Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, prosím rychlou radu. Dnes má přijet moje babička podívat se na malého, měla přijet odpo, nakonec tu bude už za hodinu a půl
holky, lednička prázdná, přece ji musím něco nabídnout. Co mám koupit na rychlo??? Udělat obložený talíř z klobásky a sýru není dobrý nápad pro prababičku
pomooooc
@dani24687 já bych se zastavila někde v cukrárně. Koupíš dortíky a zákusky, uvaříš kafčo..co? ![]()
@lyrica píše:
@dani24687 já bych se zastavila někde v cukrárně. Koupíš dortíky a zákusky, uvaříš kafčo..co?
jůůů vidíš, no jasně
Co když bude chtít oběd??
nebo čekaat nebo mít hlad nejspíš
chlap jí v práci a já dietuju ![]()
Skočila bych do pekárny a koupila nějaké koláčky, buchty ke kafču, případně chlebíčky ![]()
@dani24687 nebo můžeš trhnout rekord a dát se do pečení
Ale když ještě započítáš úklid kuchyně a tak..vyprdla bych se na to ![]()
Klidně bych tu mísu udělala, však tam nemusí být klobása, ale třeba kvalitní šunka, zelenina, sýr (i babičky snad můžou jíst sýry, ne?). K tomu něco sladkého, buď pár hotových zákusků nebo roládu, nebo udělej třepaný dort, ten je rychle a je moc dobrý:
Koupíš hotový korpus (ten nízký s okrajem), 1 šlehačku, 1 vanilkový puding Dr Oetker za studena, 1 ztužovač šlehačky, 1 plechovku mandarinek. Všechno naráz nasyp (kompot i se šťávou) do uzavíratelné misky, pevně zavři a minutku, dvě, pořádně protřep. Pak to rozetři na ten korpus, dej na chvilku do ledničky a je hotovo.
No oběd bych asi objednala, pokud máš malýho prcka tak asi nic moc vyvařovat tak na rychlo ani nejde… ![]()
Pokud bude přes oběd, udělej pečený kuře, to se dělá samo a můžete u toho kecat ![]()
A jestli budeš dělat i oběd, není nic snazšího, než šoupnout do trouby kuře (dělá se samo) a k tomu rýži, ta se dělá v podstatě taky sama.
A hlavně už na nic nečekej a nedělej si obr problém z pohoštění pro babičku a mazej něco nakoupit, jestli máš lednici prázdnou. Babičky jsou většinou velmi skromné a pochválí ti všechno, co jí předložíš. ![]()
Taky mě napadá, že třeba ani vařit nemusíš, máš poblíž nějakou hospůdku, restauraci? popřípadě možný dovoz domů? Do ešusu si vzít..
Jinak určitě navštiv cukrárnu a nebo alespoň chlebíčky:)
My když přijede nečekaná návštěva tak rozmrazíme kuřecí maso z mrazáku, nakrájíme na kostičky, orestujeme na cibulce a zalijeme domácím lečem který máme zavařený(pouze rajčata a papriky na drobno a samozřejmě dochucený, neděláme je pálivý.. pak zavaříme).. To máme doma vždy, takže pro tyto případy to vyndáme:) s chlebem nebo rýží mňamka! (ale je to úplně jinej šleh než dělaj v hospodě, je lepší:D)
@lyrica to jo
@Denisa56 nemám šanci, malej spí v postýlce a já jsem sama doma, ale i ta mísa není špatný nápad takhle s bagetkou, @Dice nejde, taky nápad
@janica252 safra, víš, já vařím svíčkovou, různý jídla, ale kuřata se u nás nejí a já ani nevím, jak to připravit
![]()