Co na opruzeniny

marsi99
14.5.12 12:56

co na opruzeniny

ahoj maminy mám týdenní miminko které ted dva dny trápí opruzeniny a dost to malou při přebalování bolí mažu jí to avirilem ale ten nepomáhá poradí někdo po čem to zmizí,jinak používám vlhčené ubrousky myslím si jestli to není po nich,slyšela jsem i jen omývat vodou a vysušit fénem máte někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7512
14.5.12 12:58

Bepanthen nebo Sudocrem. Ubrousky normálně používám, opruzeninu jsme měli jednou malou a bylo to z plínky - jiný typ než obvykle. Do dvou hodin to zmizlo po tom bepanthenu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
14.5.12 12:59

Tak jak si psala,vlhčené ubrousky můžou být pěkný fůůůj,takže bych je přestala používat (aspon na nějakou dobu) a zkusila bych sudocreme nebo rybilku.Staršímu synovi vždy perfektně zabírala rybilka,mladšímu zase ten sudocreme.nezbývá než vyzkoušet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
14.5.12 13:00

nám se nejvíc osvědčila ta hnědá mastička co dávají v porodnici. Je i na předpis od pediatra. to jsem používala u dcery, syna nemažu ničím, myjí ho vodou, ubrousky nepoužívám. Nejlepší recept je nechat větrat. Ještě je dobrá mast Bepanthen a Sudocrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
14.5.12 13:00

Co Bepanthen?Nám pomáhal.Jednou se stalo, že měla malá opravdu hodně opruzenou prdíznu, tak nám nám doktorka napsla Imacort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
14.5.12 13:01

No přestala bych používat ty ubrousky,teď bych na opruzeniny použila calciovku nebo bepaphen a omývala to řapíkem.A taky hodně větrat - nechat jí bez plenky,atd.
A snažila bych se tomu předcházet - používat rybí mast,sudokrém,atd…aviril není zrovna moc dobrej…

• Citovat
  • Upravit
700
14.5.12 13:02

nám pomohl jedině Bepanthen http://www.zbozi.cz/…x100gm-mast/ :palec: jo a ubrousky nepoužívej,jenom na cestování,jinak doma si dej třeba do misky vlažnou vodu a jemnou žinku,taky to tak dělám dodnes,protože po ubrouskách se mi malá taky hned oprudila,tak je používám jen v terénu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
14.5.12 13:04

sudocrem, imazol

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
14.5.12 13:04

Jako prevenci jsem používala bepanten. Ale když už se udělala opruzenina tak mi doktorka doporučila Imazol. Udělá to takovou bílou tenoučkou mastnou vrstvičku, takže se to vlhko nedostane na kůži a má čas se to vyléčit. Ubrousky jsou fajn, ale když má opruzeninu, tak to s nima musí ukrutně štípat.

• Citovat
  • Upravit
13837
14.5.12 13:09

Mazala jsem bepanthenem, nám sudocrem vůbec nezabíral. Už od mimča jsem jí nechávala hodně času rozbalenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.5.12 13:10

Jo a ještě jsem vypozorovala, že se jí to dělalo po nějakém jídle, co jsem snědla,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.5.12 13:12
@MuffinkaM píše:
Bepanthen nebo Sudocrem. Ubrousky normálně používám, opruzeninu jsme měli jednou malou a bylo to z plínky - jiný typ než obvykle. Do dvou hodin to zmizlo po tom bepanthenu. :)

Taky doporučuji. My sice opruzeniny skoro nezažili (papírovky dáváme jen babičkám nebo pokud jedeme pryč), ale Bepanthen pomohl vlastně ihned. A mě osobně pomáhá i při atopickém ekzému, když jsou ruce hodně vysušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
14.5.12 13:12

U nás měl jednoznačně nejrychlejší a nejlepší účinek Sudocream. Když byl malý ještě „ležák“, tak jsem ho nechávala vyvětrat alespoň 10 minut /častokrát i déle bez plínky na papírové ochranné podložce v případě nehody :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.5.12 13:13

Opruzenina potřebuje sucho a hojení. Takže po utření (ubrouskem nebo kapesníkem s čistou vodou) důkladně vysušit a namazat Calciovkou od Zentivy nebo Beanthenem nebo dělanou mastičkou z lékárny na opruzeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
14.5.12 13:22

Sudocrem, občas jsem mázla Ondřejovou mastí…tak je taky super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák