Zlomená ručička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27002
11.5.12 13:30

Zlomená ručička

Ahoj holky…tak to potkalo i nás…mladší syn si zlomil ručičku:(Banální pád jen pod sebe špatně složil ruku.Na konci srpna mu budou dva roky a je to docela děs.Neuvědomuje si to a hlídat ho je nadlidský úkol.Snaží se dělat vše normálně a se sádrou bojuje.Má jí na pravé ručičce až po rameno.a to nás čekají prý 3 týdny…no straší prudí já těhule takže asi skončím v blázinci.Máte některá v podobném stavu podobnou zkušenost?Jak jste to přežili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5345
11.5.12 13:34

tak to situaci nezávidím…ale zvládnete neboj.
my teda měli první zlomeninu v necelých 4 letech na noze, dvě zánártní kostičky, taky banalita, špatně došlápl, měl tři týdny nechodící sádru, když byl na zemi nesměl to mít na zemi, aby se pata nepropadla či co…takže i na záchod donést, pakárna…pak ještě jsme rehabilitovali.plně funkční byl snad po 6 týdnech. říkej si lepší ruka než noha, ikdyž i ta ruka je na palici…hold nyní budeš muset být jeho pravou rukou ty :-) ale to zvládnete neboj!
hlavně aby to dobře strostlo.
držím palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
11.5.12 13:37

dík:)no starší za necelých 5 let neměl nic a tohle je z banálního pádu co jich denně má několik:(mrzí mě to on je to takovje brouček malinkej a je mi ho tak líto:(copak dneska ko ale jestli se ochladí neívm jak na něj budu rvát oblečení apod :zed: nevív miluje denně koupání a už včera plakal že nemůže:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
11.5.12 13:44

Dcera měla zlomenou ruku když jí bylo 15 měsíců, taky banalita a ruku měla jen po loket. Přesto mi ta sádra přišla neúměrně obrovská. Naštěstí to všehcno bylo bez následků. I tak jsem si přišla jako zralá na sociálku, že jsem ji neuhlídala :zed: Jinak se dá nechat udělat ta voděodolná sádra. Nejde o koupání, ale je o hodně lehčí. Sice se platí, ale je to ve stovkách ne v tisících.

• Citovat
  • Upravit
5345
11.5.12 13:45

to koupání bych řešila igelitem a pořádně u ramene zamotat, aby se mu tam nedostala voda…aspoň občas mu to dopřát a hold hlídat :-)
jj je ještě maličkej, tak je to pro něj horší.
tak se drž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
11.5.12 13:45
@myšanda26 píše:
Dcera měla zlomenou ruku když jí bylo 15 měsíců, taky banalita a ruku měla jen po loket. Přesto mi ta sádra přišla neúměrně obrovská. Naštěstí to všehcno bylo bez následků. I tak jsem si přišla jako zralá na sociálku, že jsem ji neuhlídala :zed: Jinak se dá nechat udělat ta voděodolná sádra. Nejde o koupání, ale je o hodně lehčí. Sice se platí, ale je to ve stovkách ne v tisících.

já vím ale jak o ní žádat?včera jsem byli na pohotovosti a tma mu udělali to co má e máme jít na KO v příštím týdnu to bymu to předělávali neboj jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
11.5.12 13:47
@myšanda26 píše:

no vidíš tak to ani nevím :lol: zas jsem chytřejší, ale doufám že to už nebudeme potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
11.5.12 13:48
@Crystal87 píše:
já vím ale jak o ní žádat?včera jsem byli na pohotovosti a tma mu udělali to co má e máme jít na KO v příštím týdnu to bymu to předělávali neboj jak?

to asi jdete na dotočení ne?
nám cca za tři čtyři dny tu sádru dodělávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
11.5.12 13:50

@Crystal87 to je mi líto,malýmu budou v červenci 2 roky,tak si to dovedu představit. On taky pořád padá,je jak žok,věčně obouchaná hlava,ale zlomeniny se bojím. U nás v blízké rodině nikdo nikdy neměl. On je jak pometlo,tak nás to asi taky čeká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
11.5.12 13:54

No oni tehdy u dcery nevěděli, jestli to má opravdu zlomené nebo ne, tak byla po dvou týdnech na kontrolním rtg, kde jí sádru sundali. Ruka zlomená byla a tak jsem se zeptala na tuhle sádru. Prý klidně, ale platí se to. Tak jsem se ptala kolik. Mám dojem že to stálo kolem dvou tří stovek ale je to skoro 4 roky. Byla lehoučká, když se trošku namočila tak se nic nedělo. Na čerstvou zlomeninu se prý nedává, protože to může puchnout a tahle pryskyřicová je těsnější.

• Citovat
  • Upravit
27002
11.5.12 14:28
@kubykula píše:
to asi jdete na dotočení ne?
nám cca za tři čtyři dny tu sádru dodělávali.

to envím jen máme jít v příštím týdnu na KO už tady u nás :nevim: to si mám tda říct o tu do vody? a nevadí že půjdu po týdnu?nebo mám jít dřív? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
11.5.12 14:29
@myšanda26 píše:
No oni tehdy u dcery nevěděli, jestli to má opravdu zlomené nebo ne, tak byla po dvou týdnech na kontrolním rtg, kde jí sádru sundali. Ruka zlomená byla a tak jsem se zeptala na tuhle sádru. Prý klidně, ale platí se to. Tak jsem se ptala kolik. Mám dojem že to stálo kolem dvou tří stovek ale je to skoro 4 roky. Byla lehoučká, když se trošku namočila tak se nic nedělo. Na čerstvou zlomeninu se prý nedává, protože to může puchnout a tahle pryskyřicová je těsnější.

cena pro mě v tomhle není rozhodující on je malej tintíko nemá ani deset kilo tkaže čím lehčí tím pro nás lepší teda pro něj no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.5.12 14:35

Prostřední dcera v 17 ti měsících zlomená holenní kost- pád ze sedačky na hranu konf. stolku. Nemohla chodit,bylo to touhle roční dobou,ona si ale poradila :mrgreen: . Ven jsme jezdily v kočáru,jinak si plazolezla a řekal bych,že ji to nijak neomezovalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
11.5.12 14:48

No tak pokud se pamatuju, tak při kontrole, když řekli že to zlomenina opravdu je (první trg byl neprůkazný dostala jen sádrovou dlahu), tak jsem požádala, jestli by jí nemohli dát tuhle lehčí. Prý ano, ale musím si pro ní do lékárny a zaplatit si to (cena taky nebyla podstatná navíc ani vysoká). Napsali mi předpis, já si v areálu nemocnice pro to doběhla a oni jí to pak udělali. Takže bych asi zkusila volat přímo do chirurgické ambulance, jestli to tam dělají, jestli tam sádru mají, nebo si jí musíš dojít do lékárny vyzvednout. Já byla v Hradci Králové, ale před 4mi lety.

• Citovat
  • Upravit
3241
11.5.12 14:58

Crystal - určitě nech malému udělat odlehčenou sádru. Jmenuje se to cellakast a vejdeš se do 500,–. Já bych zašla na chirurgii klidně v pondělí a oni mu to předělají. Manžel dělá v nemocnici na sádrovně a říkal, že to tam dětem nabízejí vždycky, obzvlášť takto malinkým. V každé nemocnici to chodí jinak, ale toto není žádný superservis a my jsme třeba hodně malá nemocnice a je to tu běžné, uvidíš, že se prďolkovi uleví a i do vody bude moct. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák