Co mám dělat, dát výpověd? Návrat po RD.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5429
8.2.10 20:43

Já tedy nevím,jestli nenastaly nějaké změny ale není to odstupný jen tři platy?Já to alespoň tak měla,i kamarádka,ale byla to situace,že firma zanikla.
Je to kdo z koho,ale pokud ti nemá kdo hlídat,těžko nastoupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.2.10 20:45

No my u toho zápisu loni byli,učitelky se na mě dívali jak na pošuka -rovnou řekli,že moje šance je 0.přihlášku jsem podala ,ted půjdeme znova.Ale jestli mě vezmou není jistý ,přednost mají 5letý ,s odkladem a ty co už mají ve školce sourozence a tlačenky.Do práce dítě vzít rozhodně nemůžu :nevim: I kdyby ho vzali hloupá je ta prodleva od dubna do září(tj.6měs.v soukromé školce 6×15000=90 000kč)nedej bože kdyby mi ho nevzali bych to neutáhla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.2.10 20:52

Odstupný jsou 3 platy, ale máš dvouměsíční výpovědní lhůtu, takže slušný podnik dá 5 platů rovnou s tím, že člověk vypadne hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
8.2.10 21:09

já teda nevím, ale rozhodně tady žádná tlačenka ve školce nepomáhá, kritéria jsou jasná a pokud má někdo pochybnosti, může si stěžovat. kamarádka to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.2.10 21:13

no stěžování sice zprudí ,ale moc nepomůže.Na vlastní oči jsem viděla jak si maminka ,která neměla trv.bydliště v místě školky podávala přihlášku (pro zvláštní důvody)přitom ostatním ,které tam trv.bydliště neměli přihlášku ani nedali.No to je jedno najdou se tací i tací. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
8.2.10 21:22

Odstupné jsou podle mě 2 platy, ale není to tak že ti slušnej podnik dá 2 platy a dva za výpovědní lhůtu. Buď bude jedno nebo druhý. Tzn. že nastoupíš do práce na dva měsíce a normálně si to tam odpracuješ nebo se dohodnete na odstupném a okamžité výpovědi a nenastoupíš do práce vůbec a dostaneš dva platy hned. Tak si aspoň myslím že to je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
8.2.10 21:26

Jo a ve školce sto procentně tlačenky jsou, jako všude…třeba tak že potřebuješ dostat dítě do školky a máš na magistrátu známý kteří mají co dočinění s přidělováním míst ve školkách. To čí dítě se tam dostane a které ne, o tom rozhoduje magistrát, nikliv školka /paní ředitelka/ ta vybere jen přihlášky a předem vyřadí třeba ty maminky dětí které přijodu k zápisu s pupíkem a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
8.2.10 21:33

A co si zkusim u zamestnavatele pozadat o prodlouzeni rodicovske dovolene do 4 let veku ditete? Pomohlo by to necemu? Samozrejme je problem ten, ze zamestnavatel muze, ale nemusi vyhovet, ale jim by se problem take o rok odlozil… treba by na to pristoupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.2.10 21:55

To bohužel ne .Vidí,že jsem v blbé situaci a chtějí se mě zbavit.Blbý je že od nich potřebuju ten papír do školkx jak ho nedostanu ,malýho mi nevezmou,když mi ho nevezmou,neseženu práci,nebudou me chtít zaevidovat ani na pracáku a budu muset čekat další rok nebo se modlit at se ze školky někdo odhlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
8.2.10 22:25

taky bych doporučovala nedávat výpověď, jestli tě nepotřebují, dají Ti ji sami a máš nárok na odstupné tuším 5platů. V idealním případě (protože ti nepodepíší ten papír) můžeš za odstupné zůstat doma a hledat práci od září a to už by ti ho snad vzali. A ty jesle mi přijdou také dobrý nápad. TEĎ BYCH JIM ROZHODNĚ NIC NEPODEPSALA. NAOPAK BYCH ŘEKLA, ŽE SE TO POKUSÍŠ ZAŘÍDIT S JESLEMI A ŽE TEN PAPÍR PRO ŠKOLKU POTŘEBUJEŠ TEĎ, KDYŽ JSOU ZÁPISY. POKUD NEMÁŠ VÝPOVĚĎ V BĚHU, MĚLI BY TI HO DÁT. Ale možná jsem naivní. Držím pěsti. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.2.10 22:56

dík moc zkusím to nějak uválčit,zítra jdu ještě za právníkem uvidím co řekne… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.2.10 11:38

To jsem zvědavá, co ti ten právník řekl.
Já bych do práce drze nakráčela a chtěla po nich potvrzení vydané už teď, že dne toho a toho nastoupíš do zaměstnání. Tvař se, že nastoupíš za každou cenu, že klidně dáš dítě do soukromé školky a kdyby potvrzení dát nechtěli, tak na ně musíš zaútočit, že teda ať navalej odstupné. Když ti dceru nevezvou do školky i s papírem, můžeš dát výpověď, přestože máš potvrzení :wink: to nikde zakázané není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
9.2.10 14:58

No, holky, jak vás tu tak čtu, tak nevím, nevím… Jasně v práci Pavlu nechtějí a měli by jí dát klasickou výpověď a 3 platy jako odstupné, ale zároveň moc dobře vědí, že bude mít problém s hlídáním, takže po ní mohou chtít aby do práce nastoupila a pracovala… a prostě čekat, že to nebude zvládat a bude nucena dát výpověď sama, tudíž bez odstupného. Takže já být v tvé situaci Pavli, tak se snažím ukecat nějakou dohodu, třeba že na chvilku nastoupíš (aby se ti podpora počítala z platu) a pak na dohodu odejdeš a pokusit se z nich vyrazit tak 1-2 platy navíc. Ale je to asi i o tom, že bych nechtěla pracovat někde, kde vím, že mě chtějí vyštvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
9.2.10 20:09

to je mi taky proti srsti pracovat ,kde mě nechtějí,ikdyž to samozřejmě není osobní ,jak mi řekli.
Právník mi poradil dohodu o ukončení -odstupné 2 platy.Pokud nechci nastoupit,taky ,že mě nemůžou nutit do přesčasů,prac.cest..A taky se mám prý jít na úřad práce zeptat kolik bych měla podporu(ted se to prej měnilo k horšímu,a nebyl si jistej)Ale prý tam můžu být zaregistrovaná ,ikdyž nemám školku a prakticky teda šanci někam nastoupit-to jsem ráda ,minule mě tam dezinformovali,že se tam prý hlásit nemám :nevim: No abych to uzavřela řekla jsem si o ty 2 platy a šéfka to postoupí zahraničnímu vedení.Tak to snad dopadne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.2.10 07:31

Pavli, ten právník ti v obecné rovině říkal pravdu s tím pracákem, ale je dobré to upřesnit. Na Úřadě práce můžeš být zaregistrovaná jako „zájemce o zaměstnání“ (pokud např. pracuješ a tvůj zaměstnavatel chystá masívní propouštění nebo ti třeba končí mateřská) a nebo jako „uchazeč o zaměstnání“. Podporu v nezaměstnanosti dostávají jen ti uchazeči. Ale vyjde to nastejno v tom, že práci ti oni nenajdou a musíš si ji najít sama. (Já jsem teď zrovna „uchazeč“.) Jinak si k podpoře na brigádách můžeš přivydělat až 4000,– hrubého měsíčně, aniž by se ti podpora krátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová