Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chodím sama s dvěma neplavci pravidelně do bazénu a mají plavecký pásek Dena a klasické nafukovací rukávky. Starší už se chvilku udrží i bez pomůcek, tak občas je bez ničeho. Ale i přes pomůcky, je nespustím z očí celou dobu…
Pásek, takový ten z kousků. Nebo pas typu sevylor spojeny s rukávy. Kruh určitě ne, i když jsem stála vedle dítěte, byl to zlomek sekundy, než se mu při blbnutí podařilo otočit hlavou dolů a s nohama v kruhu se z toho nedokázalo dostat.
Nam na plaveckem kurzu rikali, ze mame detem poridit takove ty spojene rukavky.
Pěnový pásek a pěnové rukávky na suché zipy- výrobce Dena Dobruška
Klasický kruh a rukávky je to úplně nejhorší. Kruh sám o sobě je dost nebezpečný. Dítě se ti může obrátit a utopí se nebo vypadne, rukávky můžou ujít. Já nedám dopusit na plavecký pásek z těch dílků, co se používají na dětském plavání a rukávky pěnové hmoty na suchý zip. Z toho se mi nedostalo nikdy žádné dítě.
Nám nejvíc vyhovuje https://www.decathlon.cz/…_/R-p-353102?…
Kolem toho 3 roku měl toto.
https://www.decathlon.cz/…i/_/R-p-4009?…
@Kocicka1987 píše: Více
Jenom pásek, mám teda Dena, mi děti nad vodou bezpečně neudrží, musí k tomu mít ještě další pomůcku.
@Finkaa píše: Více
Vždyť píše, že k tomu pásku ty pěnové rukávky na suché zipy.
S touhle kombinací tady začínají i plavecké školy, děti to udrží a jsou v tom dobře pohyblivé.
@ugluk Mám tam špatnou citací, citace měla být na zakladatelku, která chce pořídit jen pěnový pásek.
@Finkaa to jo, no, pro mé dítě byl stav „plavu už jen s páskem“ situace po dost dlouhé době kurzu
A stejně samozřejmě stojím hned vedle. Což teda stojím, i když jsou k tomu rukávky, ale prostě vím, že ta kombinace udrží nad hladinou.
Nejlepší mi přijde kruh. Pásek mi dítě neudržel nad vodou a rukávky nesnášelo. Samozřejmě je potřeba na dítě dávat pozor.
Ahoj,
co doporucujete pro trilete dite (neplavce) krome klasickych rukavku a kruhu? Nebo myslite, ze klasika je nejlepsi?
Mam jeste mimino a potrebuji neco co dite fakt udrzi na hladine.
Dekuji.