Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anais Brno co Lindex? Ten má ještě tu regulaci vevnitř na gumu s knoflíky, tak to není vidět. S hubenými kluky je to potíž, já dnes kupovala tepláky do školky, jedny za 500 Kč. Ale jiné dítěti padají, nepomůže ani šňůrka, nějak nemá boky.
@Cuddy píše:
@Anais Brno co Lindex? Ten má ještě tu regulaci vevnitř na gumu s knoflíky, tak to není vidět. S hubenými kluky je to potíž, já dnes kupovala tepláky do školky, jedny za 500 Kč. Ale jiné dítěti padají, nepomůže ani šňůrka, nějak nemá boky.
Lindex je šílené široký. Tepláky jediné Pepco, jinak vše jen regulace a Slim střihy. Štíhlé kalhoty má Terranova… Tam kde je tunylek mu stejně navlikam gumu, aby mu to nepadlo, pokud tam není ta regulace, ale jen ta šňůrka
@Anais Brno jo, vůbec nechápu, na co ta šňůrka je kolem dokola, proč tam nenechají kousek gumy, aby to fungovalo. Také co koupím, to upravím. A nebo ten Lindex a jejich Slim střihy, ale je to nesmyslná cena zrovna za tepláky do školky.
@Cuddy píše:
@Anais Brno jo, vůbec nechápu, na co ta šňůrka je kolem dokola, proč tam nenechají kousek gumy, aby to fungovalo. Také co koupím, to upravím. A nebo ten Lindex a jejich Slim střihy, ale je to nesmyslná cena zrovna za tepláky do školky.
Sestra má ultra hubenou dceru. Kupuje gumu a všude ji vzadu na každé kalhoty (od zad) kousek našije. Není to vidět a funkci to plní.
@nozu počkej až se ti puberťák nebo puberťačka cca 12+ šprajcne…nenaděláš nic a půjde v teplácích. Jo menšímu dítěti, ještě do toho můžeš kecat, ale pak už to bude na něm. Nějaké pěkné jednobarevné tepláky bych mu dala nebo ty tepláko-džíny, prostě něco pohodlného.
Klidně tepláky
vem prostě to, v čem se cítí líp, což si myslím že spíš budou ty tepláky ![]()
@Anais Brno píše:
Jsou to. porad a vypadají jako tepláky. Ty bych mu tak možná byla ochotná dát na nějaký sportovní den, ale ne do školy jako takové…
Upřímně, nevidim rozdil mezi tvou poslední fotkou „kalhot“ a první fotkou Kesley…
Všem děkuji. Nějaké ty rifle na gumu/ někdo říká tepláky co vypadají jako rifle, doma máme a dokoupíme další. Určitě mu to na hraní bude pohodlnější než klasické rifle a vizuálně mě ničím neuráží. Žijeme na vesnici, ptala jsem se sousedky, která má dítě ve 2 třídě a ta mi říkala, že někdo nosí do školy tepláky a někdo rifle, takže tohle je mezi a snad neurazí.
@Anais Brno píše:
To má letní plátěné. Bohužel těch s regulací na hubené dítě toho na léto moc není. Jo ty nosí do školy.
Teď budou mít hned první týden ve škole nějaké výlety, tak stejně půjde v riflích…
I na výlety v riflích… Hele mi to příjde přehnané… kolik kluku tak chodí vystajlovaných u něj ve třídě… hoď sem fotku jeho kalhot v 16-17ti letech… Já nevím ale přece škola není národní divadlo, ani soud, tam bych to trošku dala uvolnějí… nechápu i na cestu do školky proč musel jít v riflích tam se převleci do tepláku a zase cesta zpět do rifli… dcera šla v legínách na to softky a hotové. Nebo jen v legínách jak bylo hezký…
Na výletech v riflích tipují že bude tak jediný, nee??
@KKK85 píše:
I na výlety v riflích… Hele mi to příjde přehnané… kolik kluku tak chodí vystajlovaných u něj ve třídě… hoď sem fotku jeho kalhot v 16-17ti letech… Já nevím ale přece škola není národní divadlo, ani soud, tam bych to trošku dala uvolnějí… nechápu i na cestu do školky proč musel jít v riflích tam se převleci do tepláku a zase cesta zpět do rifli… dcera šla v legínách na to softky a hotové. Nebo jen v legínách jak bylo hezký…
Hele já rifle beru jako normální oblečení na ven. Já do práce třeba rifle nenosim vůbec a mám je opravdu na ven..
Tepláky nemám v šatníku vůbec a manžel taky ne…
Puberta to čas ukáže. určitě na výletě nebude jediný v riflích, to se fakt nebojím…
I ta leginova tedy tepláková móda u holek…taky občas člověk ty kombinace nechápe…ok, hezký legíny, sladěný se zbytkem oblečení, tunika, šaty, ale když je ta holka oblečená jak hastros
nechápu…
Jo a v teplakach u něj ve třídě nechodí snad nikdo…
@Anais Brno píše:
Hele já rifle beru jako normální oblečení na ven. Já do práce třeba rifle nenosim vůbec a mám je opravdu na ven..
Tepláky nemám v šatníku vůbec a manžel taky ne…
Puberta to čas ukáže. určitě na výletě nebude jediný v riflích, to se fakt nebojím…
I ta leginova tedy tepláková móda u holek…taky občas člověk ty kombinace nechápe…ok, hezký legíny, sladěný se zbytkem oblečení, tunika, šaty, ale když je ta holka oblečená jak hastrosnechápu…
Jo a v teplakach u něj ve třídě nechodí snad nikdo…
tak asi to je dle složení třídy… dcera legíny a triko, nebo rifle, triko, mikina…nebo občas šaty, sukně. Ale jak mají divadlo, nebo focení apod.. tak musí jít pěkně oblelečená. a já do kanceláře rifle nosím. Mám slušné tmavé, jednobarevné…ale i děravé. Tepláky tedy nemám. Spíše pak takové softky tenké, funkční ale to už na hory a tak. Nebo i jen legíny.
@KKK85 píše:
Moje dcera chodí do dětský skupiny, jsou ji tři roky a taky se tam teda prevlika. Šortky má tam, když jdou na zahradu. Normálně jde v létě třeba v šatech, tam se prevlikne do leginek a trička nebo jinejch šatů. Že školky často jdeme ještě někam, tak ji nechci mít jako prasátko. Myslím, že je fajn děti odmala vést k nějaké kultuře v oblékání. A až půjde na výlet, určitě nepůjde v teplakach. Předpokládám, že v pubertě se nějak vyhastrosi, ale doufám, že to v ní nějak zůstane pro dospělost.
@Eva2610 ono to je i o čase a životním stylu, co člověk má. Ráno se dítě vzbudí, obleče, sedne do auta, vystoupí u skolky, přejde pár metrů do šatny. Tam si prezuje boty, jde do třídy a rodič do práce. Čekat, až se dítě v šatně převleče, teď to tam někde skládat, vysvětlovat triletakovi, že na ven má jiné oblečení než to, ve kterém přišlo, to zabere tak 10 minut. Odpoledne chodíme že školky pěšky přes různá hřiště. Tam se zase hodí to pohodlnější oblečení, takže dítě nechávám buď v oblečení do třídy či natahují nějaké softshelky. Moc nevidím prostor pro slušnější oblečení.
Bych to úplně nehrotila. Nevidím nic špatného na teplácích v dekoru riflí.
To má letní plátěné. Bohužel těch s regulací na hubené dítě toho na léto moc není. Jo ty nosí do školy.
Teď budou mít hned první týden ve škole nějaké výlety, tak stejně půjde v riflích…