Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj holky, jaká jídla se nesmí jíst , když budu kojit?
Děkuji
to je různé ,já jedla všechno a dětem to nevadilo. sestřenka nejedla skoro nic (myslím,že jen ovesnou kaši) protože dětem vadilo všechno. obecně -cibule,čerstvé pečivo a vše nadýmavé
Ahoj
já kojím a nejím jídla co mě nadýmají a ty co jsou moc kořeněná,protože malou potom trápí prdíky
ale je to individuální,protože každé mimčo je jiné
chce to vyzkoušet
Některé maminy kojí a jí uplně všechno těm teda závidím
Jak já bych si dala čerstvé pečivo nebo zelíčko ![]()
Jediné, co jsem kdy pozorovala, že prvorozenému nesedlo, bylo když jsem pila přes litr kravského mléka deně (ujížděla jsem na ovomaltině
). Jinak jsem se nikdy nehlídala, dětem nikdy nic nebylo.
Možná bych si pohlídala vysloveně nadýmavé potraviny, abych jich nesnědla příliš a čerstvé pečivo a to mlíko, aby ho nebylo moc a spíš kysané výrobky. Jinak uvidíš, jestli dítěti něco bude vadit, ale preventivně bych nevylučovala z jídelníčku nic, kojící matka má jíst hlavně pestře a zdravě, aby bylo mlíčko kvalitní ![]()
Ahoj, já se vyhýbala nadýmajícím potravinám, jako je květák, luštěniny atd, samozřejmě kávě a alkoholu, ani jsem na to neměla chuť. ![]()
jedla jsem uplne vse…vsak nas cvicili uz v porodnici…cibulova pomazanka…fazulova polivka..hrachova kase…to byla moje prvni jidla po porodu
a doma jsem taktez neresila vubec a nikdy nebyl zadny problem…vim ze kamoscinymu malymu delalo zle cerstvy pecivo..chce to vyzkouset no.
Mě se prcek první měsíc osypával po jakýchkoliv citrusech, ale po tom měsíci už byl v pohodě. A doteď (stále kojím, má 12 měs.) se pozvrací, když sním cokoli česnekového. Ale jinak jsem jedla cokoliv.
Je asi třeba to vychytat. Mě dětská MUDr. řekla, že bych neměla citrusy, exotické ovoce, hodně kořeněná jídla, nadýmavá jídla a perlivé nápoje. Ale když začneš pomalu, abys věděla, z čeho se osype, nebo na co reaguje, tak proč ne? Jak píše Sophinka, třeba tvému prckovi taky nebude nic vadit a můžeš baštit všechno ![]()
Někde jsem četla, že pokud se v těhu jí často to, co se obecně při kojení jíst nedoporučuje, dítě si na to zvykne a po kojení nemá s těmito „přísadami“ problém, takže když se např. nedoporučuje květák a v těhu ho jí matka často, miminku to nic neudělá, až bude kojeno
By mě zajímalo, co je na tom pravdy, holky?
Holma píše:
Někde jsem četla, že pokud se v těhu jí často to, co se obecně při kojení jíst nedoporučuje, dítě si na to zvykne a po kojení nemá s těmito „přísadami“ problém, takže když se např. nedoporučuje květák a v těhu ho jí matka často, miminku to nic neudělá, až bude kojenoBy mě zajímalo, co je na tom pravdy, holky?
chce to co nejmin cist
jako mozny to je…ale zase a opet jsme u toho ze kazdy jsme original a kazdymu to funguje jinak ![]()
Tak mě to teda nefungovalo
Já jedla květáku dost, ale při kojení jsem nemohla ![]()
Přidám se k názorům co píší, že je to individuální. Moje děti snášeli téměř vše, krom luštěnit, ale ty špatně snáším i já.
Holma píše:
Někde jsem četla, že pokud se v těhu jí často to, co se obecně při kojení jíst nedoporučuje, dítě si na to zvykne a po kojení nemá s těmito „přísadami“ problém, takže když se např. nedoporučuje květák a v těhu ho jí matka často, miminku to nic neudělá, až bude kojenoBy mě zajímalo, co je na tom pravdy, holky?
Já jedla v těhu všechno a teď vím,že malej spousta věcí vadí,takže moc pravdy toho asi nebude,tedy u mě se to neosvědčilo
nebo je naše malá cíťa no ![]()
Já jsem třeba nemohla papriku a rajče - malá se osypala… Citrusy jsem zas mohla…
To chce vyzkoušet.
Holma píše:
Tak to je pěkná ptákovina - v těhu jsem měla každý den čerstvé pečivo, milion květáku, zelí, cibule, čočky, kafe, tatarák (než jsem zjistila že jsem těhu), KFC, MC, vajíček atd. A ted když z toho něco jenom ochutnám tak prcek nespí a řve dva dni v kuse bolestí bříška. ![]()
Jediné co bych fakt nejedla je tatarák.
Jinak bych řekla že můžeš všechno, já bych to moc nehrotila......taky poznáš sama co dítěti vadí.