Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anais Brno
Nech je. Zase se to tady zvrtlo na mámy z vesnice a mámy z města. Tam ta shoda jak se mají oblékat nikdy nebude.
Děkuji za rady, vzala jsem syna na nákupy a něco máme. Ty tmavé jsou teda z jeho skříně, ale myslím že taky může být.
Dávala jsem kalhoty jogger. A do družiny podle pokynů. V zimě měli mít oteplováky například.
@Dollorres píše:
Dávala jsem kalhoty jogger. A do družiny podle pokynů. V zimě měli mít oteplováky například.
Tak mám já děcka a rodiče naučené každý rok. Mám každý rok jiné složení družiny. Vždycky jim říkám, jak ráno uvidí, že padá sníh, tak obléct na cestu do školy, co mají do sněhu nebo věci nabalit do tašky. Boby, sáně, hračky na sníh. Všechno ráno vzít sebou. Ať využijeme situace. My si pak rozdělíme děcka. Kdo je oblečený, tak jde se mnou ven blbnout do sněhu. Kdo nemá vhodné oblečení, tak zůstává u jiné vychovatelky v družině. Nebo se střídají, kdo chce být venku, tak je venku. Komu byla zima, tak šel zpět do družiny. Je to jen pár dní v roce, kdy padá sníh.
@Niki.J.B. píše:
Děkuji za rady, vzala jsem syna na nákupy a něco máme. Ty tmavé jsou teda z jeho skříně, ale myslím že taky může být.
Dobrý. ![]()
@Anais Brno píše:
@Niki.J.B. chodíš do práce a mezi lidi v teplakach? Já ani manžel ne, takže tepláky tak max na tělocvik a do školy klukovi kalhoty, rifle, chino kalhoty…
Jak píše @nozu jak se jednou budou oblékat v dospělosti, je částečně naše práce, jak je oblékáme v dětství.
Už jsem to tu psala do diskuzí x krát…
To si nemyslím
muj muž nosil cele pozdní dětství/mladi rozkrok u kolen, pak se z nej stal na 15 let zaprisahly kravatak a teď nosí takovy nějaký kompromis, chinosy a polotrika nejvíce ![]()