Jak na mravence v trávníku?

21353
27.8.13 21:20

Jak na mravence v trávníku?

Máte prosím někdo radu jak na mravence v trávníku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
monca114
27.8.13 21:25

Hubit se nesmějí. Kde jinde mají být, než venku?

• Citovat
  • Upravit
16694
27.8.13 21:31

@monca114 proč by se nesměli hubit? Prodávají se nějaké granulky, ale většinou jde o dočasné řešení. Pokud máte pro ně vhodné podloží, tak se tam pořád budou stěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
27.8.13 21:35

Mamka používala ve skleníku takový modrý jako cukr. Mravencům chutnal a mizeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
27.8.13 21:38

@Kakika např proto, že venku to ohrožuje další živočichy a nehledě na to, že se to dostává do vody, kterou pak pijeme ;)

• Citovat
  • Upravit
16694
27.8.13 21:40

@monca114 tak benzínem to snad nikdo nepolévá a pokud se v okolí vstupu do mraveniště vysypou granulky, tak ono okolo těch mravenišť zase tolik jiných živočichů nežije. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
27.8.13 21:42
@Kakika píše:
@monca114 tak benzínem to snad nikdo nepolévá a pokud se v okolí vstupu do mraveniště vysypou granulky, tak ono okolo těch mravenišť zase tolik jiných živočichů nežije. :think:

A znečištění spodní vody co? To v dnešní době nikoho nezajímá… Mravenci se stěhují, tudíž i kdyby měla mraveniště na dvoře, tak tam za pár týdnů nebude.

• Citovat
  • Upravit
16694
27.8.13 21:44
@monca114 píše:
A znečištění spodní vody co?

např.
Bioformatox Plus
biologický přípravek bez nebezpečných látek k hubení mravencům

Bioformatox Plus spolehlivě a bleskově ničí mravence biologicky šetrným způsobem. Přípravek je složen výhradně z potravinářských surovin. Přípravek musí mravence smočit, proto vydatně kropíme či zaléváme místa velkého soustředění škůdců - nejlépe jejich hnízda, neboť tak je zasažena celá kolonie včetně královny, larev a vajíček. Zásah doporučujeme po 2 až 3 dnech opakovat. Zálivku (postřik) používáme v 2 až 5 % koncentraci s přídavkem asi 10 kapek smáčedla - např. Jaru.

Hlavně, ať se neotrávím jarem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
27.8.13 21:47

@Kakika Tak takhle jo, ale ne každý používá biojedy ;)

• Citovat
  • Upravit
16694
27.8.13 21:48

@monca114 možná kdyby jedno. Tchýně s nimi bojuje a když „na ně nemá čas“ a nechá je jak ty říkáš stěhovat, tak na konci léta nemůžeš postát na zahradě, protože tu tě žerou černí, tamhle zase zrzavý a zahrada je jedno mraveniště vedle druhého. Nevím, nač mít zahradu a nesmět si tam ani sednout, protože by mě ožrali mravenci. Na skalce a kdekoliv jinde je nechá, ale na trávníku ne. Máme dvě děti a jedno z nich po kousnutí mravencem dost otéká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.8.13 21:50
@monca114 píše:
@Kakika Tak takhle jo, ale ne každý používá biojedy ;)

já jsem tedy nikdy moc složení nehledala, tohle bylo první, co my vyhledavač vyplivnul, ale tak snad se v dnešní době nic moc toxického ani používat nesmí. Respektive by to nemělo být volně prodejné :nevim: No, vlastně návnady na potkany a hlemýždě taky koupíš a psa nebo kočku to zabít může :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
27.8.13 21:50

@Kakika však v pohodě, já jen že jsem léta dělala v drogerce a tam lidi prostě chodili a chtěli jedy na všechno.

• Citovat
  • Upravit
monca114
27.8.13 21:57
@Kakika píše:
já jsem tedy nikdy moc složení nehledala, tohle bylo první, co my vyhledavač vyplivnul, ale tak snad se v dnešní době nic moc toxického ani používat nesmí. Respektive by to nemělo být volně prodejné :nevim: No, vlastně návnady na potkany a hlemýždě taky koupíš a psa nebo kočku to zabít může :think:

no právě… Hlavně většina věcí se nesmí používat venku, ale lidi na to kašlou… Pokud je t slušný uživatel, tak ok

• Citovat
  • Upravit
31104
27.8.13 22:22

@VeKo těžko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
28.8.13 08:52

Holky, potřebuji fakt radu nebo doporučení na něco co funguje a ne poučování o biojedech.
To jsem si zase jednou založila diskusi a je to o ničem :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box