Kolik stojí zemědělská půda, i pronájem?

Anonymní
25.8.13 16:57

Kolik stojí zemědělská půda? i pronájem

Ahoj
nemám ponětí v jaké cenové relaci se pohybuje zemedělská půda. Zajímá mě cena při prodeji i při pronájmu. Něco jsem získala a jelikož mám k poli daleko, chci se toho zbavit, ovšem potřebuji mít představu kolik stojí m2.. Lokalita je v ǔsteckem kraji. je to hned u vesnice, 6 km od města. Něco je louka, kus je orná půda je to namíchané, něco je v katastru označeno jako ostatní.

děkuji za info

Marcela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Martinis
25.8.13 17:22

Taky vlastnim zemedelskou pudu za vesnici. Pokud budes mit opravdu velke stesti, tak ji prodas za 20 Kc/m2. Me se takto zadarilo a nekolik parcel jsem za tuto cenu nedavno prodala, ale byla to opravdu stastna nahoda. Ted prodavam dalsi parcely a nabizeji mi spise 10-15 Kc/m2., coz je asi takova realna cena. Vim, ze nekteri vesnicane prodavaji i za ceny 5-7Kc/m2. Za to ja bych ale neprodavala, to by pro me nemelo smysl.

• Citovat
  • Upravit
4138
25.8.13 17:55

Záleží kde to je. běžná cena je tak kolem 10-15kč/m tak jak píše @Martinis
Záleží taky co to je za vesnici třeba jestli je v uzemním planu obce že se tam bude stavět tak si pozemky podrž a pak je prodáš za vyšší cenu- tak to dělaj lidi u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
25.8.13 18:00

Zavolej na místní úřad o cenu v místě a čase obvyklou.

• Citovat
  • Upravit
zzzaaa
25.8.13 18:01

Záleží na bonitě půdy, tady u nás v podhůří (nadm. výška 450 m. n.m., jílovitá půda je bonita 2,2 - 3,6 Kč/m2). Pronájem je tady od 1000 Kč/ha/rok po 2500 (poblíž průmyslové zón y a zástavby). Vím, že teta u Benešova pronajímá za 6500 Kč/ha/rok (pěstují tam v černozemi na rovince zeleninu a skupují jim tam půdu Holanďané). Záleží, zda k těm pozemkům jsou přístupové cesty, nebo jsou uprostřed honů. My jsme rádi, že na těch pozemcích někdo hospodaří, krajina je udržovaná a nájemní smlouvy se uzavírají na 10 let s roční výpovědní lhůtou, při prodeji přechází nájemní smlouva na nového vlastníka. Odkup nám nabízí místní zemědělská firma, která má pozemky v pronájmu a asi 2× přišel dopis od nějakých spekulantů za cenu dle bonity půdy.

• Citovat
  • Upravit
alca a danik
25.8.13 18:11

Přesně tak, jak píšou holky viz víše..nejlépe máš zeptat se na příslušném úřadě na bonitu půdy v dané lokalitě…tam ti nejlépe řeknou :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1