Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
zacvičit si ,a mě se osvěčilo nejíst rohlíky a červený maso ,naopak pít a pít a taky švest.nebo merunková zavařenina to jistí… ![]()
Ahoj, mně na zácpu v těhoenství i mimo něj nejlépe pomáhá Vláknina, kupuju si tabletky v lékárně - Bioaktivní Vláknina. Bere se před každým jídlem tak dvě tbl. a hodně se zapije vodou. Je dobrá i při dietě - nabobtná v žaludku a člověk nemá tak brzy hlad.
Ahoj,
měla jsem zácpu od porodu a držela se mě rok a půl. Pomohlo mi jíst domácí jogurt - dělala jsem si domácí z holandie a jedla jsem ho každý den tak 200g. Za pár dnů jsem měla pokoj. Od té doby je to dobrý.
Dobrý den,
na zácpu doporučuji psyllium. Opravdu pomůže. Váže na sebe cukry, takže i zhubnete ![]()
Naprosto spolehlivá je syrová mrkev, večer jednu syrovou rozkousat a sníst, žádné strouhání, jen rozkousat a snažit se polykat co největší kousky.
Možná vám to pomůže možná ne ale mě dost pomáhá voňavka když jí silně nastříkám kolem sebe. ![]()
Mně pomáhá vláknina, zelenina, ovoce, teplé čaje, pravidelný příjem potravy - hlavně malé porce.
Ta zelenina především tepelně zpracovaná. Nejhorší je pro mne pečivo a SLADKOSTI! Nejlepší pak hrozny, hruškový džus nebo kukuřice.
Myslím, že každé tělo to má jinak, jiná snášenlivost a tak.
![]()
A psyllium, jak píše @janael, užívá moje babička i kamarád, kteří měli stejné problémy a taktéž si to chválí. ![]()
Ahojky holky
Se zácpou jsem bojovala ještě před otěhotnením
Teď jsem v 16.týdnu a trpím. Lněná semínky, kefírky, sušené švetky, hrušky atd. vůbec nic mi nepomáhá.-(Po smíchání všech kombinací jdu 1× na wc.-(Dr. mi předepsal lactulosu a nic:-(Děsím se toho že až budu minimálně v polovině že se to bude zhoršovat. A bojím se hlavně o mimí ![]()
@Alllla píše:
Ahojky holkySe zácpou jsem bojovala ještě před otěhotnením
Teď jsem v 16.týdnu a trpím. Lněná semínky, kefírky, sušené švetky, hrušky atd. vůbec nic mi nepomáhá.-(Po smíchání všech kombinací jdu 1× na wc.-(Dr. mi předepsal lactulosu a nic:-(Děsím se toho že až budu minimálně v polovině že se to bude zhoršovat. A bojím se hlavně o mimí
ahoj, já měla to samé, normálně jsem spíš zácpoidní typ ačkoliv jím velmi zdravě, miluju zeleninu, bílé pečivo a pod vůbec nejím, prostě když na to někdo trpí, žádná úprava stravy nepomůže, zkoušela jsem vše! a v těhu megaproblémy, lactulosa mi zabrala asi první dva dny a přitom je to tak jednoduché - kup si obyč magnézko a vem si klidně 3-4 ráno a uvidíš jak to půjde, mě to poradila moje gynekoložka, že to sama tak dělala v těhu, hořčíkem se předávkovat nemůžeš do 36. tt se jich bere dle potřeby, co jsem se bavila s holkama v naší skupině kde jsme ve stejném týdnu těhu tak jsme se všechny dopovaly min. 3-4 hořčíky/denně i víc (já pak na tvrdnutí měla i 6 pětistovkových za den) a od té doby mám pokoj a pobyt na wc není megautrpení!!!
![]()
Fakt? Ježiš tak to děkuji tak to zkusím. Normálně ty rozpustné tablety, myslíš?
Děkuji. Jak píšeš trpět na wc je děs ![]()
@Alllla no nevim jestli zrovna rozpustné tablety, ty se moc těhotným nedoporučují, ale kup si klasické tabletky magnézka v lékarně, je jich tam asi 60 v balení, nebo pak jsou ještě nějaké různé „lepší“ a taky mnohem dražší ale moje dr. mi řekla, že tyhle obyč jsou nej…
@Ajuschak Aha tak to ti děkuji. Ještě že to vím já bych byla schopná si jít koupit rozpustné:)V ponděli se v lékarně zeptám:)
Ahoj, máte nějaký tip na zácpu? nebo třeba nějaké šetrné projímadlo? Děkuji
Na zácpu se mi osvědčila teplá voda, sice to není nic chuťově úžasného, ale mi to pomáhá a potom šťáva z kompotu, třeba švestkového.