Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Bepanthen nebo Sudocrem. Ubrousky normálně používám, opruzeninu jsme měli jednou malou a bylo to z plínky - jiný typ než obvykle. Do dvou hodin to zmizlo po tom bepanthenu. ![]()
Tak jak si psala,vlhčené ubrousky můžou být pěkný fůůůj,takže bych je přestala používat (aspon na nějakou dobu) a zkusila bych sudocreme nebo rybilku.Staršímu synovi vždy perfektně zabírala rybilka,mladšímu zase ten sudocreme.nezbývá než vyzkoušet ![]()
nám se nejvíc osvědčila ta hnědá mastička co dávají v porodnici. Je i na předpis od pediatra. to jsem používala u dcery, syna nemažu ničím, myjí ho vodou, ubrousky nepoužívám. Nejlepší recept je nechat větrat. Ještě je dobrá mast Bepanthen a Sudocrem.
Co Bepanthen?Nám pomáhal.Jednou se stalo, že měla malá opravdu hodně opruzenou prdíznu, tak nám nám doktorka napsla Imacort.
No přestala bych používat ty ubrousky,teď bych na opruzeniny použila calciovku nebo bepaphen a omývala to řapíkem.A taky hodně větrat - nechat jí bez plenky,atd.
A snažila bych se tomu předcházet - používat rybí mast,sudokrém,atd…aviril není zrovna moc dobrej…
nám pomohl jedině Bepanthen http://www.zbozi.cz/…x100gm-mast/
jo a ubrousky nepoužívej,jenom na cestování,jinak doma si dej třeba do misky vlažnou vodu a jemnou žinku,taky to tak dělám dodnes,protože po ubrouskách se mi malá taky hned oprudila,tak je používám jen v terénu ![]()
Jako prevenci jsem používala bepanten. Ale když už se udělala opruzenina tak mi doktorka doporučila Imazol. Udělá to takovou bílou tenoučkou mastnou vrstvičku, takže se to vlhko nedostane na kůži a má čas se to vyléčit. Ubrousky jsou fajn, ale když má opruzeninu, tak to s nima musí ukrutně štípat.
Mazala jsem bepanthenem, nám sudocrem vůbec nezabíral. Už od mimča jsem jí nechávala hodně času rozbalenou.
Jo a ještě jsem vypozorovala, že se jí to dělalo po nějakém jídle, co jsem snědla,
@MuffinkaM píše:
Bepanthen nebo Sudocrem. Ubrousky normálně používám, opruzeninu jsme měli jednou malou a bylo to z plínky - jiný typ než obvykle. Do dvou hodin to zmizlo po tom bepanthenu.
Taky doporučuji. My sice opruzeniny skoro nezažili (papírovky dáváme jen babičkám nebo pokud jedeme pryč), ale Bepanthen pomohl vlastně ihned. A mě osobně pomáhá i při atopickém ekzému, když jsou ruce hodně vysušené.
U nás měl jednoznačně nejrychlejší a nejlepší účinek Sudocream. Když byl malý ještě „ležák“, tak jsem ho nechávala vyvětrat alespoň 10 minut /častokrát i déle bez plínky na papírové ochranné podložce v případě nehody ![]()
Opruzenina potřebuje sucho a hojení. Takže po utření (ubrouskem nebo kapesníkem s čistou vodou) důkladně vysušit a namazat Calciovkou od Zentivy nebo Beanthenem nebo dělanou mastičkou z lékárny na opruzeniny.
Sudocrem, občas jsem mázla Ondřejovou mastí…tak je taky super…
ahoj maminy mám týdenní miminko které ted dva dny trápí opruzeniny a dost to malou při přebalování bolí mažu jí to avirilem ale ten nepomáhá poradí někdo po čem to zmizí,jinak používám vlhčené ubrousky myslím si jestli to není po nich,slyšela jsem i jen omývat vodou a vysušit fénem máte někdo zkušenost?