Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anais Brno píše:
Většina riflí je s elastanem a mají regulaci v pase…
To jako vážně vaše děti celou dobu chodí v teplakach všude? Že až s nástupem do školy řešíte, co jim normálního obléct???
Tak ve skolce se prevleka, to je prece neco jineho.
@KKK85 píše:
Nevím co bych dávala klukovi do školy… ale asi bych pořídila ty teplákové rifle.. to mi příjde jako takový kompromis.
Já synovi nakoupila měkké rifle s gumou nebo regulovatelným pasem, jednobarevné plátěné kalhoty. Teplákové rifle má na tělocvik.
@Anais Brno tvoje dítě v MŠ uvnitř nosilo rifle? Ne tepláky?
Přípravná třída je stále vzdělávacím programem jako MŠ, tzn. Že si tam dítě bude hrát hodně jako ve školce. Akorát je to třída ve škole. Proto zakladatelka neví, jestli tepláky jako do školky nebo něco jako spíše do školy.
Hlavně, že se dokážeš dostatečně pohoršit, než prvé zapřemýšlet. ![]()
V Primarku mají kalhoty pro kluky, které mají v pase gumu. Jsou to kalhoty. Ale takové pohodlné. Kupuji je synovi. Vždycky tam byl výběr.
Jinak jsem dospělá a často nosím legíny k topu a šatům s krátkým rukávem a je mi pohodlně. Zrovna včera jsem si házela do košíku v e-shopu věci na podzim a zimu. Nosím dost často mikinové šaty nebo dlouhé topy a k tomu různé legíny v zimě. Zatím teď mám kraťasy, sukně a holé nohy, pak přejdu na silonky, až začne někdy zima, tak přejdu na legíny. Rifle nosím, ale mi je v tom ve škole horko v zimě. Dost často se stává, že ve třídě je teplo. Tak buď sundávám úplně ponožky nebo chodím boso. Jak chladím od nohou, tak je mi dobře.
@Barbucha3 píše:
Přípravná třída je stále vzdělávacím programem jako MŠ, tzn. Že si tam dítě bude hrát hodně jako ve školce. Akorát je to třída ve škole. Proto zakladatelka neví, jestli tepláky jako do školky nebo něco jako spíše do školy.
Hlavně, že se dokážeš dostatečně pohoršit, než prvé zapřemýšlet.
Přesně jsi to vystihla. Kdyby to byla první třída neváhám, ale PT je pořád víc hravá, než učící. Učit ho tam bude dokonce paní učitelka, která ho měla loni ve školce. Do školky syn chodil v teplákách.
@Barbucha3 píše:
Hlavně, že se dokážeš dostatečně pohoršit, než prvé zapřemýšlet.
Přečti si to znova, do třídy měl tepláky, ale cestou do školky, na procházku, na zahradu či kamkoli jinde kde jsme sli měl normální kalhoty, dne ročního období…
Plátěné letní, roll up, rifle, manžestraky nebo na zimu zateplené kalhoty.
@Niki.J.B. píše:
Přesně jsi to vystihla. Kdyby to byla první třída neváhám, ale PT je pořád víc hravá, než učící. Učit ho tam bude dokonce paní učitelka, která ho měla loni ve školce. Do školky syn chodil v teplákách.
Asi bych to první týden očíhla. Dávala bych nějaké kalhoty nebo kraťasy. Pokud bude počasí. Pak se uvidí. Nám se běžně v září stává, že ráno přijdou v kalhotách a v batohu/aktovce mají kraťasy. Jak začne být sauna (kolem 10-11h), tak se převlékají.
Tak dámy, tohle jsou školní a do civilizace kalhoty pro kluka, který půjde do čtvrté třídy.
Srovnejte s fotkou pod tím, kde jsou tepláky na doma.
Jestli ten rozdíl v oblečení na doma a v oblečení do školy nevidíte, tak vážně nevím ![]()
Letní plátěné, klasické rifle, zateplené a manžestraky na zimu
Toto všechno jsou taky tepláky. Jen ta cena je trošku za kus vyšší, než u těch běžných. Ale jsou to tepláky. Ovšem mají dekor rifloviny.
Nejsou tepláky a tepláky.
@Kelsey píše:
Toto všechno jsou taky tepláky. Jen ta cena je trošku za kus vyšší, než u těch běžných. Ale jsou to tepláky. Ovšem mají dekor rifloviny.
Nejsou tepláky a tepláky.
Jsou to. porad a vypadají jako tepláky. Ty bych mu tak možná byla ochotná dát na nějaký sportovní den, ale ne do školy jako takové…
@Anais Brno píše:
Přečti si to znova, do třídy měl tepláky, ale cestou do školky, na procházku, na zahradu či kamkoli jinde kde jsme sli měl normální kalhoty, dne ročního období…
Plátěné letní, roll up, rifle, manžestraky nebo na zimu zateplené kalhoty.
Já měla loni prvňáka. Myslela jsem si, jak dny, co nebude chodit do družiny, bude chodit oblečený lépe. Kabát, kožené boty… Velmi rychle mě dítě vyvedlo z omylu, protože si chodily hrát ven o velké přestávce, kdo dojedl, šel na ostatní čekat na hřiště, do druzinoveho se běžně převlékaly až po obědě. Školkove děti jdou že školky přes hřiště, klidně na hodinu, dvě, pak již ven nechodíme. Takže v tom skolkovem období měly přesně ty neforemné a děsně praktické softshelky, mansestraky/dziny měly jedny k paní doktorce. Ve škole jich mají již více, ale v lavicích jsou minimálně, pořád na nějakém koberci, vacích, takže jsou to džíny s elastanem nahoře do gumy, nevím, zda se výrazně liší od tepláků. Do Rudolfina mají samozřejmě patřičné společenské oblečení. Nepřeháněla bych to tak, nemám strach, že nebudou vědět, co si kam vzít.
@Anais Brno a ta třetí fotka, džíny v pase s gumou, ty jsou kam? Ty snad do školy jdou, ne?
@Niki.J.B. Měl by byt oblecen přiměřeně společensky. Což tepláky nesplňují, leda tak do té družiny. Takže za me pohodlí trochu vypadající neteplakove kalhoty. Do družiny umazatelné, zničitelné a postradatelné (zejména na ven) oblečení na převlečení.
@KKK85 no vidíš, kluk měl tepláky jen do třídy na převlečeni. Ven chodil v riflích, nebo manzestracich, nebo zateplench kalhotech. Softchelky má jedny na zimu na bruslení jako vyloženě sportovní kalhoty. Úplně největší Mordor je to doma šité módní peklo softshell neforemné nevkusné a ty hadry do deště…
To bych déčku neoblékala nikdy…