Co k večeři skoro 10měsíčnímu kojenci?

220
19.12.13 15:47

co k večeři skoro 10 m kojenci ??

Ahojte maminky, poprosila bych o radu. co dáváte svým robátkům k večeři, když nechtějí kaši ani UM?? Je nám za týden 10 měsíců a kojíme ráno, v poledne, večer a v noci. je to mlékomil :lol:
kamarádka mi doporučila večer dát sunar, že to praktikuje také a v noci občas kojí, když se malá vzbudí…jenže mi ani ten sunar nechceme :-(
večer mi všechno jídlo odmítá, naposledy se nají tak ve 4h nebo půl 5 a pak už nic nechce, takže se v noci pořád budí na mlíčo!!
ráno kojím, pak dáváme kaši (to mu nevadí, tu kupodivu sní) nebo jogurt s banánkem, pečivko s něčím… pak oběd masozeleninu, zeleninu, pak občas kojo (někdy vynecháme), pak dáme třeba jablíčko, sušenku, pribináček, přesnídávku…a tím to končí. Pak mi už nic nechce. takže večer kojím, kojím, kojím a v noci kojím, kojím, kojím :zed: :zed: :zed:
zkoušela jsem mu vařit krupičnou kaši, rýžovou, ovocné pyré, polívku…jediné, čeho se trochu zobne je zeleninové pyré nebo pečivo s něčím…ale to pár lžiček a nic..

už fakt nevím…ten náš prcek je unikát, dělá mu problém snad všechno!!!
v noci se budí snad co hodinu, někdy dokonce už neusne (dnes jsme vzhůru od 2h od rána), usínat sám se nenaučil doposud a to přes všemožné pokusy, v postýlce přes den nevydrží, to si pořád hraje se šprušlama nebo s peřinou než aby tam spal, takže přes den spí jen v kočáře, jíst „normální“ jídlo nám začal až v 8 měsíci a to ho ještě prosím, aby něco snědl. Jsou dny, kdy sní všechno (krom té večeře), ale i dny, kdy do něj nic nedostanu :(

někdy je mi z toho všeho do breku :,(
ach jo, nemáte někdo podobný problémy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
971
19.12.13 15:54

Normálka, v noci mu stačí mlíko (taky kojím v noci i přes den). Když nechce večer jíst, nenutila bych ho. Já kaše ani UM na večeři nedávám, dám normálně to co máme my - např. kousky rajčat, kousky sýru, kousky chleba nebo bílý jogurt, těstoviny, vajíčko atd. KDyž nechce tak nechce, to není tragédie. Je podvýživený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
19.12.13 15:57

Je malý, má nárok a nemysli si, že se to jídlem večer změní, náš byl také „savec“, odstavil mě a stejně se na mléko UM budil, i když měl pupek narvaný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.12.13 15:59

@AdaAda já bych to nehrotila, jenže já kojím v noci skoro co hodinu :-( podvyživený není, máme necelých 12kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.12.13 16:03

@kozisek aha, a já doufala, že se to trochu zlepší, když si necpe pupek :roll: nemyslím, že bych v noci nekojila, to mě nevadí, ale ne tak často. v noci vstávám min 6×, abych toho prďolu nakrmila. a to mi přijde na tak „velké“ děcko dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
19.12.13 16:06

No, my takové problémy naštěstí nemáme a jestli se z toho nechceš totálně zbláznit, doporučuji přestat kojit kojit kojit a mléko nahradit normální stravou. A když nebude chtít jíst, nedostane nic :nevim: Když ho/jí nacpáváš mlékem, pak se nediv, že ti nechce normálně jíst. 10 měsíční dítě by už mělo mít co se týče jídla, pravidelný režim. Tohle vše ti ale měla říct pediatrička, zvlášť jestli jsi prvorodička 8o. Najeď na režim snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře-II. večeře a nic mezi tím. Kojila bych místo dopolední svačiny a II. večeře a během dne ještě 1-2 mléčné dávky, jogurt, kaši na svačinu resp. večeři, aby ti to dalo cca 500 ml mléka denně. A v noci bych rozhodně už nekojila, v noci zkus nabídnout vodu nebo čaj. Tvé dítko nemá žádný režim, v tom je ten problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
971
19.12.13 16:07

@geejitka tyyy jo… to je ale veliký :-) já taky kojím často, a hlavně v noci :-) mám ho v posteli, tak aspoň nemusím vstávat. Prostě miluje svojí mámu, chce se přesvědčit, že jsi neodešla, a ještě k tomu dostane napít, krása. Preferuje tvoje mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
19.12.13 16:08

Hm, to je těžké, mám druhé dítko a je diametrálně odlišné. Syn se pořád budil, ještě před narozením malé. Do dvou let x-krát za noc - asi zuby. Celkově blbě spí. Dcera - uložím v osm, nakojím a vstává v pět-nakojím a pokračuje… doufám, že se to teď nezmění :oops: :mrgreen: Takže opravdu hodně záleží i na dítěti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.12.13 16:09

Starší do 18m měla k večeři UM+ trochu kaše vše v lahvi nic jiného nechtěla, pak teprve postupně jedla večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
19.12.13 16:12

Jaký režim?… Já jsem dospělá, někdy snídám v 8 hod, někdy až v 9:30. Někdy obědvám ve 12, ale někdy až ve 14 hod. Proč by nemohla kojít v noci? Kdyby mu bylo 6 let, ok, ale je mu 10 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
19.12.13 16:24

AdaAda - no já nevím, ale z příspěvku zakladatelky mi přišlo, že jí to nevyhovuje :think: Kdyby jí to vyhovovalo, tak se tu neptá a je jí to jedno a evidentně s tím chce něco dělat, proto radím, jestli se z toho nechce zbláznit, začít s nějakým režimem, jinak se nezmění vůbec nic :nevim: A jinak máš samozřejmě pravdu, já také nemám nic moc režim :mrgreen:. Ale asi bych úplně nesrovnávala 10 měsíční miminko a dospělého člověka ;) Miminko prostě potřebuje nějaký režim. Dle mého názoru :nevim:

• Citovat
  • Upravit
220
19.12.13 16:36

@koprovka89 „režim“ jsem zkoušela a není to režimové dítko. jí jak se mu zachce a kdy má chut. jak říkám, někdy sní všechno, jindy ne…ale mě se spíš jedná o tu večeři co mu dát, když mi nic nechce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.12.13 16:38
@AdaAda píše:
@geejitka tyyy jo… to je ale veliký :-) já taky kojím často, a hlavně v noci :-) mám ho v posteli, tak aspoň nemusím vstávat. Prostě miluje svojí mámu, chce se přesvědčit, že jsi neodešla, a ještě k tomu dostane napít, krása. Preferuje tvoje mléko.

když to takhle čtu, tak to zní krásně.. máme malého taky v posteli, ale už mi přijde, že si na to moc zvykl a já v noci musím dost ustupovat, abysme se všichni do ní vešli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.12.13 16:39

@Blanka S když mě UM ani kaše nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.12.13 16:45

@kozisek no taky si říkáme, jestli to nebudou zuby, protože to je někdy na palici. kolikrát nestačím usnout a už je zase vzhůru :zed:
do 4 měsíců spal vzorově…sice neuměl usnout sám když se ukládal ke spánku, ale v noci se vzbudil 1 až 2× na pití, někdy ani to ne, a sám usnul!! a spal až do rána.
ale ted??? katastrofa. v noci se vzbudí, nemůže usnout, hází s sebou ze strany na stranu, přetáčí se, tak ho pak uspí jen prso. a to opravdu pije, a dost, jen občas si požužlá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí