Co mluví vaše 8měsíční dítko?

421
3.12.10 14:37

Co "mluví" vaše 8mi měsíční dítko?

Zrovna si pročítám deníček, který jsem si u staršího dnes téměř tříletého syna vedla a nestačím se divit, že už touto dobou říkal mama, tata, baba, dede (přesně věděl, komu patří jaké oslovení)dělal papa, nenene a říkal spoustu dalších slabik jako gaga, buble, no je toho hafo. (Taky začal v roce mluvit a od té doby pusu nezavře)
Naší malé je za pár dnů taky 8 měsíců, ale říká jen „g, ge“ a když se jó rozoparádí tak „ege“ :lol: A aby věděla kdo je dede a baba atd, tak to teda taky ne. Možná tím, že je druhorozená, se jí tolik nevěnuju, zábavu jí hodně obstarává přes den syn. Pořád jí něco ukazuje, pečuje, poučuje… :mrgreen: Taky s ní zablbnu, pomazlím, mluvím na ni, dělám papa, říkám jednoduché slabiky atd, ale s úsměvem pořád říká pouze to své „ge“.
Tak mě napadlo, že se zeptám, co vaše dítka povídaly kolem toho 8. měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
3.12.10 14:42

Tak já si rozklikla tuhle diskusi, protože mladší synek (skoro 11 měsíců) nás drtivě překvapil slovíčky „tata“ a „ham“. Proč drtivě? No protože jeho starší brácha teprve před tímto létem řekl kromě základních máma a táta a bába atd. slovo „pes“ a během prázdnin i „auto“!!! :nevim: :pankac: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
3.12.10 14:42

ahojky,
co mi vždy každý vtloukal do hlavy bylo, že nemám srovnávat :wink: že bych se pak bála, že je malý opožděný a nebo mylně radovala, že je v něčem výjmečný :wink:

na 8m bych řekla, že je ještě brzo, aby měl nějak široký repertoár.

malému je 10m a říká, tak zhruba měsíc máma,táta a nene…joa ham. a takové to gaga,dada a bůch ví co,už déle, ale v 8m neříkal nic určitého :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.12.10 14:43

nic, na prvni smysluplne slovo jsme si pockali jeste 5 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.12.10 14:45

Magi, zrovna dneska jsem si říkala, že si snad založím takovéhle téma. Naší malé bylo 8 měsíců v úterý. Všichni na dubnové diskuzi už snad říkají mama, tata a kde co a naše Málinka si furt jede svoje ebú a brmbrm a to už skoro 3 měsíce. Přitom na ni mluvím, ukazuju jí zvířátka a jak dělají, komentuju vše co dělám, říkám barvy a ona si mě při tom jen prohlíží a asi si myslí, že jsem se zbláznila :-)

• Citovat
  • Upravit
9066
3.12.10 14:46

My ted pred rokem rikame mam mam, bababa, brrrrr a tatatata, zacala postupne mezi 9-10 mesicem. Co je tatata a mam mam vi, zbytek ani omylem :wink: Jinak si samozrejme vyklada tou jeji hatmatilkou a umi vyborne rikat babrrrrr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.12.10 14:47

Jo tak já dělám také tu zásadní chybu, že pročítám deníček starší dcery a nestačím zírat..
Celou dobu jsme jí měli za zabržděnou ( jako mimi), dle nás málo a pozdě a špatně mluvila..
No když to srovnám s malou, tak je to na reklamaci..Ta je zabržděná tuplem a starší se jeví ve světle nových poznatků jako geniální batole..
Takže tak.
A v 8 m?? Nula nula prd..( mám tam poznámku, že funí, tak asi tak..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.12.10 14:48

Já ani nevím, jestli si přiřadí mámu a tátu, ale koho ví bezpečně je náš pes. Jak řeknu Aida, tak ji hledá pohledem a směje se, ale to už zas dělá docela dlouho - určitě 2 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
5436
3.12.10 14:51

Ahoj Magi,
moje dcerka říká: mama, tata, baba, dada - a většinou i ví, komu patří, ale záleží na náladě :-D Dále ham, mňam při jídle. Lalala, ňaňaňa, když je veselá a má radost, jakoby si „prozpěvuje“. Nene už také párkrát řekla, pak ještě hele (vyslovuje heue), pokud něco ukazuje a vidí a gaga (ale to rozhodně není na kačenku). Pak ještě další slabiky, které ale nevím, k čemu přiřadit :wink: Papa dělat umí, ale udělá, jen pokud se jí chce a rozhodně ne ve chvíli, když to po ní chce někdo jiný, to stejné paci paci :mrgreen:
Jinak si myslím, že „ge“ je dobrá slabika :lol: Třeba je vaše dcerka prostě jen víc „svá“ a bude si vše dělat po svém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
3.12.10 14:52

Tak jsem se schválně koukla do knížky a mám zapsáno v 9m něco jako bababa, mamamam, vavava, jéje a nene, meme a áááá a éééééé. Takže nic extra :mrgreen: Až ve 13m tu mám táta a máma, mamam nebo mam - to znamenalo jídlo nebo pití a v 15m přidala Aba - bác nebo hop a hopy (houpy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
3.12.10 14:54

Holky, tak jste mě potěšily :mrgreen: Mufino, máte ten repertoár kapku větší. Jo a naše malá zas nejvíc miluje svýho bráchu. Když řeknu: Kde je Martínek?, tak si může vykrouti hlavu a řehtá se. Lizbeth, to jsem se zasmála s tím funěním, to je dobrý.
Já vím, že se srovnávat nemá. Náš malej byl ve všem fakt hrozně rychlej. Já u dcerky nečekám zázraky, jako aby uměla pojmenovat členy rodiny, ale říkám si, že si tak nežvatlá, třeba jen takový ty slabiky, který nic neznamenají. Ona jede od narození na tom „g“ a žádný jiný písmenko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
3.12.10 14:57

Nerine, tak to budete mít ukecánka, jak my Martínka. Počkej v roce, to Tě bude brnět hlava :lol: No a dcera je beran, tak bude asi fakt svá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.12.10 15:02
Magi píše:
Nerine, tak to budete mít ukecánka, jak my Martínka. Počkej v roce, to Tě bude brnět hlava :lol: No a dcera je beran, tak bude asi fakt svá.

Já tak trošku čekám, že ukecaná bude, má být totiž po kom :mrgreen: Hlava to asi odnese, ale víc manžela, bude to mít dvojnásob :lol:
A ještě k tvé dcerce - ona se může ještě rozjet a ve výsledku klidně předčí synka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.12.10 15:04

Ty jo, tak já asi ještě přidám jeden náš slavný výrok, který tu už na emimi zazněl. Jára si hrál (cca v 18 měsících) s mašnkou, a ta mu vykolejila: „Mamí, Jája hú bác!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.12.10 15:41
Mufina píše:
Já ani nevím, jestli si přiřadí mámu a tátu, ale koho ví bezpečně je náš pes. Jak řeknu Aida, tak ji hledá pohledem a směje se, ale to už zas dělá docela dlouho - určitě 2 měsíce.

Přesně tak je to u nás :palec: Máme sice 6.m,takže tam žádný mluvení nečekám :mrgreen: Ale spolehlivě reaguje na našeho psa!Když se zeptám „kde je Ben?“ tak se po něm ohlídne.Někdy na něj volá :BE,Bééé :lol: Tak jsme si říkali,že první slovo nebude patřit mámě,nebo tátovi,ale pejskovi :wink: Jinak šeptá Ta..Ta..,občas ještě Ba..a prská!Mluvení zdar :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí