Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj vsem,
Potrebuji radu, jinak zesilim. Synovi jsou 23 mes, v nedeli se mu stala nehoda, byli jsme v Koale kafe, jezdil tam na motorce, ze zadu do nej narazil kluk, ten se porad kroutil , a jak tu srazku neocekaval, tak oblicejem sel i s motorkou na zem. Do pul minuty jsem byla cela od krve, kdyz otevrel pusu tim, jak kricel, tak jsem uvidela totalne prasknuty dolni ret, skoro ho mel na pulky. Malem jsem tam skolabovala. Nevim jak, ale dovezla jsem ho na Bulovku na pohotovost, tam na ORL nam to museli sesit. No takovou hruzu jsem jeste nezazila. Bylo mi hur, nez malymu! Nicmene, v pondeli se mu zvedla teplota na 38,5, tak cely 3 dny, a pak v puse jsem nasla afty. Nic nejedl 3 dny, pomalu do nej dostavam Lipanky a vodu. Chci se zeptat, jak se toto svinstvo leci. Jsem vycerpana totalne, milacek taky. Nemame to poprve, ale Mudr. Pokazde rekne, ze to samo prejde. Jenze ja se nemuzu divat, jak se syn trapi
Ma afty uplne v zadu, tak ze se vubec divim, ze pije Nutrilon pred spanim. Byla to jeho jedina strava po dobu 3 dnu. Zitra sice jdeme k doktorovi, ale moc ji neverim. Chci se zeptat jak jste se z toho dostali? Co vsechno se da delat i kdyz on me k pusince nepousti
cim to vubec je? Imunitu ma dobrou.
Moc dekuji za rady!
Mně na afty rychle zabrala „fialka“,genciánový roztok, do dvou dnů bylo po aftech
Ahoj,tak urcite ne nic tepleho,zadne ovoce,hodne studene,to pomaha,boruvky,boruvkove presnidavky,jogurty,Mundisal gel,slysela jsem,ze je moc dobry Aloclair,muzes nalivat kluka odvarek ze salveje,hermanku,ale dr. ma pravdu,nic extra (leky) na to neni.
Malá (20.měs) taky trpí na afty.Většinou je všechno štiplavé.Mě osobně zabírá tantum verde ale to štípe a malá by si to nenechala dát.Máme mastičku kamistad sensitive http://www.lekarna.cz/…m-ustni-gel/
Vždy dám trošinku na vatovou tyčinku a potřu afty v puse.Na druhý den máme většinou pokoj a teď musím říct, že se nám i dlouho neobjevily.
Na afty je dobry pyridoxin. Kdyz mela mala rok, mela jsem ji davat 2× denne pul tablety (drtila jsem na prvni lzicku presnidavky, druhoubjsem do ni uz pak nedostala) Kdyz je vlastne o rok starsi, mozna by mohl uz vic… no a mazat pusu aloclairem. Znecitlivi to…
Holky, jenze on me k puse nepusti, jak mu to mam natirat? Ja ho neudrzim! Manzel a 2 sestricky ho drzeli, nez pani doktorka zjistila, co je s pusinkou. Je silny, az mooooc.
Vsechno, co radite mame doma, minule jsem vykoupila lekarnu. Vite nekdo cim to je? Nebo proc? A kdy z toho vyroste?
Dekuji!!!
U toho aloclairu pisou, ze se ma dat jen nakraj pusy a to dite si to tam pak rozpatla jazykem myslim…
ale urco davej ten pyridoxin, nebo aspon b komplex…
@KettyD je to viroveho puvodu a take,ze si dite dava spinave ruce/veci do pusy.
Jinak teda neporadim jak to mas malemu aplikovat,asi opravdu jen nasilim.Nenecha se nejak oblbnout?
Mě vždy pomáhá tea tree olejíček, ale to asi není moc aplikovatelné dítku, leda mu tu pusu nejdříve natřít něčím znecitlivujícím a pak teprve tím olejíčkem.
@Jaruna píše:
Jinak teda neporadim jak to mas malemu aplikovat,asi opravdu jen nasilim.Nenecha se nejak oblbnout?
Ani ahodou! Je tezce vycuranej nebo spis umi cist me myslenky. Presne vi, kdy mama to mysli vazne a kdy ne. Vedel, ze jedeme do nemocnice, uz pred branou zacal jecet. Ale neco delat musim, ja vim! Necham to na manzelovi, aby ho drzel. Uvidime, co zitra rekne mudrova.
Ohledne spiny v puse, as naprostou pravdu! Taha si do pusy vsechno!!! Olizuje lavice, motorky, kocarek, micky…dlouho jsem mu nechavala dudu, ale pak ji zacal vyhazovat a stejne si strkal do pusy vse, po cem sahnul. Takze dudu jsem mu sebrala
@KettyD
Tady máš o aftech diskusi, ne dlouhou: https://www.emimino.cz/…afty-103837/
prevence dosud nebyla vynalezena, každému zabírá něco jiného - ale to je na znecitlivění nebo „léčbu“, ale z čeho to je, to Ti nikdo neřekne…
Držím palce!!!
Jinak v případě Tvého malého je to podle mě reakce na teplotu a nezbaví se toho nikdy, bude-li mít teplotu, udělají se mu afty, bohužel.
Tak, aby toho nebylo malo, spustila se nam v noci Laryngitida. Kasel hnusny, mokry a hodne drazdivy. Noc byla uzasna, malej se mi budil a pokazde brecel. Ted nevim, jesli dostaneme Atb nebo co s tim mudrova udela.