Co může být přednostní exekuce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
297
16.10.17 10:37

Co může být přednostní exekuce?

Ahoj, přítel má exekuci na plat údajně za dvě nezaplacené pokuty MHD. Jenže teď mě zarazilo, že má na výplatních páskách exekuci přednostní a nepřednostní. Vyčetla jsem, že právě pokuty z MHD jsou pohledávky nepřednostní, a že za přednostní se považují výživné, ublížení na zdraví, přeplatky ze státní podpory a přídavků atd. Nejspíš mi tedy lže?! :nevim: Nechci na něj hned vyjet, měl těžký život a ne za všechno je zodpovědný. Ale jestli mi lhal…byla jsem ochotná nad jeho minulostí mávnout rukou ale s tím, že mi bude vždy říkat pravdu.
Nemáte zkušenosti s tím, co by mohla ještě být přednostní pohledávka? Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101423
16.10.17 10:39

@giny52 Třeba nezaplacené zdravotní za dobu, kdy nebyl zaměstnaný, ani na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 10:41

Ano, s těmi přednostními a nepřednostními je to přesně tak jak píšete. Takže to nebude jen za nezaplacené pokuty na MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5258
16.10.17 11:24

Taky bych to viděla nejspíš na zdravotní pojištění, je to poměrně častý případ, že si lidé neuvědomí, že pokud nejsou nikde zaměstnaní ani vedení v evidenci úřadu práce, musí si ZP platit sami. Přednostní pohledávka může být ještě také např. nedoplatek nějaké daně finančnímu úřadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26845
16.10.17 12:06

@giny52 To je frajer, ze ti dava vyplatni listky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 12:35
@cecetka píše:
@giny52 To je frajer, ze ti dava vyplatni listky 8o

Někdo musí vést doma účetnictví. Také zakládám příteli i sobě výplatní pásky. Není na tom nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.17 12:41
@hafik.mazlivý píše:
Někdo musí vést doma účetnictví. Také zakládám příteli i sobě výplatní pásky. Není na tom nic divného.

Ten můj je pro jistotu nenosí ani z práce :lol:, ale zase jeho výplata chodí na můj účet, takže vím, že exekuce nemá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26845
16.10.17 14:37

@hafik.mazlivý @Kakika Narazela jsem na to, ze on asi ani nevi, ze mu zkontrolovala vyplatni listek. Jinak by prece o tech predchozich exekucich musela vedet. Urcite se vsechny neobjevily najednou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
16.10.17 15:04

@giny52 přednostní - výživné, veškeré dluhy vůči státu, náhrada za újmu na zdraví a úmyslné tres. činy, srážky v insolvenci
nepřednostní - vše ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.10.17 15:47

Přítel financni negramota s exekucema, to musí bejt úplnéj Tarzan, aby to negativum vyvážil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 15:52
@Hrabě Dooku píše:
Přítel financni negramota s exekucema, to musí bejt úplnéj Tarzan, aby to negativum vyvážil ;)

Super parťák na rodinný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
16.10.17 17:10

@cecetka pro informaci vyplatky mi dává sám dokonce i výplata chodí na můj účet. O exekucich vím dlouho, jen jsem nikdy nezkoumala co je přednostní a nepředností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
16.10.17 17:16
@hafik.mazlivý píše:
Super parťák na rodinný život.

Tarzan není, ale vydělává dost peněz takže mě ani nějaká exekuce netrápí :) jenom mě zajímá jestli mi s něčím nelže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel