Co na zácpu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1853
21.2.10 14:10

zacvičit si ,a mě se osvěčilo nejíst rohlíky a červený maso ,naopak pít a pít a taky švest.nebo merunková zavařenina to jistí… :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Galiana
28.2.10 21:16

Vláknina

Ahoj, mně na zácpu v těhoenství i mimo něj nejlépe pomáhá Vláknina, kupuju si tabletky v lékárně - Bioaktivní Vláknina. Bere se před každým jídlem tak dvě tbl. a hodně se zapije vodou. Je dobrá i při dietě - nabobtná v žaludku a člověk nemá tak brzy hlad.

• Citovat
  • Upravit
JaSe
28.2.10 21:35

Ahoj,
měla jsem zácpu od porodu a držela se mě rok a půl. Pomohlo mi jíst domácí jogurt - dělala jsem si domácí z holandie a jedla jsem ho každý den tak 200g. Za pár dnů jsem měla pokoj. Od té doby je to dobrý.

• Citovat
  • Upravit
janael
17.1.12 09:39

Dobrý den,
na zácpu doporučuji psyllium. Opravdu pomůže. Váže na sebe cukry, takže i zhubnete :D

• Citovat
  • Upravit
Jana 47
20.9.12 17:21

Mrkev

Naprosto spolehlivá je syrová mrkev, večer jednu syrovou rozkousat a sníst, žádné strouhání, jen rozkousat a snažit se polykat co největší kousky.

• Citovat
  • Upravit
Dufkana
15.3.13 12:08

Možná vám to pomůže možná ne ale mě dost pomáhá voňavka když jí silně nastříkám kolem sebe. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17
15.3.13 12:18

Mně pomáhá vláknina, zelenina, ovoce, teplé čaje, pravidelný příjem potravy - hlavně malé porce.

Ta zelenina především tepelně zpracovaná. Nejhorší je pro mne pečivo a SLADKOSTI! Nejlepší pak hrozny, hruškový džus nebo kukuřice.

Myslím, že každé tělo to má jinak, jiná snášenlivost a tak. :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.3.13 12:22

A psyllium, jak píše @janael, užívá moje babička i kamarád, kteří měli stejné problémy a taktéž si to chválí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
16.3.13 11:45

Ahojky holky :D Se zácpou jsem bojovala ještě před otěhotnením :,( Teď jsem v 16.týdnu a trpím. Lněná semínky, kefírky, sušené švetky, hrušky atd. vůbec nic mi nepomáhá.-(Po smíchání všech kombinací jdu 1× na wc.-(Dr. mi předepsal lactulosu a nic:-(Děsím se toho že až budu minimálně v polovině že se to bude zhoršovat. A bojím se hlavně o mimí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
16.3.13 11:57
@Alllla píše:
Ahojky holky :D Se zácpou jsem bojovala ještě před otěhotnením :,( Teď jsem v 16.týdnu a trpím. Lněná semínky, kefírky, sušené švetky, hrušky atd. vůbec nic mi nepomáhá.-(Po smíchání všech kombinací jdu 1× na wc.-(Dr. mi předepsal lactulosu a nic:-(Děsím se toho že až budu minimálně v polovině že se to bude zhoršovat. A bojím se hlavně o mimí :,(

ahoj, já měla to samé, normálně jsem spíš zácpoidní typ ačkoliv jím velmi zdravě, miluju zeleninu, bílé pečivo a pod vůbec nejím, prostě když na to někdo trpí, žádná úprava stravy nepomůže, zkoušela jsem vše! a v těhu megaproblémy, lactulosa mi zabrala asi první dva dny a přitom je to tak jednoduché - kup si obyč magnézko a vem si klidně 3-4 ráno a uvidíš jak to půjde, mě to poradila moje gynekoložka, že to sama tak dělala v těhu, hořčíkem se předávkovat nemůžeš do 36. tt se jich bere dle potřeby, co jsem se bavila s holkama v naší skupině kde jsme ve stejném týdnu těhu tak jsme se všechny dopovaly min. 3-4 hořčíky/denně i víc (já pak na tvrdnutí měla i 6 pětistovkových za den) a od té doby mám pokoj a pobyt na wc není megautrpení!!! :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
16.3.13 12:22

Fakt? Ježiš tak to děkuji tak to zkusím. Normálně ty rozpustné tablety, myslíš? :D Děkuji. Jak píšeš trpět na wc je děs :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
16.3.13 12:41

@Alllla no nevim jestli zrovna rozpustné tablety, ty se moc těhotným nedoporučují, ale kup si klasické tabletky magnézka v lékarně, je jich tam asi 60 v balení, nebo pak jsou ještě nějaké různé „lepší“ a taky mnohem dražší ale moje dr. mi řekla, že tyhle obyč jsou nej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
16.3.13 16:30

@Ajuschak Aha tak to ti děkuji. Ještě že to vím já bych byla schopná si jít koupit rozpustné:)V ponděli se v lékarně zeptám:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
19.3.17 10:27

Ahoj, máte nějaký tip na zácpu? nebo třeba nějaké šetrné projímadlo? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
8.6.18 22:51

Na zácpu se mi osvědčila teplá voda, sice to není nic chuťově úžasného, ale mi to pomáhá a potom šťáva z kompotu, třeba švestkového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí