Co je to za pokojovou kytku?

53
10.9.13 10:38

co je to za pokojovou kytku

Nevíte prosím někdo co je to za kytku? Koupila jsem jí v Kauflandu nic k ní nebylo a teď mi usychá. :,( :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
10.9.13 10:43

Nejsem teda odborní, ale řekla bych že je spíš na ven, někam na skalku nebo tak, ale možná se pletu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
10.9.13 10:45

@Mazzotti to nevím, ale máš za oknem úžasnou barvu muškátů, to jsem ještě neviděla 8o

Já si taky kupuju takhle kytky v obchoďácích a někdy prostě chcípnou a taky nevím proč, buď uschnou nebo uhnijou :roll:

• Citovat
  • Upravit
1654
10.9.13 10:47
@K-Black píše:
@Mazzotti to nevím, ale máš za oknem úžasnou barvu muškátů, to jsem ještě neviděla 8oJá si taky kupuju takhle kytky v obchoďácích a někdy prostě chcípnou a taky nevím proč, buď uschnou nebo uhnijou :roll:
řekla bych, že to bude teplotními šoky, oni s těma kytkama nezachází zrovna v rukavičkách
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.9.13 10:51

Bude to určitě pokojovka měli ji i v tom květináči tak jak je na fotce.Ale ten název by mě zajímal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
10.9.13 10:53

Viděla jsem to v IKEE, nevím jak se to jmenuje, ale myslím, že to byl nějaký druh sukulentu.Ty lístky byly takové dužnaté. Víc nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.9.13 10:53

@Mazzotti Nevím, jak se jmenuje, každopádně mi taky hned uschla. Ale ještě chvíli se snažila a rostly jí nové lístky, i když už vypadala dávno na odpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.9.13 11:01

No to jsem ráda že nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.9.13 11:25

Myslím se jí říká měsíční květina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.9.13 11:50

Já teda nevím, ale pokud je to fakt pokojovka mohla by to být nějaká tillandsie. Má vůbec kořeny? tillandsie jsou většinou epyfitní /rostou bez půdy/ je pro ně dulezitá hlavně vyšší vzdušná vlhkost. a nechávají se namáčet celé ve vodě- sají šupinkama na listech. ale nevím zda je to ono, matou mě ty květy ¨či co to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.9.13 11:55

http://www.google.cz/search?… je jich hrozně moc druhů.. pokud to je ona, hlavně nepřemokřovat půdu, aby kořeny nezahnívaly a když už ji mit v půdě, tak nějaký vzdušný substrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
10.9.13 12:00

Vypadá to, že je to Syngonanthus chrysanthus neboli mikado
 https://www.google.cz/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.9.13 12:56

Super to je ona.jen mi tedy není jasné proč mi usychá, když jsem jí zalévala a nepřemokřila a měla dostatek světla. nedá se to ještě nějak zachránit asi né, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
10.9.13 13:23

@Mazzotti Já kytkám moc nerozumím, mě rostou akorát fialky ;) Ale co jsem tak našla, tak chce vlhké prostředí a sice dost světla, ale ne přímé slunce. Možná ji zkusit rosit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.4.14 21:07

Dostala jsem tuhle kytku, ale nevim, co to je zac. Poraďte prosim ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1