Kalanchoe, kolopějka - rady

1972
9.9.13 09:35

Kalanchoe, kolopějka - rady

Prosím o radu, před 14 dny jsem si koupila 2 malé Kalanchoe, už byly některé květy rozkvetlé. No a teď mi začínají květy i poupata usychat, listy žloutnout. Zalévám přiměřeje, jen aby měli vlhkou zem. Nevím čím to může být… Nemůže to být suchým vzducem? Bydlíme v paneláku. Nemám je přímo na parapetu na okně, ale světlo také mají. A když květy uschnou, mám je otrhat nebo nechat?

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
9.9.13 09:36

@terkacek budou přelitý. Zalívám je tak jednou za 14dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
9.9.13 09:38

@goldenka já je zalila jen 2× a to opravdu málo, protože už měli vyschlou zem a začínaly květy i poupata usychat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
9.9.13 09:39

@goldenka a máš je na okně nebo někde v polostínu? A kldyž květy odkvetou, otrháš je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.9.13 09:44
@terkacek píše:
Prosím o radu, před 14 dny jsem si koupila 2 malé Kalanchoe, už byly některé květy rozkvetlé. No a teď mi začínají květy i poupata usychat, listy žloutnout. Zalévám přiměřeje, jen aby měli vlhkou zem. Nevím čím to může být… Nemůže to být suchým vzducem? Bydlíme v paneláku. Nemám je přímo na parapetu na okně, ale světlo také mají. A když květy uschnou, mám je otrhat nebo nechat?Děkuji za rady

Já bych řekla, že přece jen byly asi zalitý moc, ne? Suchý vzduch by vadit neměl, jsou opravdu suchomilné. Ale možná mají opravdu málo světla. :nevim:
Jinak, suché květy opatrně otrhat, spíš odrolit, nestříhat, rostou pak z toho nové květy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
9.9.13 09:49

Děkuji, zkusím je odrolit a když za čas nepokvetou nové, budu je muset přemístit na světlejší místo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
9.9.13 09:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
9.9.13 09:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.9.13 10:01
@goldenka píše:
@terkacek budou přelitý. Zalívám je tak jednou za 14dnů.

taky tak, substrát by se měl nechat úplně vyschnout a až pak zase odspodu zalít… A furt dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.9.13 10:03

Ono pbčasto „usychání“ je způsobený u kytek přelitím, uhnívaj jim kořeny a nestíhaj tu kytku vyživovat… Pak to vypadá, že kytka schne, člověk ji zalije a spíš jí uškodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí