Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj miminky,
mam syna-2 roky a 2 měsíce a už nevim co mu dávat k snídani.Chleba nechce,u rohlíku ukousne jen patky.Doted jsem mu dávala piškoty s přesnídávkou nebo v mléku namočený rohlík,sladké pečivo.Teď tak týden mi to nechce,asi je toho přejezený a ani se mu nedivim.Ale fakt nevim co bych mu měla dávat.Sušenku by asi snědl,ale nemyslim si,že by se tim najedl. ![]()
Máte taky některá takový dítko?Co dáváte?Nebo některé nesnídá vůbec?
Děkuji za vaše reakce
Kelinka
Ahoj náš Kuba 2,5r. snídá jogurt. Kupuju mu různé příchutě a každý den má jiný no a teď momentálně má nejraději bílý s „kornflejkama“ Taky mu chutnají různé kuličky (cereálie) někdy s jogurtem někdy s mlékem jindy s kakaem. Takhle to vypadá u nás no jestli máte někdo jiný tip sem s ním.Jinak my máme spíše problém co k večeři, prcek totiž vyžaduje teplé jídla a kaše zá:,–(ně odmítá. Zatím dávám polívky,no ale ne vždycky se mi chce vařit
Zdravím Petra
Ahoj!
Náš syn téměř každý den snídá jogurt nebo smetánek - různé druhy a příchutě. Nejoblíbenější je velký Lipánek. Sem tam mu podstrčím chleba se šunkou, sýrem, s marmeládou, občas i s medem. Ale to většinou projde jen po zjištění, že v lednici OPRAVDU není žádný smetánek
.
Večeře míváme teplé, tak si dá většinou s námi. Poslední dobou k večeři miluje chleba s tvarohem a se „šmitlikem“
(pažitku vyžaduje v hojném množství).
Iva
Kelinko,
chci tě uklidnit, protože moje holčina (2roky a 2 měsíce) snídá pouze 2dcl kakaa a to je až do oběda vše. Někdy se mi podaří ještě dopoledne do ní natlačit kousek banánu nebo jablka. Dopoledne do ní nedostanu ani sladkou sušenku či pacholíka. Když ale koukám na svého manžela, který snídá jen jogurt a do oběda taky nic nejí, tak se ničemu nedivím.
Evulík
Ahoj Kelinko,
naše Lucinka snídá tradičně 250ml mlíka. Všechny ostatní pokusy nevyšly. Z chleba nebo rohlíku olíže nebo sundá cokoliv na to dám. To sní a zbytek vyhodí. Takže jí nic nenutím. Semtam sní samotné cornflakesy nebo müsli tyčku či BEBE. Během dopoledne jí dávám ovoce. Prostě jí to tak vyhovuje, tak proč to měnit? Tak se netrap, když bude mít hlad, tak si určitě řekne.
Ahoj holky,¨
tak ja vam napisu, co snida moje dite, jo??? Rano, kolem sedmy da ctvrt litru sunaru. Asi za pul hodiny poruci hama, coz je chleba (takovy ten grahamovy v krabici KNUSPI - normání nejí), ten mu mazu lucinou a jeste na to che tvrdej syr. Sni tak 4 platky, ty posledni 2 uz vetsinou suchy. Asi za hodinu a pul mu varim ovesnou kasi, no spis jablka s ovsem a mlikem (podusim jablicka, nasypu trochu jemnych oves . vlocek, dam lzici sunaru a posypu skorici). Pak jde spat a ve dve obedva. Je mu 19 mesicu. Vecer uz toho uase moc nesni - bilej jogurt se skorici a 2 ty suchy chleby, nejaky ovoce nebo zeleninu. Ale jeho zraci dopoledne prekvapuje vsechny co to vidi.
pa
Martina
Martino,
těší mě, že takovýho žrouta nemáme doma jen my
. Taky pořád kouká, co by do tý pusinky šoupnul a v jedenáct už přešlapuje kolem plotny a ptá se, kdy bude polívka…
. Sotva po poledním spaní protře oči, už se ptá, co bude ke svačince, někdy mi připadá, že máme doma Otesánka
. Ale je docela hubenej, takže se mě paradoxně lidi ptaj, jestli mu dáme vůbec najíst…
Iva