Co na snídani 18-měsíčnímu dítěti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, malá má 17 měsíců, k snídaní má mléko hned po probuzení a pak většinou kousek pečiva, snažím se jí dávat sýr, pomazánky, šunku, ale moc bez úspěchu, nejlépe to sní suché. No a nejvíc u nás frčí různé pečené buchty typu bábovka, ale zase to musí být suché bez jakékoli náplně, takže to peču dost, ale aspon se snažím zdravějí, takže různé ovocné, jogurtové, přidávám celoz. mouku, dávám míň cukru…
Jinak malá se snaží docela sama, ale taky je to všude no… pečivo pokud je namazané jí většinou krájím na kousky, ale jak říkám, ona prostě většinou má suchej rohlík nebo kousek chleba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@peta81 nam ted budou 2 roky a pecivo s necim taky moc nedavame. Jako obcas neco sni, ale ma to spis na chut nez aby se z toho najedl.
vlastne vse co ma do ruky ma spis tao na zobnuti, jak pise j. a.n. i. co neni na lzicku neni poradny jidlo a z toho se proste nenaji
ajinak ted mu uz davaM normalne pul krajice, ale kupuju mensi chlebik, takze jsou male..dam do misticky a on si pri hrani jde obcas kousnout. Takhle t to vlastne praktikuju celou dobu, akorat ze driv jsem krajela na kosticky. Normalne mi to drzelo
a zobe si Behem hrani no.. Kdybych mu dala pecivo do stolicky, tak nesni nic. Tam papame jen jidlo, co lze jist lzickou:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn prave dojedl loupacek a flasu mlika. Davam vanocku, domaci buchtu, chleba s maslem, lucinou a tak. Chleba davam v celku a docela si s tim poradi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dekuji holky. jsem trosku rada, ze vase deti s tim namazanym pecivem taky trosku vic patlaji nez jedi
cetla jsem tu předtím par diskuzi a pripadalo mi, ze vlastne všechna ditka od roku dostanou do ruky krajic chleba a zbodnou ho ![]()
jinak prcek ma rano ještě v posteli mleko, porad moje, stále kojim. ted si dava osvedceny Cottage, k tomu kousek rohliku, okurku a redkvicku.
a trosku me mrzi, ze vůbec nechce ty buchty. taky jsem zkousela porůznu pect doma, nakonec jsme všechno vždycky snedli s manželem, maly proste nemá zajem. koupila jsem i krasne zvireci formičky na muffinky a taky nic
tak aspoň nebude zavislak na sladkem jako maminka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@peta81 u nás se hned po probuzení startuje UM, pak jogurt, nějaké ovoce-většinou to ale ožužlá, okouše a jinak znehodnotí a vrací mi to
někdy dávám cereálie s mlíkem a to jí vyloženě baví (je to všude kolem ní)
když jí dám namazaný chleba se šunkou, tak si z něho tu šunku sundá sní jenom to, takže asi tak
nejlepší je pro nás zatím pořád ještě jogurt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chleba málokdy, jogurty ted nechce, presnidavky taky ne, sunku a sýr vyjimecne, sladké pecivo nedávám, michana vajíčka bych taky nedala. Takže asi tak
Ráno si ještě v postylce vypije 240 mlika a během dopoledne ji ovoce a zeleninu, ryzovy či kukuricny chleba, puding, nejradši by suchý rohlík, ale to moc nedávám. Sunku a sýr mi sni, kdyz s tim rohlík či chleba zapecu v toustovaci. Kolem půl dvanácté ma oběd, takže na dopoledne mu to asi staci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovesna kaše u nás vede s nakládanýma mandarinama, posypaná libovolným sladidlem, troška skořice, dělala jsem i jáhlovou, teď časově nestíhám, můžeš si jáhly uvařit večer, pak jen trochu rozvařit. ovesnou kaši dlabal s chutí a to skoro nic nejí, teď už se mu asi přejedla a je i rychle celkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hned po probuzení dáváme UM, k snídani pak buď pečivo s lučinou, gervais, máslem, marmeládou nebo bílý jogurt s ovocem. Když má pečivo, krájím na kousky, ale také u něj nevydrží sedět, zobe při hraní. Ostatní jídlo na lžičku se jí v židličce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerce je 20. měsíců a po ránu má UM, no a pak později jogurt. Jinak chleba rozkrojim na půl a dávám jí kousat, kdybych to dala na kostky tak je všude jen ne v puse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eviika dik za tip. kasi jsem vlastne ještě nezkousela. maly mel obdobi, kdy chtěl k veceri krupicovou, to uz ted sice zase nefrci, ale rano bych mohla zkusit tu ovesnou. ted zacne byt spousta ovoce, mohlo by to byt fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, my sme v tomto věku asi střídaly kaši různé příchutně Sunarky nebo i přesnídávky třeba s piškotama. Ale teda v tomto věku měla vždy ráno Sunar a jedla pak až třeba kolem 9h.jo, a ještě bílý jogurt občas, ale to bylo tak jendou týdně, protože nebyl zrovna její oblíbený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já doporučuju hamburgra, hranolky s kečupem a kolu. Ať si zvyká. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit