Co nakoupit do ledničky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7182
2.11.11 21:24

Jsem to byla zkontrolovat a doplňuji: párky, mrkev, petržel, pórek, citrony, kus špeku, kus uzenýho, vaječnej koňak, kafe, otevřený jahody, robínkův sirup a robínkovo kapky a ještě laktobacily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
2.11.11 21:27

V lednici mívám většinou tyto věci: šunka, různé druhy sýrů, máslo, jogurty, mléko, ovoce (jablka, pomeranče, citrony, mandarinky), zelenina (rajčata, papriky, porek, mrkev), kečup, hořčice, kuř.maso, žampiony, nějaké marmelády, krájená rajčata v plechovce, alkohol, vejce, česnek, cibule, brambory. A v mrazáku toto: různá mražená zelenina, bylinky, mražené maso, zmrzlina, někdy třeba mraženou rýži nebo těstoviny, co se nesnědli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
2.11.11 21:28

Naše lednička obsahuje:
Acido mlíko, obyč mlíko, yogurty, Lipánky, Piškotíky, smetanu do kafe, cottage sýry, eidam, floru, máslo, vajíčka, tři prdele dresingů, horčici, kečup, konopný olej, rum, víno, maso, salámy, ovoce, zeleninu, kysaný zelí a sterilovaný okurky… Víc nevim, musela bych se jít podívat :mrgreen:

A velkej nákup je takovej ten, když se kupuje třeba olej, těstoviny, velký balení šťávy, čaje, kafe, karton mlíka, rýže, kuřecí maso, zelenina do mrazáku a tak. Běžně jezdíme jen pro yogurty, pečivo, zeleninu a k řezníkovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.11.11 21:31

Ahoj,
tak dneska naše lednice zeje prázdnotou. Máme tam máslo, jogurty, mléko, vejce, cibuli, česnek, papriku, mléko, tatarku, majonezu, hořčici, tavený sýr a jednu hrušku. Jo a víno, rum, slivovici a pivo. Takže nic moc, až na ten alkohol :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
2.11.11 21:33

Tak u nás se chladí dnešní guláš,pak cibule,česnek,hořčice,banány :oops: ,sýry,papriky,hrozno,pivo,manželovo taveňáky,parmezán,celer,mrkev,petrželka,porek,limetky,citrony…
Jinak na velký nákupy jezdíme hlavně pro maso do Globusu.A jednou za 14 dní na farmářský trhy pro hovězí a uzeniny.Někdy i pro divočinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
2.11.11 21:41

Přátelé, vy nevíte, že rajčata a banány nepatří do lednice. :lol: Rovněž cibule, brambory.
Jinak my tam máme spoustu věcí (včetně lactobacilů a masťového základu), vše už tu padlo. Ale když mě honí mlsná, nic se mi tam stejně nelíbí. Už ani to pivo a víno mě neosloví. :think:

Příspěvek upraven 02.11.11 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
2.11.11 21:42
hkac píše:
olej v lednici nemám a banány taky ne :lol: Banány se v lednici rychleji kazí (černají) a olej by tam zabíral zbytečně místo. I když dneska je tam místa zrovna dost :mrgreen: .

Banány do lednice fakt nepatří, jinak hnijou. Ideální teplota skladování je kolem 15-18 st. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
2.11.11 21:48

:roll: obsah lednice sem sypat nebudu…ale soucítím. Ten nedostatek fantazie a amnézii v obchodě mám taky!!!!!!!
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
2.11.11 21:48

Jinak ve špajzu máme: těstoviny, rýži, kuskus, pohanku, mouky, cukr, sůl, koření, olej, čaje, kafe a občas si koupíme i nějaké sladkosti :-) Když jedu na nákup, tak si píšu skoro vždy seznam, jinak se mi stane, že ty nejnutnější věci zapomenu a pak doma nadávám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1649
2.11.11 21:51

Zrovna na zítra mám napsaný sezna (hlavě děravá):
ovoce, zelenina, zavářka do polívky (těstoviny), rýže, granule pro psy, pro kocoura, salám, sýry, vody (ze studny nepijeme), cibule, hladká mouka + co si ještě ráno vzpomenu nebo mě v obchodě zaujme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
2.11.11 21:56

tak různě.Anglickou od řezníka,párky,máslo,sýry,pastiku,sádlo domácí.Asi tři druhy salámu,plátkové sýry.Někdy jitrnici nebo tlačenku pro manžela.zeleninu.rajský,papriku,salátovku,ředkvičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
2.11.11 22:04

to se tu píše úplně všechno.tak v tý lednici mám ještě vejce,čokolády.Děti tam mají vitamíny,B complex,Vaječnák a vodka na zuby.Frisco a jablko džus.Manžel tam má občas pivo.Cibuli,česnek a zeleninu kořenovou do polévky.Pasty na chlebíčky,steril okurky,červená řepa,

v lince jako ve špajzu mám od každé dva druhy mouky,strouhanku,rýži různé druhy těstovin,brambor. škrob,čínský přílohový nudle,oleje,švestková povidla,nutelu,džemy,polevu na zmrzlinu,zdobení na dorty.Kypřící prášky,vanil. cukry,skořic cukry,polevy na pečení,sodu bikarbonu,barviva na krémy do dortů,různý koření treba i od Magi nebo Vitany ty prima nápady.Podle toho co zrovna potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
2.11.11 22:05
Paťka08 píše:
to se tu píše úplně všechno.tak v tý lednici mám ještě vejce,čokolády.Děti tam mají vitamíny,B complex,Vaječnák a vodka na zuby.Frisco a jablko džus.Manžel tam má občas pivo.Cibuli,česnek a zeleninu kořenovou do polévky.Pasty na chlebíčky,steril okurky,červená řepa,v lince jako ve špajzu mám od každé dva druhy mouky,strouhanku,rýži různé druhy těstovin,brambor. škrob,čínský přílohový nudle,oleje,švestková povidla,nutelu,džemy,polevu na zmrzlinu,zdobení na dorty.Kypřící prášky,vanil. cukry,skořic cukry,polevy na pečení,sodu bikarbonu,barviva na krémy do dortů,různý koření treba i od Magi nebo Vitany ty prima nápady.Podle toho co zrovna potřebuju.

Ovoce,ale né všechno je v lednici.Se mi to tam dolů do toho košíčku nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.11.11 22:20

No, to mívám taky tak. Poloprázdná lednice. Nějak neumím nakupovat do zásoby, přijde mi to nárazově jako moc peněz. Přitom po kouskách jich v tom krámě nechám ve výsledku ještě víc.-) Vždycky ale myslíme na snídani. A to je máslo/žervé/paštika a sýr/šunka. Nějakej kousek zeleniny a citron. Zbytek řeším po těch kouskách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
2.11.11 22:20
momi33 píše:
To víte,krize je mrcha :lol: :lol:

něco mi o tom povídej.

Když se nám teď podařilo trochu naplnit lednuičku, dcera to okomentovala slovy „Kdo měl dneska výplatu?? “

Halvně čerstvou zeleninu, mlíko - to někdy pěkně ledničku „zaplní“, nějaké ty jogurty, máslo/margarín… vajíčka, hrnce nebo misky se „zbytkama“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný