimhouřit oči… Jaká je situace?
![]()
- Citovat
- Upravit
No vzít tě někam mohou, ale s podmínkou, že si vzdělání doděláš. Zároveň je teď ale učitelských míst málo, protože jsou na druhém stupni a na SŠ slabé ročníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No Miláčku, musím Tě zklamat…dostudovala jsem němčinu v roce 2002…krátce poté ti haj.zli nahoře ( myslím ministerstvo školství a výše
)Zrušili rovnoprávnost němčiny s angličtinou - tudíž je němčina už hezkých pár let, jen jako druhý cizí jazyk na zš, a na mnoha středních se učí jen jeden cizí jazyk a to angličtina. Dva jazyky máš jen na gymplech, obchodkách a lyceích - což je docela málo. navíc, kdež je nj jen jako druhý cizí jazyk, tak i na té základce stačí jedna němčinářka a ještě nemá plný úvazek - a kdysi tam byly tři a více
![]()
Takže i já jako aprobovaná a s praxí se klepu, aby mě nevyhodili pro nadbytečnost - a to mám k tomu ještě jeden obor a FCE…
Jsem navíc i z regiunu, takže vím že situace je opravdu ve školství zoufalá.
Rodila jsem s holčinou co loni dostudovala nj v Ostravě a práci v oboru našlo jen velmi málo spolužaček…takže to vidím spíš na německou firmu, kde bys mohl uplatnit své nemalé znalosti a zkušenosti z Německa..
.
- Citovat
- Upravit
Ono asi nejde jen o němčinu, myslím, že obecně učitelů je spousta a dětí na školách málo. Kamarádku nechtěli ani s AJ… a přitom ta se učí všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.kvic.cz/…prilezitosti
prostuduj si to…a fakt tam není jen 5 stránek inzerátů… ![]()
- Citovat
- Upravit
Noooooooo… chce to číhat. Někdy někde jazykář vypadne. Nechceš to zkusit spíše v jazykových školách? Tam tuším hledí jen na jazykové vzdělání a že nemáš VŠ by je nemuselo až tolik s* át když bys ukázal, že jsi dobrý… Na ZŠ bez vysoké to bohužel moc dobře nevidím… Leda AŽ bys měl skutečně studium započaté, to pak jo… Někde, snad. Ale musíš počítat, že frontu před tebou budou stát další desítky učitelů bez roboty. Mluvím z praxe, učím AJ (taky s certifikátem a bez řádné aprobace - mám speciální pedagogiku… jenže já jsem na škole, kam se normální člověk asi moc nehrne - tím ale nesnižuji své kvality a kvality našeho zařízení - je to psychiatrie).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VOŠPed.Evropská
Dobrý den, prosím o radu. Učím v MŠ, mám maturitu v jiném oboru a příští týden
se chystám na přijímačky na Vošku do Evropské. Prosím o shrnutí přijímaček, co všechno budou chtít a jestli se to dá s 2dětmi a prací v MŠ zvládnout? Díky za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj vzdělání chtivé ženy ![]()
Dnes mám po zkoušce na Evropské.. řeknu vám tam bylo ale narváno
, věru takový dav jsem nečekala. ![]()
Testy mi přišly lehké a pohovor krátký(7minut!!)- upřímě netuším jak z toho mála co tam po nás požadovali, chtějí vybrat ty opravdu nejlepší.
Osobně jsem tedy již přijatá na školu ve Sv. Janu pod Skalou, kde je stejný obor jen není asi tolik žádán pro horší dostupnost.
A teď následuje můj dotaz.. Kdyby se náhodou stalo, že by mě přijali i na Vošku v Evropské. Co by jste mi ze zkušeností doporučili? kterou z těchto škol vybrat? nevíte kde seženu reference? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xyolga Kdysy jsem se taky dostala na školu ve Sv.Janu pod Skalou…a nenastoupila jsem…odradilo mě to…je to „teologicky“ založené studium, né každému to může vyhovovat…mě vadil i přístup pedagogů u pohovoru, kdy se mě ptali na to, co si myslím o Ježíši Kristu? No, nejsem věřící a přesto jsem jim odpověděla podle svého svědomí a vědomí…doslova se mi vysmáli, což mě vnitřně dost urazilo…každý má právo na názor…a oni mi ho vzali…
co teprve u zkoušek a zápočtů, když nemůžu diskutovat, mít svůj názor…to mám jen slepičit ty jejich???
No…za pár let jsem se dostala na VOŠ Evropskou, klasika…běžná škola, žádný extrém…až jednu p. profesorku fajn lidi…a na Praze 6 jsem bydlela, takže do školy jen 4 stanice tramvají… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 Bezvadná zkušenost
Mě osobně církevní škola nevadí, na střední jsem taky byla mezi řádovýma sestrama, nikdo mi pravda nic nenutil, ale dokážu se obrnit a slušně splachovat.
Právě že vzdálenostně mám školy tak nastejno. Nejsem přímo z prahy, takže musím dojíždět vlakem, ale vyjde to jak cenově tak vzdálenostně a časově na podobně. Do Sv. Jána se dostatnu pohodlně autem za 25 minut, na Evropskou to mám asi o 15 minut delší veřejnou dopravou.
A jaká byla ve sv. Jánu úroveň vzdělávání? Myslíte si, že je rovnocená? O Evropskou v praze je nesrovnatelně větší zájem, myslíte, že je to korespondující s kvalitou školy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xyolga Tohle já srovnat nemůžu…nevím jak učí ve Sv. Jánu…znám jen Evropskou ![]()
- Citovat
- Upravit
pedagogické minimum pro MŠ
Ahoj, chtěla bych být učitelkou v MŠ, popřípadě vychovatelkou, mám vystudovanou střední ekonomickou školu, bude mně stačit pedagogické minimum? Popřípadě kde se dá vystudovat, jak to probíhá, jaké jsou podmínky atd…Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
@Klarinetka1
a vlastně i tu, na které jsi ty? abych tak nějak věděla, kam popřípadě jít nebo nejít..
děkuju moc! 
Ahoj, mohla bys mi, prosim, říct, na jakých školách studenty moc nedusí a dělají to jen na oko, jak jsi psala?