Co na Vánoce pro dvě holky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
10.10.15 12:52
@me56h píše:
@radúna
A proč by jako měla utéct jen proto, že se snažím zabránit v samostudiu zbytečného jazyka? Já ani nemám problém s tím, že se ráda učí jazyky - když má talent, tak proč ne - ale sakra, PROČ zrovna finština?

Sorry, ale běž už do perdele s tím, že je to zbytečný jazyk… :roll:.
Ty pořád nechápeš, že je to příležitost, aby byla jedna z mála tady v ČR, kdo umí (bude umět) tento jazyk? Že je to obrovská výhoda? Může překládat knihy, tlumočit,…a tím pádem bude velmi žádaná, protože takových finských překladatelů není v téhle republice na každém rohu tři perdele?
Třeba?
Tohle ti fakt nedochází?

To není jen o tom, že se ti dostěhuje. Nemusí. Láska ztroskotá, holka ti tu zůstane, bude mít v životě další obrovské plus do života, co do žádanosti na prac. trhu, bude ti navíc vděčná?
Pořád tohle nechápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
10.10.15 12:52

@me56h asi se jí prostě líbí a ono pak má mnohem více šancí když bude umět jazyk co umí menší %lidí než angličtinu co umí skoro každý. Já prostě nechápu že bereš že ej problémová když se sama naučila jazyk a jak píšeš že dobře :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16278
10.10.15 12:53
@me56h píše:
@radúna
A proč by jako měla utéct jen proto, že se snažím zabránit v samostudiu zbytečného jazyka? Já ani nemám problém s tím, že se ráda učí jazyky - když má talent, tak proč ne - ale sakra, PROČ zrovna finština?

A proč ne? Lidí, kteří umí výborně např. kombinaci čeština-angličtina-finština moc nebude, třeba to nakonec vystuduje a bude pracovat na konzulátu, stát se může cokoliv. Nechápu tvůj odpor, pokud spolu nevycházíte, tím spíš bych jí dala třeba tlusté Dějiny Finska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
10.10.15 12:54

@radúna navíc to si myslí zakladatelka že se zamilovala :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.10.15 12:55

Přesně. Navíc je to obrovská výhoda a super věc, když se ti dcera učí jazyky lehce. Někdo šrotí jak úderník a jazyk mu nejde a nejde.
Využij toho a podpoř ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
me56h
10.10.15 12:57

@zrcadlo
Já bych řekla, že za dva roky toho o Finsku zjistila až až, já bych jí nic související s tím nedávala.

@Markéta80
Možná proto, že pak na všechno kašle. Však jsem psala, jak se jí na konci devítky zhoršily známky. Z bývalé jedničkářky se stala trojkařka. A ještě jsem slyšela, jak se vytahovala před ségrou, že si v zeměpise psala s kámoši z Finska a „s*ala“ na školu.
(Je fakt, že teď má dobré známky, ale je začátek školy) Že by proto?

• Citovat
  • Upravit
3736
10.10.15 13:04

@me56h Podle příspěvků, co jsem od Tebe četla, tak ti poradím super dárek pro dcerku: dej ji svatý pokoj. Neřekla bych ani slovo, kdyby jsi ji měla podporovat v nějaké ptákovině, ale v cizím jazyku a ještě ve finštině, která je těžká jako prase? Nepřijdeš mi jako normálně uvažující matka.
Dobrá rada pro Tebe: užívej si Vánoce s dcerou, s tímhle přístupem jich společných už moc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
10.10.15 13:04

@me56h tak na konci 9 už o nic nešlo ne ;) a vidíš ted má známky dobré ;) a je v pubertě takže čím víc jí budeš Finsko znepříjemnovat o to víc jí bude lákat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
me56h
10.10.15 13:09

@msonulka
Právě proto, že je těžká a nevyužije ji, ji nepodpořím. Kdyby se zajímala o španělštinu, tak můžeme jet i na poznávací zajezd - resp. já s manželem a mladší u pláže a starší by procvičovala jazyk. Ale finština? Ne-e.
Vybrala si fakt těžkou školu, tak ať se šprtá vzorečky a neučí se finsky.

• Citovat
  • Upravit
3736
10.10.15 13:11
@me56h píše:
@msonulka
Právě proto, že je těžká a nevyužije ji, ji nepodpořím. Kdyby se zajímala o španělštinu, tak můžeme jet i na poznávací zajezd - resp. já s manželem a mladší u pláže a starší by procvičovala jazyk. Ale finština? Ne-e.

Na to už nemám, co říct. Možná jen, že děkuji své mamince :).
A znovu zopakuju radu, co jsem ti dala: užívej si Vánoce s dcerou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
10.10.15 13:11

@me56h ale ona se Tě ptát nebude a timhle způsobem jí ztratíš jestli už se tak nestalo, bohužel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
10.10.15 13:16
@me56h píše:
@msonulka

Já bych byla na dceru pyšná, kdyby se jednou zajímala o jakýkoliv jazyk, kór v patnácti, kdy většina vrstevníkú dělá uplně jiné věci. Měla by sis toho vážit a ne jí házet klacky pod nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.10.15 13:17

@me56h

tak teď máš jedinečnou šanci napravit vztah s dcerou - kup jí finský slovník, objednej jí poznávací zájezd… anebo ještě lépe, jeď na ten zájezd s ní.

a znovu (asi po milionté): čím víc jí to Finsko budeš zakazovat, tím dřív ti práskne do bot. Silou ji doma neudržíš. Je jednodušší trochu ustoupit ze svých zásad a uznat, že pubertální dcera může mít i své vlastní názory, než fňukat nad tím, jak ji jako matka ztrácíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.10.15 13:19

Ale holky, nedělejte z toho drama na 3 dějství. Zakl. s tím nesouhlasí a podporovat jí v tom nebude, tečka. Na to má taky právo. Na druhou stranu jí to studium nezakazuje ne, pokud bude holka chtít, naučí se to i tak. Dneska je móda podporovat dítě ve všem co si vzpomene, ale pokud se to rodiči nelíbí a má k tomu své důvody, tak to přece dělat nemusí :nevim: Kvůli tomu není ještě špatná matka a dítě chudák :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.10.15 13:22

@terien

zjevně jsi nečetla její předchozí diskuze ;) zakladatelka má holt smůlu, utrpěla chytré dítě a neumí to rozdýchat. A to dítě JE chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný