Co mám dělat, dát výpověd? Návrat po RD.

1853
8.2.10 19:08

co mám dělat,dát výpověd?

před dítětem jsem pracovala 3měs. poté nastoupila na riziko a mateřskou,posléze rodičovskou,která mi ted v dubnu končí.Mezitím jako zástum za mě nastoupil mladý nadějný muž co umí o 1 jazyk víc než já -je perspektivnější.Moje dítě je nedonošené ,proto v práci vůbec nepočítali,že se vrátím.,když jsem řekla,že bych se vrátila ráda.Vyděšeně mi řekli,že nikoho nepotřebují,že bych se měla věnovat malýmu,prac.doba (9-19)mi zkrácena nebude a 2× víkend v měsíci mě taky nemine.Vědí,že od dubna školku neseženu,neplo.volno do září mi nedají.Babičky nemíme.Tak mám pry dát výpověd,že mi za to podepíšou,formulář do školky,jakože tam pracuju.Ted dokonce přišli s tím ,že mám podepsat prohlášení,o tom ,že opravdu v dubnu nastoupit nehodlám.Co si o tom myslet a jak se zachovat opravdu nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
8.2.10 19:14

Byla bys sama proti sobě, kdybys na to přistoupila. trvej na tom, že tam pracovat chceš. Když tě nepotřebují, ať ti dají výpověď pro nadbytečnost a vyplatí ti odstupné. Peníze se ti budou vždycky hodit.
Doba, kdy měl zaměstnanec pochopení pro potřeby svého zaměstnavatele, je už dávno pryč - dneska hrajeme každý sám za sebe… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.10 19:21

ahojky, to je hodně svízelná situace. Protože když na tom budeš trvat, tak tě vezmou, ale ty nemůžeš pracovat normální pracovní dobu a nemáš školku, takže bohužel asi ti nic jiného jak výpověď nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.2.10 19:27

souhasím s oběma je to hra o odstupný,člověk jim nevidí do karet .když ho dám do soukromý školky do práce budu chodit zadarmo a malýho celý dny neuvidím,blbý je že nevím jak moc by mě to dali „sežrat!“ :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.2.10 19:30

Karolínko, nemyslím, že by ěml zaměstnavatel nějaké páky, jak z té situace vybruslit. Možná jsem hodně vychcaný, ale trval bych na tom, že mám platnou pracovní smlouvu a chci, aby byla naplněna i ze strany zaměstnavatele. A že není nic nemožného, mít dítě na pracovišti u sebe v pracovní době. (Já vím, že teoretizuju, protože to pracoviště neznám… Ale už jsem viděl, jak v jedné logisitcké firmě měla mladá mamina v kanceláři šestiměsíční dítě a ještě shetlandskou kolii. A taky to šlo - včetně přestávek na kojení…)
Opravdu si myslím, že Černý Petr je na straně zaměstnavatele. Záleží na tom, jestli PavlaK5 dokáže být dost tvrdá.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.2.10 19:30

AHoj Pavlo,
Jura má pravdu. Teď je to hra „kdo s koho“ a byla bys hloupá, kdybys jim podepsala výpověď předem. Zkus jim hrát na nervy, třeba ti dají odstupné (dává se 5 platů, tak se nenech ukecat na nějakou nižší částku;-) a jestli ne, nemáš co ztratit, tu výpověď můžeš vždycky podepsat až v tom dubnu. A co takhle nějaká soukromá školka? Sice by to stálo majlant, ale dítě tam může být jen do doby, než vás přijmou do státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
8.2.10 19:31

Já bych taky nepřistoupila na jejich „výhodnou“ nabídku :cert: - i kdybys měla poprosit kamarádku, sousedku nebo kohokoli jiného spolehlivého o hlídání :wink: a část platu na to padla. Tvůj zástup má mít v pracovní smlouvě, že je zástup za mateřskou, ne? Uvidíš, že když zatlačíš, ono to půjde jinak :mrgreen: Hlavně se nedej! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.2.10 19:33
pavlak5 píše:
souhasím s oběma je to hra o odstupný,člověk jim nevidí do karet .když ho dám do soukromý školky do práce budu chodit zadarmo a malýho celý dny neuvidím,blbý je že nevím jak moc by mě to dali „sežrat!“ :roll: :cert:

Njn, to je další věc, že se tě budou snažit asi vyhodit za nějakou chybu, ale to není tak jednoduché ani pro toho zaměstnavatele, holt nesmíš vyměknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.10 19:44

kdybys nebyla tak z daleka, tak ti dítě pohlídám:-)
abys jim to natřela. Dítě na pracovišti může mít málokdo, u mě by to taky nešlo, pracuju jako telefonní operátorka v open space prostoru a tam je v 1 obrovské kanceláři cca 150 operátorů, tak kdyby tam malá spustila…
Ale já mám doma manžela, tak můžu být v klidu. Jenže když ty nemáš, kdo by ti hlídal a dítě celý den nevidět je na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
8.2.10 20:06

já bych nehrála o zpětný nástup, protože výpověď budeš pak muset dát tak či tak a pokud budou chtít, znepříjemní ti to co nejvíc. já bych rovnou řekla, dejte mi pět platů a je to.
Bohužel je pravda, že školku neseženeš a ani soukromá nemá tak dlouho otevřeno. Můžeš doufat, že seženeš něco na zkrácený úvazek, ale dneska je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
8.2.10 20:07

mmch proč neseženeš školku? dyť malýmu budou tři, jste nebyli u zápisu loni? nebo předpokládám, že jste měli jít už loni. a jako navracející matka do práce máš přednost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
8.2.10 20:08

Mě napadlo s tou školkou…zjisti si jestli u Vás ve městě nemá magistrát svoje jesle. U nás je mají a vyjdou na pár korun měsíčně a mají povinnost brát děti maminek které nastupují do zaměstnání po mateřské přednostně. Stojí kolem 1200,– měsíčně i s jídlem.

Aspoň tenhle problém by ti odpadnul. Jo a jinak souhlasím s Jurou, nic nepodepisuj a trvej na té smlouvě. Aspoň odstupný ti dát musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
8.2.10 20:09

ještě k tomu hlídání. aby se to Pavle vyplatilo, musela by mít sakra velkej plat. hlídání je strašně drahý, a co do soukr. školky, záleží jaké má možnosti. já bydlím v Praze a máme školky za 16tis/měs a nebo za 3-5tis. jenže pak mají zas jednu místnost, nemají zahradu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
8.2.10 20:10
PETRUCHA píše:
Mě napadlo s tou školkou…zjisti si jestli u Vás ve městě nemá magistrát svoje jesle. U nás je mají a vyjdou na pár korun měsíčně a mají povinnost brát děti maminek které nastupují do zaměstnání po mateřské přednostně. Stojí kolem 1200,– měsíčně i s jídlem.Aspoň tenhle problém by ti odpadnul. Jo a jinak souhlasím s Jurou, nic nepodepisuj a trvej na té smlouvě. Aspoň odstupný ti dát musí.

no nebo jesle. jako pracující máš na to nárok. u nás teda stojí 1200+jídlo, ale i tak je to dobrá cena. a mají dýl než školka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
8.2.10 20:13

Kitty Pavlak měla jít k zápisu už loni ale moc by si nepomhla neboť do školky berou aspoň u nás děti narozené do max srpna a to ještě s problémy, spíš prý vezmou do června, je prostě moc dětí. Takže jí vezmou do školky dítko až od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová