Ovocná stěna

91
2.9.13 12:23

ovocná stěna

Ahoj, chci se zeptat máte někdo ovocnou stěnu? Jablka nebo hrušky natažené na dráty. Je to pracné? Zvládne to i začátečník jako jsem já, bez jakýchkoliv zkušeností? Máme okna do obýváku a kuchyně asi 5 metrů od sousedů, ti ted udělali plot asi 140cm vysoký a hned u něho mají chodník. Chodí po něm nepřetržiě a pořád koukají. :zed: Jak byste tohle řešili vy? Vymyslela jsem si ovocnou stěnu, ale kdyby jste věděli o něčem jiném, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2976
2.9.13 12:25

Ovocná stěna se mi zdá dobrý nápad, taky se mi to líbí, navíc budete mít i produkty… :) Ale zkušenosti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.9.13 12:26

Zvedla bych ze své strany plot aspoň na 2,5 metru a sousedi by měli po ptákách… Ale asi nemáš zájem na tom koukat na zdi, co…? S ovocným plotem teda neporadím, slyším to prvně. Ale měla bych trochu strach z plísní a vlhkosti (jak je to třeba u břečťanu, ale možná to není problém :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.9.13 12:27

Jo a na tu 2,5M zeď si můžeš nakreslit třeba moře a pláž, jé, to by byl výhled :D mně by se teda líbil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
2.9.13 12:33

Kolik metru od domu Je plot? Normalne zatluc kuly, natahni takovej ten rakosovej vysokej plot nebo co to je a nazdar. Ta ovocna stena buh vi jak by rostla a cumeli by stejne. Tohle Je blby no, Nejsem zastancem oddelovani domu od civilizace ale pokud maji podel plutku chodnik a cumej tak si umim predstavit a dala bych tam ten ratan nebo Bambus vis co myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
2.9.13 12:39

Na podzim to opadá a i přes rok to není naprosto neprůhledné, co jsem tak viděla. Přimět jabloně a hrušky, aby rostly, jak chceš ty, úplně jednoduché nebude. Bude to chtít pravidelně kontrolovat rovnat a taky správně stříhat. Vím, co je práce s normálníma stromkama, když je chceš mít pěkné a aby dobře plodily, natož tohle.
Není to jižní strana? Bych tam spíš vyvázala hrozno. To je popínavé samo od sebe, celkem husté a neopadá /teda doufám, že se nepletu/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
2.9.13 12:41

Nebo nějakou stínící tkaninu http://www.fastrade.cz/…05070000.php než ti vyroste ovocná stěna tak to si počkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.9.13 12:58

No plot je asi 5 metrů od domu. a to ještě my máme nižší pozemek než oni, takže když já si stoupnu k plotu tak to je +- 160 cm, ale z jejich strany 130cm. je to jihozápadní strana, jejich barák nám stíni část domu. délkově to je asi 7metrů. Tůje nechci. ještě mě napadla malinoostružina. prostě aby to splnilo neprůhlednost a měla z toho i užitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
2.9.13 13:07

@Moncha : Jiný zabednění než nějaký živý plot mne nenapadá - proč nechceš tůje? Tak nějaké jiné dřeviny. Nebo pak víno, ale s tim je práce nebo takové to „psí víno“,co se barví do červena na podzim :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.9.13 13:12

Teprve zakládáme zahradu, ale tůje prý nejsou dobrý na ovocné stromy. ale člověk si může vymyslet co chce a nechce, ale když z každé strany jsou sousedi, co mají pozemek obehnaný jen tůjemi tak to pak nemá cenu řešit. je to tady přetůjovaný. ale to psí víno není špatný nápad. ale musela by se udělat nějaká opora, jinak to asi nemá cenu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.9.13 13:50

@Moncha jak bych to řešila? Koukala bych na ně taky - z okna :mrgreen:

Spíš bych asi natáhla nějaký ten ratan nebo něco, ten ovocný plot nebude neprůhledný na 100% a navíc na zimu ti to opadá ;) Psí víno je dobrý nápad, vypadá to hezky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
2.9.13 13:56

Psí víno také opadá :nevim: jediný co neopadává je břečťan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
2.9.13 21:26

Psí víno opadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
2.9.13 21:44

A co třeba plastový živý plot ??? a nebo nějakou popínavku třeba klanopraška, břečťan, psí víno atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí