Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ludmilaadamkova píše:
@Modra1 task to je bez debat tuto stránku už jsem zde psala. Myslela jsem jen tu věc psaní sama sobě a vydávání se za někoho jiného.
Jo, šak jo.. Já vím.. Jen mám z toho fakt splín, tak jsem trošku pesimistická.
Slušný člověk by napsal " Holky, neřešte, co bylo. Furt je to bolestivé. " tak pochopím a klidně i podpořím. Ale toto? To první dítě dostalo aspoň druhou šanci. Ale z tohoto vyroste to, co se zakladatelky.
@Modra1 Já bych to vůbec neřešila. Mylsím si že dítěti je v náhradní rodině lépe než u „rodiče“ který se o dítě nechce nebo nemůže starat.,.. snad o toto dítě bude postaráno lépe než o to první.,
@ludmilaadamkova píše:
@Modra1 Já bych to vůbec neřešila. Mylsím si že dítěti je v náhradní rodině lépe než u „rodiče“ který se o dítě nechce nebo nemůže starat.,.. snad o toto dítě bude postaráno lépe než o to první.,
Jo, určitě se to první dítě má dobře. To věřím.
Upřímně moc nevěřím příběhu zakladatelky. Pokud nemám na jídlo pro dítě, ok musím ho někde umístit. Ale vyřídit dávky, popřípadě nějakou práci atd… (Dítě bylo asi starší než skolkoveho věku), trvá v řádech měsíců, ne let. To přece nejsou roky aby si dítě muselo zvyknout na pěstouny tak, že by mu u nich bylo psychicky líp než s vlastní mámou.
Považovat za zázrak že jsem plodná jak jabloň když se nijak nechráním je víc než směšný.
Dobrý deň,
@mamka.92 systém anonymných kvetov funguje tak, že pokiaľ už v diskusii raz napíšete niečo anonymne, ostane Vám rovnaký kvet. Z toho jasne vyplýva, že si sama odpovedáte. Diskusiu nechcem zamykať, no pokiaľ budete v trollení pokračovať, tak Vám bude prístup na web zablokovaný.
Kristína
@Anonymní píše:
Zakladatelka vše napsala a už to najednou není taková zábava co? máte co jste chtěli vše napsala ale vy zřejmě nejste spokojené s tím že není nejhorší matka roku.
Trapáás
![]()
@Pears206 píše:
Tato situace není až tak neobvyklá. Jedno dítě v PP, druhé, které se narodí o pár let později, zůstává v péči rodičů, kterým se změnila situace a mohli taky osobnostně dozrát. Co se týče toho prvního dítěte, většinou nebývá matce ukradené, i když ty vazby nejsou vytvořeny nebo jsou přerušeny, když spolu nebyli. Vždy se jedná v jeho zájmu. Mezitím vyrostlo, vytvořilo si vazby na pěstouny, kteří jsou mu schopni zajistit budoucnost. Dále si vytvořilo vazby i v místě bydliště pestounů, chodí někam do školy, má mimoškolní aktivity atd. Není jednoduché ani v zájmu toho dítěte situaci na lusknutí prstu zrušit a změnit.
Pokud má za sebou zkušenost týrání, pestouni s ním i terapeuticky pracují.
Klidně si dovedu představit, že pro to první bude lepší zůstat v PP a tomu druhému bude dobrou matkou.
Moc děkuji za tenhle komentář. Už jsem se bála, že tu snad všechny uživatelky chtějí 11ti leté dítě rvát z pěstounské péče zpátky k matce. Jen tak jako by se nechumelilo tomu dítěti vzít poslední jistoty, které má. K zakladatelce se nevyjadřuji, neumím si nic takového ani představit. Ale řešením absolutně není se snažit dostat do péče pubertální dítě se kterým nemám sebemenší vztah jen pro dokázání něčeho. Samozřejmě o ni mohla bojovat už dávno. Ale teď maximálně může začít pomalu navazovat vztah, aby dítě znalo své kořeny.
@Barbucha3 píše:
Moc děkuji za tenhle komentář. Už jsem se bála, že tu snad všechny uživatelky chtějí 11ti leté dítě rvát z pěstounské péče zpátky k matce. Jen tak jako by se nechumelilo tomu dítěti vzít poslední jistoty, které má. K zakladatelce se nevyjadřuji, neumím si nic takového ani představit. Ale řešením absolutně není se snažit dostat do péče pubertální dítě se kterým nemám sebemenší vztah jen pro dokázání něčeho. Samozřejmě o ni mohla bojovat už dávno. Ale teď maximálně může začít pomalu navazovat vztah, aby dítě znalo své kořeny.
Zřejmě mi uniklo jak dlouho v ty pestounsky péči je. Tady jde většině diskutujících o ten počátek, kdy se zakladatelka vykašlala na svoje dítě. Finanční problemy se dají vyresit v řádech měsíců. Dítě nemuselo být u pěstounů několik let.
Nebudu se tady obhajovat, prostě důvod není že bych se na dítě vykašlala prostě mi trvalo než jsem se z finanční tísně dostala kvůli dluhům bývalého manzela.ale teď zas ve vašich očích jsem ta, která roztáhne nohy a nechá si nadělat dluhy. a pardon jako ale po 9 letech po mimoděložním jsem otěhotněla takže vaše komentáře že jsem plodná jak jabloň bych si odpustila. a je mi jedno co si o mě myslíte, možná by pomohlo se taky zamyslet sami nad sebou.
@admin já to udělala z toho důvodu že když je tady každej tak chytrej tak mě zajímala jen reakce. samozrejme se za to omlouvám
@mamka.92 píše:
@terien já se starala, ale to asi nechcete slyšet vy…Příspěvek upraven 24.04.22 v 20:07
Možná starala, možná ne. Těžko říct. Bohužel, mnoho matek, kterým bylo dítě odebráno, dítěti škodilo. Ony však stále tvrdí, že se staraly o dítě dobře. Chtělo by to slyšet OSPOD.
@mamka.92 píše:
@admin já to udělala z toho důvodu že když je tady každej tak chytrej tak mě zajímala jen reakce. samozrejme se za to omlouvám
@topazio dcera se má u pěstounů dobře a to druhý komentovat nebudu, je to tak že stejně co napíšu je špatně. a fakt je mi jedno co si myslíte.
@mamka.92 píše:
Nebudu se tady obhajovat, prostě důvod není že bych se na dítě vykašlala prostě mi trvalo než jsem se z finanční tísně dostala kvůli dluhům bývalého manzela.ale teď zas ve vašich očích jsem ta, která roztáhne nohy a nechá si nadělat dluhy. a pardon jako ale po 9 letech po mimoděložním jsem otěhotněla takže vaše komentáře že jsem plodná jak jabloň bych si odpustila. a je mi jedno co si o mě myslíte, možná by pomohlo se taky zamyslet sami nad sebou.
Spousta rodin je až po uši v dluzích, spousta dětí je s matkami v azylových domech a nikdo jim děti nebere. Hrubě jsi zanedbala péči. Tak tady nelži.
@Modra1 task to je bez debat tuto stránku už jsem zde psala. Myslela jsem jen tu věc psaní sama sobě a vydávání se za někoho jiného.