Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevíte prosím někdo co je to za kytku? Koupila jsem jí v Kauflandu nic k ní nebylo a teď mi usychá.
![]()
Nejsem teda odborní, ale řekla bych že je spíš na ven, někam na skalku nebo tak, ale možná se pletu ![]()
@Mazzotti to nevím, ale máš za oknem úžasnou barvu muškátů, to jsem ještě neviděla ![]()
Já si taky kupuju takhle kytky v obchoďácích a někdy prostě chcípnou a taky nevím proč, buď uschnou nebo uhnijou ![]()
@K-Black píše:řekla bych, že to bude teplotními šoky, oni s těma kytkama nezachází zrovna v rukavičkách
@Mazzotti to nevím, ale máš za oknem úžasnou barvu muškátů, to jsem ještě nevidělaJá si taky kupuju takhle kytky v obchoďácích a někdy prostě chcípnou a taky nevím proč, buď uschnou nebo uhnijou
Bude to určitě pokojovka měli ji i v tom květináči tak jak je na fotce.Ale ten název by mě zajímal
Viděla jsem to v IKEE, nevím jak se to jmenuje, ale myslím, že to byl nějaký druh sukulentu.Ty lístky byly takové dužnaté. Víc nevím ![]()
@Mazzotti Nevím, jak se jmenuje, každopádně mi taky hned uschla. Ale ještě chvíli se snažila a rostly jí nové lístky, i když už vypadala dávno na odpis.
Já teda nevím, ale pokud je to fakt pokojovka mohla by to být nějaká tillandsie. Má vůbec kořeny? tillandsie jsou většinou epyfitní /rostou bez půdy/ je pro ně dulezitá hlavně vyšší vzdušná vlhkost. a nechávají se namáčet celé ve vodě- sají šupinkama na listech. ale nevím zda je to ono, matou mě ty květy ¨či co to je
http://www.google.cz/search?… je jich hrozně moc druhů.. pokud to je ona, hlavně nepřemokřovat půdu, aby kořeny nezahnívaly a když už ji mit v půdě, tak nějaký vzdušný substrát..
Vypadá to, že je to Syngonanthus chrysanthus neboli mikado
https://www.google.cz/search?…
Super to je ona.jen mi tedy není jasné proč mi usychá, když jsem jí zalévala a nepřemokřila a měla dostatek světla. nedá se to ještě nějak zachránit asi né, že?
@Mazzotti Já kytkám moc nerozumím, mě rostou akorát fialky
Ale co jsem tak našla, tak chce vlhké prostředí a sice dost světla, ale ne přímé slunce. Možná ji zkusit rosit ![]()
Dostala jsem tuhle kytku, ale nevim, co to je zac. Poraďte prosim ![]()