Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, prosím o radu.. Děti dnes byly u babičky, k večeři jim namazala chleba se sýrem Buko - starší (11let) snědl celý chléb, mladší (5 let) jen malý kousek. Když jsem pak u ní sýr uklízela, zjistila jsem, že je 6 týdnů prošlý!!!! Dětem zatím nic není, už spí - myslíte, že jim může něco být nebo „jen“ střevní problemy? Na sýru jsem žádnou plíseň neviděla, trochu jsem ho ochutnala, nevím, jak má chutnat normálně, nic divnýho mi na něm nepřišlo
Byl vyrobený 08/2011 a měl se spotřebovat do 03/04/2012. Překvapilo mě, že vůbec vydrží 8 měsíců ![]()
Jestli jim neni spatne, tak si s tim nedelej hlavu. Je to preci jen minimalni datum spotreby ![]()
To snědli relativně trošku, jestli vypadal sýr normálně, budou ok.
Nic jim nebude, kdyby byl zkažený,tak ho děti nezládujou. Jestli má od výroby takovou dlouhou trvanlivost,tak obsahuje určitě nějaké konzervanty a ty nepřestanou působit ze dne na den, možná ani v průběhu 6ti týdnů. Nic zdravého to není, ale jednou za čas takové přehlédnutí myslím neublíží.
Myslím, že zrovna Buko mi složením připadal neškodnej, taky teda nevím, co ho drží tak dlouho při životě:-)
@hofka píše:
Myslím, že zrovna Buko mi složením připadal neškodnej, taky teda nevím, co ho drží tak dlouho při životě:-)
Taky mě to překvapilo, tak jsem doma googlila, dokonce podle www.chemievjidle.cz má trvanlivost 14 měsíců ![]()
Holky já bám řeknu jednu historku,bohužel sem to nechala jíst moje děti,ukamenujte mě jen do mě,ale jednou před 10lety jsem pozřeli smradlavý maso a dětem,ani manželovi ani mě nic nebylo ![]()