Co oblékat dítěti do PT?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
2.9.23 06:42
@Niki.J.B. píše:
Ahoj, syn v pondělí nastupuje do připravené třídy na ZŠ a vůbec nevím, jak by měl chodit oblékaný. Je mi jasné, že první den bude mít rifle, ale nevím co ty další dny. Přípravná třída funguje hodně formou her, odpoledne bude v družině a nevím jestli nakoupit rifle nebo tepláky. Děkuji

Pracovala jsem na specce, kde je styl výuky podobný. Kluci přišli nebo přijeli v riflích nebo kalhotách a ráno se převlékli do nějakých slušnějších nových tepláků. Když se šlo ven do města, ne lítat, tak se převlékli do kalhot.To samé při odchodu.

Hodně dětí jezdilo autobusem od někud, díky umístění školy většina procházela centrem města. Mně osobně přijde docela buranské, aby děti nosily jen tepláky. Vetšina kalhot pro děti je dnes z měkkého, pružného a poddajného materiálu.

Výhodou je, že děti na specce mají každý vlastní skříňku.
I moje děti jsou zvyklé v nejnižších ročnících v běžné škole se podle potřeby převlékat. Taky mají od první třídy skříňku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
2.9.23 07:12

@1Pears1 to je proste podle moznosti skoly. U nas ma cely prvni stupeň dohromady jednu mistnost. Trida ma vzdy lavicku na sednuti a nad ni hacky na bundy a misto v botniku. Uz tak to tam je rano masakr, i odpoledne, kdyz konci vic trid naraz. Nejake prevlekani je tam nerealne. A uz tak se vecne nekde hledaji bundy, telocvik, natoz veci na převlečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
2.9.23 08:42
@Cuddy píše:
@Eva2610 ono to je i o čase a životním stylu, co člověk má. Ráno se dítě vzbudí, obleče, sedne do auta, vystoupí u skolky, přejde pár metrů do šatny. Tam si prezuje boty, jde do třídy a rodič do práce. Čekat, až se dítě v šatně převleče, teď to tam někde skládat, vysvětlovat triletakovi, že na ven má jiné oblečení než to, ve kterém přišlo, to zabere tak 10 minut. Odpoledne chodíme že školky pěšky přes různá hřiště. Tam se zase hodí to pohodlnější oblečení, takže dítě nechávám buď v oblečení do třídy či natahují nějaké softshelky. Moc nevidím prostor pro slušnější oblečení.

No vidíš, některé rodiny s dětmi do školky chodí ráno pěšky :pankac: i v těch dvou letech… Ve školce měli požadavek, že dítě má do třídy jiné oblečení než na ven…asi tak..

• Citovat
  • Upravit
101713
2.9.23 08:59
@Kelsey píše:
Bych to úplně nehrotila. Nevidím nic špatného na teplácích v dekoru riflí.

Ja taky ne. A hlavně ta argumentace slusnym oblečením do prace je taky mimo, spousta lidi chodi do prace v monterkach, protože to proste povaha jejich prace žádá a co si budeme povidat, náplň „práce“ v přípravné tride odpovídá spíše takové praci, nez bankovní urednici, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
2.9.23 09:01
@Anais Brno píše:
No vidíš, některé rodiny s dětmi do školky chodí ráno pěšky :pankac: i v těch dvou letech… Ve školce měli požadavek, že dítě má do třídy jiné oblečení než na ven…asi tak..

Což neznamená, ze ho nemuzu rano privezt v tom do tridy a pak zas v nem odvez a prevledne se jen když jdou se skolkou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
2.9.23 09:04
@j.a.n.i1 píše:
Což neznamená, ze ho nemuzu rano privezt v tom do tridy a pak zas v nem odvez a prevledne se jen když jdou se skolkou ven.

Pěšky když prší v teplakach :palec: v zimě v teplakach :palec: jasně.. na podzim na jaře v deseti stupních v těch teplakach zmrzne…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
2.9.23 09:07
@j.a.n.i1 píše:
Ja taky ne. A hlavně ta argumentace slusnym oblečením do prace je taky mimo, spousta lidi chodi do prace v monterkach, protože to proste povaha jejich prace žádá a co si budeme povidat, náplň „práce“ v přípravné tride odpovídá spíše takové praci, nez bankovní urednici, ze.

Jako že by manzel jel v MHD do práce v kuchařském oblečení, dle tvé logiky fakt super… :nevim: hygiena především…
Co vím, tak 99 procent lidí se v práci převléká, po práci i sprchuje, když to povaha jejich práce vyžaduje…

• Citovat
  • Upravit
148886
2.9.23 09:14

Kluk do nultého ročníku (přípravné třídy) chodil a nosil různé kalhoty, kapsáče, měkčí, i s gumou v pase, ale tepláky ne. Dnes se toho dá sehnat mraky. Tepláky měl na tělocvik nebo na doma.

