Co musí mít dítě do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140243
29.7.19 14:44
@Anonymní píše:
Právě, že mi mobil nikdo nezvedá, na fb nejsou, na webu vůbec nic, pár fotek a tim to končí. Proto jsem tak nejistá.. Může mít barefoot backory? Nejsou jako crosky, ale jsou hodně ohebné.. Kapsář bych ji i řada pořídila, ale nevim jestli ho děti můžou mít.. Tím, že mi to nikdo nezvedá ani na email neodpovídá, tak jsem z toho docela na nervy..

neznáš nějakou maminku, která v té školce už dítko má? mohla by ses jí zeptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979
29.7.19 14:46

A treba u nas maji kapsare erarni, dite si ho na zacatku skolky vybere, podepise a uziva ho celou dobu. Pokud jste nemeli zadnou schuzku, tak budou nejisti vsichni, tak se neboj, ze jen tvuj kulisek bude mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
29.7.19 14:55

@azaleila každé dítě každé pololetí donese pastu a ty kapesniky a učitelky z toho pak berou podle potřeby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17414
29.7.19 14:56
@Katuskka píše:
@azaleila každé dítě každé pololetí donese pastu a ty kapesniky a učitelky z toho pak berou podle potřeby ;)

nějak tak jsem si to myslela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
29.7.19 14:57
@azaleila píše:
nějak tak jsem si to myslela :-)

Ale je možné, že v každé školce to funguje jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15350
29.7.19 15:42
@Anonymní píše:
Právě, že mi mobil nikdo nezvedá, na fb nejsou, na webu vůbec nic, pár fotek a tim to končí. Proto jsem tak nejistá.. Může mít barefoot backory? Nejsou jako crosky, ale jsou hodně ohebné.. Kapsář bych ji i řada pořídila, ale nevim jestli ho děti můžou mít.. Tím, že mi to nikdo nezvedá ani na email neodpovídá, tak jsem z toho docela na nervy..

Byla jsi ve školce u zápisu? Viděla jsi jak vypadá šatna, měly tam děti nějaké kapsáře? V naší školce, žádné kapsáře nemáme. Všechno zjistíš první den, dceru obleč podle pocasi, oblečení do třídy, něco na ven, možná ani ven první den nepůjdou, bačkory, náhradní obléčení kdyby se polila.. A nebuď na nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
29.7.19 19:01
@Anonymní píše:
Dobrý den, v září mi nastupuje dcera - skoro 3 roky - do školky. Třídní schůzku máme až druhý týden v září, takže nevím předem nic. Co má mít dítě sebou? Co koupit? Jediné, co jsme dostali na email, že je přijata a kdy má bejt školkovné zaplacené a že jí máme odvést do 8 hodin do třídy koťat.. Co vzít první den sebou? Co si připravit, kolik oblečení, do čeho ji oblečení dát (igelitka, pytlík, kapsář.. ) jake jsou vhodné bačkory nebo které jsou zakázané? Jaké boty na ven? V těch co přijde nebo může mít na zahradu zvlášť - dcera si svoje boty nepozná, natož aby zvládla určit, které jsou na cestu domů a které na ven. Jak jsou řešené záchody? Dcera chodí doma na nočník, záchod máme vysoký, tak nevím jak ji naučit.. Má mít svůj ručník nebo ve školce mají? Případně má si ho přinést hned ten první den? Jak dlouho tam první dny děti jsou? Ma mít zásterku nebo tam bude normálně v tričku, šatech? Nevím prostě vůbec nic a nemam se ani koho zeptat.. Přestěhovali jsme se nedávno, nikoho tu neznáme a ani já nemám nikoho, abych se zeptala jak to chodí.. :(

Malý měl mít do školky balení papírových kapesníků a toaletního papíru. Bačkorky má Fare, uzavřené na suchý zip. Ve školce má každé dítě svoji látkovou tašku na věšáčku (dávám mu tam zvlášť oblečení na ven). Ručník má školkový. Záchody mají ve školce v malém provedení, stejně umyvadla mají nízko. Malému dávám vždy náhradní spodní prádlo, triko, tepláky, kdyby se polil apod.), pokud bude spinkat tak pyžamko. Do třídy jí dej něco pohodlného, holčičky hodně nosí legínky s tunikou, zástěrky se už moc nenosí, mají dokonce školkové, když pekly vánoční cukroví. Mně osobně přijdou zástěrky roztomilý zvlášť když mají kanýrek. První den bude asi trochu chaos, malý chodí na dopoledne, v osm jsme ho tam s manželem dali a ve dvanáct jsem ho, vyzvedla.

• Citovat
  • Upravit
1935
29.7.19 19:09
@Anonymní píše:
Dobrý den, v září mi nastupuje dcera - skoro 3 roky - do školky. Třídní schůzku máme až druhý týden v září, takže nevím předem nic. Co má mít dítě sebou? Co koupit? Jediné, co jsme dostali na email, že je přijata a kdy má bejt školkovné zaplacené a že jí máme odvést do 8 hodin do třídy koťat.. Co vzít první den sebou? Co si připravit, kolik oblečení, do čeho ji oblečení dát (igelitka, pytlík, kapsář.. ) jake jsou vhodné bačkory nebo které jsou zakázané? Jaké boty na ven? V těch co přijde nebo může mít na zahradu zvlášť - dcera si svoje boty nepozná, natož aby zvládla určit, které jsou na cestu domů a které na ven. Jak jsou řešené záchody? Dcera chodí doma na nočník, záchod máme vysoký, tak nevím jak ji naučit.. Má mít svůj ručník nebo ve školce mají? Případně má si ho přinést hned ten první den? Jak dlouho tam první dny děti jsou? Ma mít zásterku nebo tam bude normálně v tričku, šatech? Nevím prostě vůbec nic a nemam se ani koho zeptat.. Přestěhovali jsme se nedávno, nikoho tu neznáme a ani já nemám nikoho, abych se zeptala jak to chodí.. :(

Ahoj.

My jsme instrukce dostali a přeposílám Ti je. :)

Osobní věci dětí přineste podepsané, aby se předešlo záměně.
Bačkůrky (z bezpečnostních důvodů jsou zakázány nazouváky a krosky)
Zástěrka nebo hrací kalhotky pro pobyt ve třídě.
Teplákovou soupravu nebo náhradní oblečení pro pobyt venku.
Pláštěnku a holínky.
Pyžamo nebo noční košilku.
Náhradní spodní prádlo (punčocháče, ponožky, kalhotky, slipy…)
Balení papírových kapesníků (předat učitelce)
Kartáček na zuby, kelímek (bez ouška podepsaný)
Pastu Elmex
Umělý hrníček s ouškem na pitný režim (podepsaný).

Tak snad Ti to trošku pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.7.19 22:09

U nas veci a papuce do tridy, pyzamo. A na zahradu veci, boty.
Dle pocasi. A jednou tydne si nosil pytlik a piti, ze maji telocvik ve skolce predskolaci.
Kdyz jezdi na plavani nebo na vylet, na divadlo atd., tak maji seznam na nastence.
Jo a zasteru v zari nosim, balik kapesniku, par toaletaku.
Povlak na polstar si nese. Vic uz nevim. Driv jsem podepisovala, ted uz nepodepisuji.
Vse si pozna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.7.19 22:18
@Anonymní píše:

Dcera mivala papuce sandaly, ze ja mam damicku, ktera nechtela obycejne papuce. Ani ve skolce a o skole nemluve. Takze se vyuzily sandaly, ale musela si je umet obout.
Syn nosi klasiku. Crosky nejsou moc vhodna obuv. To klouze a smajda se v tom. Ve skolnich zarizenich nejsou obvykle dovolene. U nas ani na zahradu je nesmi. Jsou prazsniny, takze skolku kontaktuj posledni tyden o prazdninach.
Cisteni zubu po obede u nas bylo, ale zakazalo se to, takze pastu nenosime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
30.7.19 02:51

U nás dávají seznam věcí, které má každý na pololetí donést, typu kapesníky, tekuté mýdlo apod. (ale to není třeba hned na začátku, stačí třeba do konce září a pokud ti ještě nic neříkali, tak se dozvíš na začátku školního roku, jestli se u vás něco takového nosí). Jinak pro dítě je u nás potřeba hlavně dostatek oblečení - do třídy, jiné na ven, jiné na spaní, hodně se převlíká, tak asi na toto myslet dopředu a trénovat to. Přezůvky (ani boty na ven) nesmí být typu croks, musí mít pevnou patu, takže třeba klasické papučky nebo jakékoliv tenisky nebo sandálky (ne nazouváky). Boty na ven můžou mít stejné jako ty, ve kterých přijdou do školky (ale myslet na to, že si je dítě dost poničí, takže nedávat žádné, které nechceš mít okopané :D nebo jde nechávat jim v jejich skříňce v šatně jiné boty na ven, každý to má u své značky, takže si to nemůžou splést). U nás mají děti v šatně každé erární plátěnou tašku na háčku (označenou svým obrázkem), do které se dává převlečení na ven, aby učitelky věděly, co si má kdo obléct, a do skříňky do poličky se dávají náhradní věci (náhradní je potřeba vše a radši víckrát - spodní prádlo, ponožky, tričko, tepláčky… Kdyby byl problém a dítě se třeba jednou počuralo a jednou polilo, ať se má do čeho převléct). Pyžamko mají pověšené na háčcích vedle umývárny (a zase každý háček je označený obrázkem - nic si nemůžou poplést). Ručníky dostávají erární (opět na háčku s obrázkem) a perou jim je ve školce, takže my svoje nenosíme (ale jestli zatím nevíš a nezjistíš to ani ten poslední srpnový týden, tak na první den radši vezmi a uvidíš). Ještě si ve školce ve své skříňce nechávají gumáky a pláštěnku (aby je nezaskočil déšť). Zuby si nečistí, kartáček tak nenosíme. Ve třídě jsou u nás děti (podle počasí) normálně v tričku a nějakých tepláčkách, kraťáskách, holčičky můžou mít sukýnku (pokud ji chtějí), legínky, v zimě často zůstávají jen v punčocháčkách. Záchody mají mini velikost - speciálně pro děti, aby si na ně pohodlně samy sedly, takže v tom není žádný problém. Umyvadla jsou také menší a nižší. U nás první den nové děti můžou zůstat jen do svačiny a po ní už jít domů (resp. celý první týden, pokud to tak rodiče chtějí, svačina je v 9h) a první den tam s nimi mohli zůstat rodiče (já tam teda se synem zůstala jen asi čtvrt hodiny a pak se mě zeptal, proč tam pořád jsem a nejdu už pryč :mrgreen: ). A pak už klasika - buď jde domů po obědě, nebo po spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
30.7.19 02:56

Jo a ještě je potřeba všechno podepsat - hlavně nezapomeň podepsat věci, u kterých bys fakt nechtěla, aby se někde zatoulaly, jako boty, bundy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin