Co má syn studovat, když ho baví moderní historie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Barčítko píše: Snad si člověk může vybrat práci podle toho, co ho baví, a ne jen podle toho, kde dostane nejvíc peněz. Pak se divte, že jsou lidé stále nespokojení,
Člověk si samozřejmě může vybrat práci podle čehokoliv, ale někdy se to sejde tak, že si vybírá podle toho, aby se uživil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barčítko samozřejmě že si může vybrat co ho baví, ale měl by mít i info ohledně financi. Pokud i přesto vystuduje historii a bude pracovat v oboru, tak ať si pak ale nestěžuje. Všichni nemohou být v IT nebo programovat CN stroje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka píše:
haha..no já dělám ve státním..ano super pracovní doba a to že máš jisté místo ( pokud ho nezruší ), ale růst platu dle praxe a zařazení?já dělám cca 10 let a za tu dobu se mi tabulkově zvýšil asi o dva tisíce..
to je fakt, to ti u soukromých nikdo garantovat nemůže, tam většinou dostaneš víc, protože za státní plat by tam nikdo nedělal..abys makala u soukromníka deset let a plat se ti nezvedl nebo zvedl o blbé dva tácy..
A proc tam jsi, když je to taková hrůza? A navic uz 10 let? Nikdo tě tam přece nedrzi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebo pokud je kluk extra studijní typ vybrat historický obor, kde je dobrá návaznost na Ph.D. studium a zůstat pak v akademické sféře
Platově o dost lepší než ve státní správě a rozhodně zajímavější s celoživotním odborným růstem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše: Všichni nemohou být v IT nebo programovat CN stroje.
To je pravda, ale kdo na to má, měl by to zvážit. Přeci jenom ten dvojnásobek průměrného platu s výhledem dalšího růstu není úplně k zahození ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Politologie, diplomacie, mezinárodní vztahy s možností užší specializace na evropská studia, africká/latinskoamerická/asijská studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka A já zase znám lidi, kterým se v soukromém sektoru plat po letech téměř nezměnil. A na otázku proč jim bylo odpovězeno, že jestli se jim to nelíbí, můžou jít jinam, že jsou nahraditelní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barčítko stěžuje si kazdej
ale doktoři a učitelé jsou nejvíc slyšet díky odborům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barčítko píše:
@Jar Jar Jak říkám, uživím se bez problémů
Což znamená, že jsi šťastný člověk, když máš práci, která tě baví a ještě navíc tě uživí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit