Co mám dělat s akné?!

Anonymní
21.11.21 00:00

Co mám dělat s akné?!

Ahoj všichni🤗,
posledni dobou se mi trošičku zhoršilo akné a chtěla bych prosím poradit co dál.
Je pravda že hlavně teda asi ze stresu si pupínky docela škrábu a pak se mi to všude rozleze.

Nicméně tady vám tak přibližně popíši moji „skin care“:

• každý večer si umývám obličej klasickým tuhým mýdlem
  • potom si na čistící a masážní houbičku dávam čistící gel na obličej z řady Master Herb od tianDe
  • na odlíčení používám micelární vodu s růžovou vodou od Garnier
  • pak si vyčistím pleť čistící pleťovou vodou proti akné z Avonu
  • namažu zinkovou mastí z lékárny Dr.Max
  • a nakonec si na pupínky dávám antibakteriální korekční tyčinku miss sporty
  • ráno si opět umyji obličej mýdlem a občas i tím gelem
  • vyčistím si pleť zase tou vodičkou od Avonu
  • někdy se mažu hydratačním denním krémem od Ellie s vitamíny A, C a E z Tety
  • a tak jednou týdně si dávám různé masky na obličej např. Pleťové masky z mrtvého moře pro problematikou pleť, s bílým jilem a zinkem nebo s mlékem a medem od Baley, Shills natural science Black Mask, čistící maska na obličej s projevy akné a jizvami Master Herb tianDe,… je toho ještě mnohem víc 😅

Moje mamka mi říká že si toho na obličej patlám strašně moc a místo aby to pomohlo to bude ještě horší. Když byla malá ona tak si pouze myla obličej mýdlem a mazala zinkovou mastí.

Nevím jetsli ji mám poslechnout a třeba zkusit používat jen tyto věci a nebo si jet dal to svoje, popřípadě co přestat používat, nebo naopak nějaké doporučení na jiné produkty!?
Budu moc ráda za rady😁, snažím se mít pleť opravdu hezkou ale nevím jetsli to co dělám je dobře, protože se v tomto oboru moc nevyznám 🤭.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26872
21.11.21 05:59

Jako prvni me napadlo, ze toho na sebe patlas moc :nevim:
Minimalne vynechej micelarni vodu. Zinkova mast je dobra volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21637
21.11.21 07:05

Osobně bych vynechala mýdlo. To šíleně vysušuje. A pravidelně používej hydratační krém. Když pleť přesušíš, tak se brání tak, že vytváří ve zvýšené míře maz a tudíž se víc rozjede akné… Zinek bych dávala jen lokálně na boláky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.11.21 07:10

Místo klasického mýdla zkus antibakteriální, nejlépe však mýdlo k čištění pleti. Pleť musíš nejdřív odlíčit, pak vyčistit, ty to děláš obráceně a vynech micelární vodu. Na noc si určitě nedávej korekční tyčinku, to je nesmysl. Nedáváš si toho moc, ale je to každý pes jiná ves a ve špatném pořadí. Pro akné jsou vhodné retinoidy, kyselina salicylová, ten zinek,… Mrkni na YouTube na Drew, má pěkně udělaná videa o péči o pleť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.11.21 07:15

Ještě exfoliaci nikde nezmiňuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
21.11.21 07:17

Podle mě si toho dáváš tolik, že tvá pleť už ztratila schopnost samostatně dýchat. A nezapomeň, že akné je jen projev něčeho uvnitř. Co leze ven přes kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.11.21 07:18
@alisekR píše:
Podle mě si toho dáváš tolik, že tvá pleť už ztratila schopnost samostatně dýchat. A nezapomeň, že akné je jen projev něčeho uvnitř. Co leze ven přes kůži.

Panebože, pleť nedýchá, nemá vlastní dýchací soustavu :roll: kam na tenhle blud všichni chodíte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.11.21 07:21
@alisekR píše:
Podle mě si toho dáváš tolik, že tvá pleť už ztratila schopnost samostatně dýchat. A nezapomeň, že akné je jen projev něčeho uvnitř. Co leze ven přes kůži.

A akné může úplně klidně vzniknout z přesušené pleti, jak už tu někdo zmínil, takže ano, i špatná péče bez vnitřních příčin v tom může mít prsty. Jinak je většinou hormonální, to je obrovská novina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.21 08:17

Holky, moc vám děkuji.
Ještě jste se tu někdo zmínil, ať vynechám micelární vodu, čím si mám odličovat „make-up“ (používám jen korektor, pudr, řasenku, tvářenku a gel na obočí)?

• Citovat
  • Upravit
34473
21.11.21 08:27
@Anonymní píše:
Holky, moc vám děkuji.
Ještě jste se tu někdo zmínil, ať vynechám micelární vodu, čím si mám odličovat „make-up“ (používám jen korektor, pudr, řasenku, tvářenku a gel na obočí)?

Já teď zkusila odličovací olej a je to pecka, ale už mám věkem sušší pleť. Výborné odličovací oleje má Saloos třeba, a to i na mastnou nebo problematickou. Pak už jedu Mixu, na odlíčeni a čištění jsem v drogerii nic lepšího nenašla. Takže olej, odličovač očí a mycí gel. Potom tonikum, sérum a krém, to je takový úplný základ. Všechno nanáším na vlhkou pleť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.11.21 08:29

Zkus trochu sjednotit i tu značku. Nemusíš mít všechno z jedné řady, ale aby každý výrobek nebyl od někoho jiného, to taky může dělat paseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.11.21 08:31

A jestli můžu poradit, tak přes den nikdy nevynechávej krém s SPF. Ne opalovák, ale pleťový krém. Ve 20 to ještě nepoznáš, ale ve 40 to budeš mít jako modlu. Škoda že tolik informací nebylo, když jsem byla mladá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2399
21.11.21 08:44

S akné zkušenost žádnou nemám, natož se zinkovou mastí, ale taky mi přijde že toho na sebe patláš moc. A to toho mám v šuplíku hromadu, ale jednotlivě používám max. 3-4 produkty v jeden čas. Takže večer: čištění (podle situace, jestli byl make up nebo ne - buď použiju čistící pěnu, pleťové mýdlo, odličovací krém nebo balzám), pak sérum (vždycky jen jedno, noční krém. Ráno: voda, tonikum, hydratační krém, oční krém. Když se objeví pupínek, tak na to dám tee-tree oil, a za dva dny je pryč. Peeling, masky a pod. spíš nepravidelně - podle situace, třeba když je pleť nějak mdlá, nebo tak. Taky teda radím se zaměřit i na postup líčení - v těch produktech se bakterie množí nejvíc, takže ten proces pro aknózní pleť je hrozný vopruz - blender ani houbičky se na to třeba vůbec nehodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.21 11:54

S akné jsem měla dlouho problém, dokonce i takové velké boláky na tváři atd. až jsem se bála, že mi na obličeji zůstanou jizvy. Byla jsem s tím i na kožním, nic moc nepomahálo, po antibiotikové masi se mi úplně ztenčila kůže (jak kdyby se ta nejvrchnější vrstva odloupla). Pomohlo mi chodit pravidelně na kosmetiku! :- ) tedy pravidelné odborné hloubkové vyčištění. Musíš si pak zakázat šťourání a mačkání doma :- ) Chodila jsem takhle po 14 dnech (domluvila jsem se na slevu a jen na to čištění), pak se to prodlužovalo. Mým cílem bylo vyjít ven (do školy) bez makeupu a to se pak povedlo. Makeup jsem pak používala, protože jsem chtěla (a né že jsem musela jako dřív kvůli bolákům). Bylo mi doporučeno pít čaj z kopřivy na vyčištění krve, ale to asi zázračný efekt nemělo. Místo mýdla bych zkusila třeba dětský SebaMed nebo tak.

• Citovat
  • Upravit
Mista1
24.11.21 12:10

Nemyt obličej ráno gelem, to pleť strašně vysušuje a vyřadit micely všeho druhu. Nepoužívej ani různé ty „antiakne“ vodicky a tonika. Většinou je tam hodně alkoholu a to pleť zase vysušuje a dělá hodně citlivou. Nakonec se pak ještě více masti a maz ucpava póry a jsi v zacarovanem kruhu. Mně se na odlíčení nejvíce osvědčil odličovací olej. Ráno vyčistit pleť klidně i s ním, i když nejsi nalicena, zklidňující tonikum (výborná je třeba růžová voda ve spreji od purity vision) celkově mi na pleť nejvíce pomohla kosmetika Kvitok. Přírodní slovenská značka, mají celou testovací sadu na problematickou pleť (olej, tonikum ve spreji s mátou, denní a noční krém) k tomu jsem si brala sérum s kyselinou salycilovou. Pomohlo mi to jako jediné na zánět na tváři co se mi udělal z nošení rousek a celkově je pleť mnohem čistější a zarivejsi. Nebo je skvělá The Ordinary, minimálně sérum Zinek s Niacinamidem. Je to běh na dlouhou trať ale rozhodně bych ze zamyslela nad komplexní změnou, ne zkusit vždycky jenom vyměnit krém, nový gel apod. Já to jednoho dne prostě všechno vyhodila a zmenila a opravdu to pomohlo. A hlavně také zdravá zivotosprava a hodně pít :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

Urea Cica Repair+ 400 ml