Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Saintpaulia to tam máte víc než my
z vyjmenovaného asi půlku, navíc tam je:
kysané zelí, miso do polévky, uvařená zelňačka, klobásy, zbytek vývaru a nitkových nudlí, 2 rozdělané hořčice, kečup, sádlo, 2 domácí marmelády, vařená plastelína, vteřinové lepidlo, vodka, třešně v rumu, černé olivy a několik sklenic záhadného obsahu. (Zeleninu a ovoce máme jinde.)
Na pečivo dávám většinou sýr, ale taky bych se nad sebou mohla zamyslet
inspirace na pomazánky zde - já mám labužníka ráda.
No já tam mám 2 másla - jedno bio a jedno alsan, 4jogurty pro malého, něco málo zeleniny, 2jablka, nějakou zavařeninu a pomalu končím ![]()
A co mě dostalo, že chceš dělat domácí pomazánky a máš domácí jogurty, ale máš tam tavený sýr - což je teda dobrý sajrajt ![]()
@Saintpaulia
Máme tam 60 vajec, ramu máslovou 2×, obyčejné máslo, plno mrkve, petrželí a celeru, dneska došly rajčata
, papriky, okurky, citrony, včera jsem kupovala mléka 3ks, piva asi 6ks tam máme už hodně dlouho (otvírám jen do vajíčka do řízků), pak tam máme marmeládu, nutelu, paštika je tam a uzenou makrelu si koupil muž, šunka a sýry a pro děcka jogurtů je tam plno, tatarka, kvasnice.
Mimo lednici v potravinové skříni máme banány, mandarinky, pomeranče, jablka, pomelo, cibuli, česnek, brambory, že to by se do lednice už nevlezlo
.
Hořtice a kečupy mám jinde.
Ale podotýkám včera jsme byli nakoupit, den před byla podstatně prázdnější nebo spíš úplně prázdná ![]()
@suwari píše:
S tím mám taky věčný problém-co dát na chleba, aby se to stále neopakovalo..
Kupuju mozarellu, plátkové sýry, tofu. Pomazánky si většinou děláme sami.
Tavené sýry nekupuji vůbec, i když mi chutnají. Ale prý jsou výživově úplně bezhodnotné, tak je nekupuju. Salámy kupuji jen vyjímečně-hlavně Vysočinu a Poličan, ňam. Sice je tam éček jak mraky, ale občas si je dáme.
Mozarella ani tofu přítelovi nechutná ![]()
Takže právě je to těžší nakoupit abysme to jedli oba. Nechci to kupovat jen pro sebe
Musí se trochu šetřit ![]()
Edit: Jaké pomazánky děláš nejčastěji? ![]()
@suwari píše:
A miluju chleba, namazaný máslen a na to vařená vajíčka.
já taky a ještě, když je to vajíčko uvařené teplé a není úplně dovařené
mňam ![]()
@dadasik píše:
My tam máme 2 konzervy tunáku máslo hořčici a fazole… když nad tím tak přemýšlím asi budu muset nakoupit
Tak to je pěkný
alespoň nejsem sama ![]()
@Knihomyš píše:
@Saintpaulia to tam máte víc než myz vyjmenovaného asi půlku, navíc tam je:
kysané zelí, miso do polévky, uvařená zelňačka, klobásy, zbytek vývaru a nitkových nudlí, 2 rozdělané hořčice, kečup, sádlo, 2 domácí marmelády, vařená plastelína, vteřinové lepidlo, vodka, třešně v rumu, černé olivy a několik sklenic záhadného obsahu. (Zeleninu a ovoce máme jinde.)Na pečivo dávám většinou sýr, ale taky bych se nad sebou mohla zamysletinspirace na pomazánky zde - já mám labužníka ráda.
Vařená plastelína a vteřinové lepidlo mě pobavilo
![]()
Děkuji moc za tip na pomazánky ![]()
@nikita066 píše:
No já tam mám 2 másla - jedno bio a jedno alsan, 4jogurty pro malého, něco málo zeleniny, 2jablka, nějakou zavařeninu a pomalu končím
A co mě dostalo, že chceš dělat domácí pomazánky a máš domácí jogurty, ale máš tam tavený sýr - což je teda dobrý sajrajt
Vím, že je to sarjajt, ale domácí tavený sýr neumím
Ty ho umíš? ![]()
Ale taky mám v plánu ho zkusit ![]()
Ještě tam mám domácí marmeládu, ale tu jsem zapomněla připsat.
Domácí máslo si nezkoušela? Já máslo klasické moc nepoužívám takže ne, ale známá ho dělala a nemůže si ho vynachválit ![]()
@IvkaH píše:
@Saintpaulia
Máme tam 60 vajec, ramu máslovou 2×, obyčejné máslo, plno mrkve, petrželí a celeru, dneska došly rajčata, papriky, okurky, citrony, včera jsem kupovala mléka 3ks, piva asi 6ks tam máme už hodně dlouho (otvírám jen do vajíčka do řízků), pak tam máme marmeládu, nutelu, paštika je tam a uzenou makrelu si koupil muž, šunka a sýry a pro děcka jogurtů je tam plno, tatarka, kvasnice.
Mimo lednici v potravinové skříni máme banány, mandarinky, pomeranče, jablka, pomelo, cibuli, česnek, brambory, že to by se do lednice už nevlezlo.
Hořtice a kečupy mám jinde.
Ale podotýkám včera jsme byli nakoupit, den před byla podstatně prázdnější nebo spíš úplně prázdná
To nám právě zelenina bohužel došla
Tý je u nás velká spotřeba-větší než ovoce. Jinak v potravinové skříni toho mám tolik, že to raději ani nebudu vypisovat
Do ní se už ovoce nevejde tak ho šoupu do lednice. Máme tam nějaký speciální box na ovoce (ne klasický šuplík),ale já tomu moc nevěřím ![]()
@Saintpaulia píše:
Vím, že je to sarjajt, ale domácí tavený sýr neumímTy ho umíš?
Ale taky mám v plánu ho zkusit
Ještě tam mám domácí marmeládu, ale tu jsem zapomněla připsat.
Domácí máslo si nezkoušela? Já máslo klasické moc nepoužívám takže ne, ale známá ho dělala a nemůže si ho vynachválit
nedělám sýr, protože tavící sůl je hnus, takže nejlepší je lučina, žervé a podobné, jinak domácí máslo nedělám, protože mám krámek pod barákem, který zásobují zemědělci, kteří dělají salámy, klobásky, paštiky, másla, jogurty doma a v bio kvalitě a v párcích, saláme a klobásách je maximům masa ( šunka 97%), máslo je skutečné máslo 82% tuku, paštiky, sýry a další to stejné, takže mi to ulehčí čas
@Saintpaulia píše:
To nám právě zelenina bohužel došlaTý je u nás velká spotřeba-větší než ovoce. Jinak v potravinové skříni toho mám tolik, že to raději ani nebudu vypisovat
Do ní se už ovoce nevejde tak ho šoupu do lednice. Máme tam nějaký speciální box na ovoce (ne klasický šuplík),ale já tomu moc nevěřím
tak já tomu šupleti věřím, protože jinak jsem měla stále hnusnou a plesnivou zeleninu a ovoce a tak mi vydrží krásně čerstvé
Ještě zelí máme v lednici hlávku, že rádi křoupeme čerstvé zelí ![]()
@nikita066 No já nevím jestli to ovoce vydrží dýl, protože ho tam máme krátce a vždy se rychle spotřebuje. Takže ho tam v klidu můžu nechat dýl a nic se mu nestane jo? To by bylo super ![]()
Jinak doma si taky dělám lučinu a tvaroh když je čas.
Jinak ty párky a tak musí být fajn, taky se po tom zkusím někde mrknout ![]()
@IvkaH píše:
Ještě zelí máme v lednici hlávku, že rádi křoupeme čerstvé zelí
To jsme na tom stejně
ale my jsme ho včera dojedli tak musím počkat na další nákup ![]()