Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky,
strašně už se trápím s těhotenstvím. Otevřela jsem se ve 30. týdnu na 2 prsty s tím, že už mám jen 1/4 čípku. Dneska jsem 41+0 a nález je stále stejný. Netvrdne mi břicho, vůbec to nevypadá, že by se porod měl někdy konat.
V neděli jdu na poslední kontrolu a na ní mě budou chtít objednat na pondělí na vyvolání. Jenže já vyvolávačku totálně nechci. Vyzkoušela jsem už nějaký nápoj ze sporýše lékařského, sex, námahu, dlouhou procházku s dítětem na zádech, horkou vanu, masáž bradavek. Ta možná trochu zabrala, protože aspoň po ní mi tak zvláště začalo tvrdnout břicho a bolet mě záda.
Doktorka mi nabízela, že mi udělá v neděli Hamiltonův hmat, ale já bych chtěla, aby aspoň tento porod proběhl nějak normálně (první velmi komplikovaný, trauma jsem z něj měla ještě hodně dlouho). Nechaly byste si udělat Hamiltona nebo počkaly na vyvolávačku (tableta Prostaglandinu)?
Zkus kontaktovat ve svém okolí nějakou dulu nebo porodní asistentku, znají finty, jak tomu ¨trochu pomoci. To bych na tvém místě udělala já.
@loja Ja teda Hamiltonovi vubec nefandim, ale radsi bych si ho nechala udelat nez vyvolavaci tablety. Ale zaruka, ze zabere, urcite neni ![]()
@misa.859 sex jsem zkoušela, i několikrát za sebou, ale nic
@Suzuveverka PA na mě nemá čas, leda za týden ve čt, a to už je pozdě
Mela jsem oboje a stejne nic nefungovalo. Teda kontrakce jo, ale jinak nic. Treba se to jeste spusti samo
@loja jestli spíš nebude problém v hlavě- trauma z prvního porodu…
@loja Já bych prostě odmítla vyvolávačku a pokud by bylo na utz vše v pořádku a nic nenaznačovalo tomu, že se tam miminku daří špatně, tak bych byla klidná a nikam se nehnala. Asi bych počkala až úplně do toho 42+0, popř. i o pár dní déle, pokud by se miminku fakt dařilo dobře. Někdy totiž lékaři strašně spěchají a spousta maminek by do toho 42+0 normálně spontánně porodila (prý jen málokterá maminka neumí „sama porodit“). Ale taky hlavně záleží na tom, kdy jsi ovulovala. Dle mých zkušeností ultrazvukový termín není úplně přesný. Ale pokud nevíš, kdy proběhla ovulace, tak bych se tím ultrazvukovým termínem raději řídila (u mne byl rozdíl vždy jen 2-3 dny, tj. že utz ukazoval o tři dny starší těhotenství).
Ale nechci Tě moc nabádat, ať se vzpouzíš lékařům, pokud na to nemáš náturu a bojíš se. Jen píšu, co bych dělala já… Jinak mě (možná) vždy pomohl orgasmus - a nebyl potřeba ani partner ![]()
A nemůžou počkat do 42? Však normální těhotenství trvá od 38 do 42tt, ne? Uvidíš, třeba se to mezitím rozjede samo. Jinak kdybych si měla vybrat, raději vyberu hamiltona, než rovnou vyvolání…
Já jeden večer vydrhla dlaždice v celé koupelně od shora dolu, pak jsem vytřela barák hadrem v ruce a rozjelo se to
tak můžeš vyzkoušet ![]()
Jestli ti chutna, tak zkus snist cely cerstvy zraly ananas (to delaji zensky v Anglii) ![]()
Určitě Hamiltona a at´se do něj pořádně opře a dál počkat. Jestli jsi v pořádku, k vyvolání důvod není.
Mě vyvolávání čeká skrz cukrovku, ještě máme teda minimálně 10 týdnů čas, ale určo bych šla do Hamiltona ![]()
Zkus hodně dlouhou procházku s chozením do kopce a do schodů plus skákat ze schodů. A pak ať tě někdo zkusí rozčílit…to mi zabralo ![]()