Co nakoupit do ledničky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1147
23.1.13 21:43

A miluju chleba, namazaný máslen a na to vařená vajíčka. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
23.1.13 21:50

@Saintpaulia to tam máte víc než my :) z vyjmenovaného asi půlku, navíc tam je:
kysané zelí, miso do polévky, uvařená zelňačka, klobásy, zbytek vývaru a nitkových nudlí, 2 rozdělané hořčice, kečup, sádlo, 2 domácí marmelády, vařená plastelína, vteřinové lepidlo, vodka, třešně v rumu, černé olivy a několik sklenic záhadného obsahu. (Zeleninu a ovoce máme jinde.)

Na pečivo dávám většinou sýr, ale taky bych se nad sebou mohla zamyslet :think: inspirace na pomazánky zde - já mám labužníka ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
23.1.13 21:54

No já tam mám 2 másla - jedno bio a jedno alsan, 4jogurty pro malého, něco málo zeleniny, 2jablka, nějakou zavařeninu a pomalu končím :D
A co mě dostalo, že chceš dělat domácí pomazánky a máš domácí jogurty, ale máš tam tavený sýr - což je teda dobrý sajrajt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.1.13 21:56

@Saintpaulia
Máme tam 60 vajec, ramu máslovou 2×, obyčejné máslo, plno mrkve, petrželí a celeru, dneska došly rajčata :mrgreen:, papriky, okurky, citrony, včera jsem kupovala mléka 3ks, piva asi 6ks tam máme už hodně dlouho (otvírám jen do vajíčka do řízků), pak tam máme marmeládu, nutelu, paštika je tam a uzenou makrelu si koupil muž, šunka a sýry a pro děcka jogurtů je tam plno, tatarka, kvasnice.
Mimo lednici v potravinové skříni máme banány, mandarinky, pomeranče, jablka, pomelo, cibuli, česnek, brambory, že to by se do lednice už nevlezlo :mrgreen:.
Hořtice a kečupy mám jinde.
Ale podotýkám včera jsme byli nakoupit, den před byla podstatně prázdnější nebo spíš úplně prázdná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.1.13 21:58
@suwari píše:
S tím mám taky věčný problém-co dát na chleba, aby se to stále neopakovalo..
Kupuju mozarellu, plátkové sýry, tofu. Pomazánky si většinou děláme sami.
Tavené sýry nekupuji vůbec, i když mi chutnají. Ale prý jsou výživově úplně bezhodnotné, tak je nekupuju. Salámy kupuji jen vyjímečně-hlavně Vysočinu a Poličan, ňam. Sice je tam éček jak mraky, ale občas si je dáme.

Mozarella ani tofu přítelovi nechutná :roll:
Takže právě je to těžší nakoupit abysme to jedli oba. Nechci to kupovat jen pro sebe :mrgreen: Musí se trochu šetřit :lol:
Edit: Jaké pomazánky děláš nejčastěji? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.1.13 21:59
@suwari píše:
A miluju chleba, namazaný máslen a na to vařená vajíčka. :pankac:

já taky a ještě, když je to vajíčko uvařené teplé a není úplně dovařené :srdce: mňam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.1.13 22:00
@dadasik píše:
My tam máme 2 konzervy tunáku máslo hořčici a fazole… když nad tím tak přemýšlím asi budu muset nakoupit :D

Tak to je pěkný :mrgreen: alespoň nejsem sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.1.13 22:02
@Knihomyš píše:
@Saintpaulia to tam máte víc než my :) z vyjmenovaného asi půlku, navíc tam je:
kysané zelí, miso do polévky, uvařená zelňačka, klobásy, zbytek vývaru a nitkových nudlí, 2 rozdělané hořčice, kečup, sádlo, 2 domácí marmelády, vařená plastelína, vteřinové lepidlo, vodka, třešně v rumu, černé olivy a několik sklenic záhadného obsahu. (Zeleninu a ovoce máme jinde.)Na pečivo dávám většinou sýr, ale taky bych se nad sebou mohla zamyslet :think: inspirace na pomazánky zde - já mám labužníka ráda.

Vařená plastelína a vteřinové lepidlo mě pobavilo :mrgreen: :palec:
Děkuji moc za tip na pomazánky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.1.13 22:04
@nikita066 píše:
No já tam mám 2 másla - jedno bio a jedno alsan, 4jogurty pro malého, něco málo zeleniny, 2jablka, nějakou zavařeninu a pomalu končím :D
A co mě dostalo, že chceš dělat domácí pomazánky a máš domácí jogurty, ale máš tam tavený sýr - což je teda dobrý sajrajt :lol:

Vím, že je to sarjajt, ale domácí tavený sýr neumím :oops: Ty ho umíš? :)
Ale taky mám v plánu ho zkusit :lol:
Ještě tam mám domácí marmeládu, ale tu jsem zapomněla připsat.
Domácí máslo si nezkoušela? Já máslo klasické moc nepoužívám takže ne, ale známá ho dělala a nemůže si ho vynachválit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.1.13 22:07
@IvkaH píše:
@Saintpaulia
Máme tam 60 vajec, ramu máslovou 2×, obyčejné máslo, plno mrkve, petrželí a celeru, dneska došly rajčata :mrgreen:, papriky, okurky, citrony, včera jsem kupovala mléka 3ks, piva asi 6ks tam máme už hodně dlouho (otvírám jen do vajíčka do řízků), pak tam máme marmeládu, nutelu, paštika je tam a uzenou makrelu si koupil muž, šunka a sýry a pro děcka jogurtů je tam plno, tatarka, kvasnice.
Mimo lednici v potravinové skříni máme banány, mandarinky, pomeranče, jablka, pomelo, cibuli, česnek, brambory, že to by se do lednice už nevlezlo :mrgreen:.
Hořtice a kečupy mám jinde.
Ale podotýkám včera jsme byli nakoupit, den před byla podstatně prázdnější nebo spíš úplně prázdná :lol:

To nám právě zelenina bohužel došla :roll: Tý je u nás velká spotřeba-větší než ovoce. Jinak v potravinové skříni toho mám tolik, že to raději ani nebudu vypisovat :lol: Do ní se už ovoce nevejde tak ho šoupu do lednice. Máme tam nějaký speciální box na ovoce (ne klasický šuplík),ale já tomu moc nevěřím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
23.1.13 22:09
@Saintpaulia píše:
Vím, že je to sarjajt, ale domácí tavený sýr neumím :oops: Ty ho umíš? :)
Ale taky mám v plánu ho zkusit :lol:
Ještě tam mám domácí marmeládu, ale tu jsem zapomněla připsat.
Domácí máslo si nezkoušela? Já máslo klasické moc nepoužívám takže ne, ale známá ho dělala a nemůže si ho vynachválit :)

nedělám sýr, protože tavící sůl je hnus, takže nejlepší je lučina, žervé a podobné, jinak domácí máslo nedělám, protože mám krámek pod barákem, který zásobují zemědělci, kteří dělají salámy, klobásky, paštiky, másla, jogurty doma a v bio kvalitě a v párcích, saláme a klobásách je maximům masa ( šunka 97%), máslo je skutečné máslo 82% tuku, paštiky, sýry a další to stejné, takže mi to ulehčí čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
23.1.13 22:10
@Saintpaulia píše:
To nám právě zelenina bohužel došla :roll: Tý je u nás velká spotřeba-větší než ovoce. Jinak v potravinové skříni toho mám tolik, že to raději ani nebudu vypisovat :lol: Do ní se už ovoce nevejde tak ho šoupu do lednice. Máme tam nějaký speciální box na ovoce (ne klasický šuplík),ale já tomu moc nevěřím :nevim:

tak já tomu šupleti věřím, protože jinak jsem měla stále hnusnou a plesnivou zeleninu a ovoce a tak mi vydrží krásně čerstvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.1.13 22:12

Ještě zelí máme v lednici hlávku, že rádi křoupeme čerstvé zelí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.1.13 22:14

@nikita066 No já nevím jestli to ovoce vydrží dýl, protože ho tam máme krátce a vždy se rychle spotřebuje. Takže ho tam v klidu můžu nechat dýl a nic se mu nestane jo? To by bylo super :)
Jinak doma si taky dělám lučinu a tvaroh když je čas.
Jinak ty párky a tak musí být fajn, taky se po tom zkusím někde mrknout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
23.1.13 22:15
@IvkaH píše:
Ještě zelí máme v lednici hlávku, že rádi křoupeme čerstvé zelí :D

To jsme na tom stejně :lol: ale my jsme ho včera dojedli tak musím počkat na další nákup :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný