Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pivo, víno, rum.
Néé, to byl vtip ![]()
Asi tě zajímají nějaké chuťovky, viď? Kromě běžných věcí na chleba v lednici máme třeba sýr parenicu a kořeněné ryby v olejovém nálevu. A v mražáku sem tam máme krabici s asi 4 druhy nanuků - doporučuju (v Kaufu za cca 56 Kč).
momi33 píše:
Příspěvek upraven 02.11.11 v 20:35
Jsem chvíli přemýšlela, jestli je to reakce na dotaz nebo odpověď v diskuzi ![]()
ahoj tak my v lednici máme: jogurty, mléčnou rýži, sýry (niva, mozarela), hovězí maso, vajíčka, česneko-syrová pomazánka, máslo, zelenina (mrkev, paprika, pórek, rajče, okurka, petržel a brokolice). pak ještě nutela, domácí marmeláda. Ovoce do lednice nedávám, většinou kupuju tropické a to do lednice nesmí. Takže momentálně máme mango, kaki, banán, jablka, hrušky a dragon fruit.
Jinak na sladkým teď šetříme, takže hodně peču.
V mrazáku zmrzlina a pizza (jedna z mála věcí co si chlap udělá sám ![]()
My máme 8 dnů do svatby, takže nějak nestíháme zajet na nákup…takže v lednici je zbytek hrozna, 1 paprika, 2 banány, 5 mrkví, máslo, uvařená mrkev s bramborem pro mališka, rýže s kuřetem (ještě z víkendu
) pro mě na dnešek na oběd, kečup, česnek a okurky ve sklenici
![]()
takže:paštika s brusinkami,sýr,máslo,nutela,kečup,hořčice,slanina k zítřejšímu vaření,párky,okurky,pomeranče,mandarinky,sardinky.Vše taky stále nějak dokola ![]()
Vzdy mam doma (nie vsetko v chladnicke): mlieko, vajcia, taveny syr, maslo, nejaku zeleninu, nejake ovocie, stanglu salamy, kus eidamu alebo nejakeho podobneho syra, horcicu, kecup, sardinky v oleji, parky, kyslu smotanu, slahackovu smotanu, acidko, jogurty,dzem, med, pivo, domacu klobasu a slaninu, rozne zavaraniny (kapiu v oleji, uhorky, kompot…).
Nie vzdy, ale casto: olivy, susene paradajky, sunka, kysle ryby alebo udenac, natierkove maslo alebo nejake natierky.
Já mám na chuť v ledničce většinou nějaké jogurty, tvaroh rozdělaný s medem, tvrdý sýr, džus, mandarinky nebo něco v plechovce, banán nebo jablko. Občas i trochu salámu, ale ten já moc nejím.
My to máme tak,že na lednici visí zápisník a když já nebo chlap něco dovypotřebujeme nebo sníme,tak to tam dopíšeme(např.hořtici,rýži apod).Jinak v lednici máme jogurty,pomazánky,salámy,plátkový sýr,ovoce zeleninu,vejce,párky a zbytek nějakýho jídla,nebo i polívky
Mě právě vytáčelo,že přítel něco spotřeboval,třeba hořtici a nechal v lednici prázdnej kelímek s opatlanýma stěnama a já v domění,že hořtice je v lednici,novou nekoupila.Jaký bylo mý překvapení,když jsem si hřála párky a chtěla si k nim dát hořtici
Proto jsem zavedla ten zápisník-je magnetem přidělanej na lednici a oba tam zapisujeme co chybí nebo co se dojedlo a je potřeba koupit
Ahojky. Co máte dnes v ledničce?
Mně přijde, že tam máme nějak prázdno ![]()
Mám tam vejce, mléko, heru, ramu, tavený sýr, zakysané smetany, tvaroh, smetanu ke šlehání, kyselé okurky, jogurtový pytlíčky lučina do salátu, domácí jogurty (7 skleniček), mléko, pivo, víno, šunku, plátkový sýr, citronovou šťávu, citron, pomeranče, jablka, zázvor, mandarinky, droždí a kapky do očí ![]()
Přijde mi, že mi pořád chybí něco na pečivo. Když je přítel doma, tak mu nakupuji salámy (ty já nejím). Co nejčastěji dáváte na pečivo?
Kupovaným pomazánkám a paštikám se chci vyhnout. Takže pomazánky zásadně domácí a paštiku občas koupím pro partnera. Jsem nějak bez fantazie. Dáte mi nějaké tipy prosím? ![]()
Děkuji ![]()
@Saintpaulia píše:
Ahojky. Co máte dnes v ledničce?
Mně přijde, že tam máme nějak prázdno
Mám tam vejce, mléko, heru, ramu, tavený sýr, zakysané smetany, tvaroh, smetanu ke šlehání, kyselé okurky, jogurtový pytlíčky lučina do salátu, domácí jogurty (7 skleniček), mléko, pivo, víno, šunku, plátkový sýr, citronovou šťávu, citron, pomeranče, jablka, zázvor, mandarinky, droždí a kapky do očí
Přijde mi, že mi pořád chybí něco na pečivo. Když je přítel doma, tak mu nakupuji salámy (ty já nejím). Co nejčastěji dáváte na pečivo?
Kupovaným pomazánkám a paštikám se chci vyhnout. Takže pomazánky zásadně domácí a paštiku občas koupím pro partnera. Jsem nějak bez fantazie. Dáte mi nějaké tipy prosím?
Děkuji
My mame lednici plnou zeleniny, navic jen asi lucinu, kefiry, zerve, prirodni paprikovy syr. Dcera si koupila Hermelin a manzel syrecky. Jeste je tam par veci navic, ale nejdou na chleba ani k chlebu( horcice, kecup, lahev vina… par oliv, susena rajcata apod…)
S tím mám taky věčný problém-co dát na chleba, aby se to stále neopakovalo..
Kupuju mozarellu, plátkové sýry, tofu. Pomazánky si většinou děláme sami.
Tavené sýry nekupuji vůbec, i když mi chutnají. Ale prý jsou výživově úplně bezhodnotné, tak je nekupuju. Salámy kupuji jen vyjímečně-hlavně Vysočinu a Poličan, ňam. Sice je tam éček jak mraky, ale občas si je dáme.
My tam máme 2 konzervy tunáku máslo hořčici a fazole… když nad tím tak přemýšlím asi budu muset nakoupit ![]()