Příspěvek upraven 02.09.23 v 09:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
2.9.23 09:15
@Anais Brno píše:
Jako že by manzel jel v MHD do práce v kuchařském oblečení, dle tvé logiky fakt super… :nevim: hygiena především…
Co vím, tak 99 procent lidí se v práci převléká, po práci i sprchuje, když to povaha jejich práce vyžaduje…

No, 99% to bych chtela videt. Ano budou se prevlekat ti, kde to vyzaduje hygiena, plus ti, kteri se extrémně umazou. Ti mezi cast ano a cast ne a ti co pracuji venku ci jezdi po zakaznicich, ti se fakt na cestu do prace povetsinou prevlekat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
2.9.23 09:21
@j.a.n.i1 píše:
No, 99% to bych chtela videt. Ano budou se prevlekat ti, kde to vyzaduje hygiena, plus ti, kteri se extrémně umazou. Ti mezi cast ano a cast ne a ti co pracuji venku ci jezdi po zakaznicich, ti se fakt na cestu do prace povetsinou prevlekat nebudou.

Podívej, jezdím MHD a tam lidí v monterkach či v pracovním oblečení vidím opravdu minimům…
Pokud je to zedník a podobně, tak jezdí většinou nějakým super pracovním autem… Ale jinak všichni řemeslníci chodí normálně oblečení…
Pokud své dítě prirovnavas k řemeslníkovi a tím urcujes, jak bude chodit oblékané, tak to už je pro mě úplně jiná liga
Kluk má deset a od dvou let docházky do školky mi roztrhl jedny kalhoty a jednu bundu…

• Citovat
  • Upravit
101713
2.9.23 09:29

@Anais Brno No, moje deti chodi oblekane tak jak chteji ( a ne, v teplácích nechodi do skoly ani jeden) a je jim pohodlné a to ze odchodili skolku bez neustálého prevlekani sem tam, se na nich fakt nijak nepodepsalo. A i tal vedi, kdy je potřeba se slušně oblect a kdy je to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
2.9.23 09:33

U nás jezdil syn do školky taky už oblečený. Vozila jsem ho autem, takže jel v teplákách co měl ten den i ve třídě, případně podle ročního období další oblečení navrch… Každý den měl do školky oblečení čisté, nenosil dva dny to stejné. Ve skříňce měl pak oblečení, když šli se školkou ven. Za těch pár minut v autě se dítě fakt zašpinit nestihne a ušetřilo nám to dost času.
Když měli třeba focení, tak jel jak fešák. Když se fotili naposledy, dala jsem mu i sako a holčička hlásila, že syn vypadá jak její tatínek, když jede do práce (fotky byly na tablo) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
2.9.23 11:29
@Anais Brno píše:
No vidíš, některé rodiny s dětmi do školky chodí ráno pěšky :pankac: i v těch dvou letech… Ve školce měli požadavek, že dítě má do třídy jiné oblečení než na ven…asi tak..

No a v některých rodinách spěchají rodiče do práce. U nás také musí mít jiné oblečení na ven než do třídy, ale nevadí, že dítě v třídní oblečení vystoupí z auta a odejde v něm domu. Čisté musí být po příchodu že školkove vycházky, kdy se děti zašpiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
2.9.23 11:34

@Anais Brno a jo, můžu si hrát na to, jak jsem hrozně eko a super matka, co chodí s dítětem do školky pěšky, pak se pěšky vrátí, sedne do auta a tu stejnou cestu jede autem. Bude mě to trvat o půl hodiny ráno navíc. Mít jedno dítě s minimem kroužku a jezdit do práce MHD, tak třeba mluvím jako ty. My v autě travime hodně času, děti máme tři a hodně kroužku mají všechny. A teď co je víc, čisté gate pěšky do školky a nebo velká zaměstnaná rodina? Asi ani jedno, ale netřeba shazovat to druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
2.9.23 11:35
@Cuddy píše:
No a v některých rodinách spěchají rodiče do práce. U nás také musí mít jiné oblečení na ven než do třídy, ale nevadí, že dítě v třídní oblečení vystoupí z auta a odejde v něm domu. Čisté musí být po příchodu že školkove vycházky, kdy se děti zašpiní.

No a v některých rodinách spěchají do práce a zároveň chodí pěšky…asi tak
Bylo poznat už od toho skolkoveho věku, že chodí pěšky plus má návyky jak se chovat v MHD… Jsem ráda že nepatří mezi děti zadních sedadel…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi