Co podnikáte s ročním dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
11.1.17 20:10

Syn ma 14 mes a na zadne aktivity nechodime. ja bych to i zkusila, ale jsme na vesnici a tady ty moznosti jsou znacne omezene. ale kdyz jsme v praze, chodime do detskych hernicek, ty jsou super. spousta novych hracek, balonky, skluzavky a zboznuje trampolinu.
venku ted taky radime, sanky, boby, dneska jsem jakoze bruslili na zamrzlem rybniku, behal a desne rehnil.
doma hodne obrazkove knizky, ukazuju a vykladam co to je, jak delaji zviratka a super jsou zvukove knizky, to macka sam. stavime s kostkami clemmy nebo s duplem. mame spoustu drevenych hracek, frci zatloukacka. dal staveci kelimky na sebe, navlekaci krouzky, kulickodraha pro nejmensi.
mam jeste triletaka, takze tenhle mladsi se do vseho zapojuje. kreslime pastelkama a voskovkama, hodne placame s modelinou. nadobicko a jidlo jakoze varime.
a co zboznuji oba, sedet na kuchynske lince a pomahat mi s varenim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
11.1.17 20:14

@peta81 s tim varenim se pridavam, jak si nekdo stoupne k lince tak malej uz tahne zidli a chce varit taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
11.1.17 20:34

My chodime na plavaní od 6m a na cviko pro mrňata od 12m. Moc ale nečekej, že bude cvičit. Většinou to jsou říkanky s ukazováním, ale syn si je pamatuje, děláme je i doma. Jinak chodíme pravidelně do herničky, ptž doma by mi jeblo a teď v zimě to na dlouho venku není.

• Citovat
  • Upravit
585
11.1.17 20:36

Se synem chodime od 6. mesicu na plavani a cviceni pro kojence. Nyni ma 1.5 roku a stale chodime na plavani a cviceni pro batolata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.17 20:49

Take jsme od pul roka (zari) zacali chodit na plavani a cviceni. A byli jsme tam do října cca. Pak přišly nemoce, rymy, ja stonala, pak nějaké výlety a predplatne vyfrcelo kominem. Už bych to nikdy nezaplatila předem, člověk u deti proste nevi! :-/ Ted se mi ani nechce chodit mezi tolika deti…nemoce! Asi jsem paranoidní, ale to radši pujdem ven a pak doma budu dělat psi kusy, abych ho zabavila, nez oak zase 14 dni odsavat rýmu. :-/a to je to nejmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
11.1.17 21:12

U nás je třeba hernička/cvičení - organizovaně se cvičí (ukazovací básničky - kovej kovej, brambora a tak) cca půl hodinky ve skupině 1,5-2r. Jinak tam mají tunu hraček, pak jim postaví opičí dráhu a ještě mají připraven výtvarný projekt.

Jinak do dětských koutků klidně jen lezoucí, začínající chodit. Taky jsme chodili. Nejvíc ho bavil bazének s míčky. Ale naučil se třeba sám jezdit na skluzavce a pak tam měli kočárky a sekačky a různá jiná tlačicí zařízení, takže tam trénoval i chození.

V roce a kousek už jsme taky sáňkovali - posílali jsme si ho s manželem z malého kopečka, nebo jsem ho předběhla po cestě a dole ho zastavila. Taky už obcházel, takže jsme došli někam, kde byla lavička s „čistým“ sněhem (nebo nějaký prvek na hřišti) a tam se chvíli batolil ve sněhu.

Co se tvoření týče, tak kdy to strká do pusy, je to blbý. Ale jinak razítka jsou super, voskovky takové ty trojúhelníkovité, tam by nemělo vadit, že je okousne

Knížky, i když teda spíš pro starší, má rád komiksové. Nečteme bubliny, nebo vůbec text, ale ukazujeme a vyprávíme ten příběh. Takže třeba Kocoura Vavřince přečteme několik dílů víckrát za den. Na hradě Bradě taky jde. Nebo takové, co mají podrobné obrázky a dá se u nich takhle vyprávět. Třeba jeden děda má naskákaného Neználka, tak ukazuje na obrázcích a vypráví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
11.1.17 21:24

Holky, to je super, co píšete!! Díky moc, pročítám a inspiruji se! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
11.1.17 21:27

Tak já v dětském koutku pracuji od června kdy bylo synovi 8.měsíců. Zapojuje se sám aniž bych ho do něčeho tlačila, 2× v týdnu fungujeme jako školička a 1× herna. Syn se zapojuje i v dílničkách (lepení, malování, kreslení) dají se koupit spešl pastelky pro batolata.
Z knížek u nás nejvíce frčí z nakladatelství Svojtka, maličké s odklápěcími okýnky. Mají Zvířátka v zoo, Na dvorku, V lese a myslím mořský svět. Mají několik sérií skoro všude se něco odklápí a jsou krásně malované, moje děti je milují…
Chodíme plavat, momentálně si užíváme sněhu a nejvíce ho baví nabírat sníh lopatkou a přenášet ho :-) boby ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.17 22:11

@Cocka nasladko Super nápad!

• Citovat
  • Upravit
24.1.17 21:36

Ahoj, já mám holčičku 12měsíců, v 8mi jsme chodili na plavání, pak do jednoho cvičeníčka pro děti do 1 roku (zpívání, básničky v kruhu). Tam už ale nechodím dýl, protože mám moc akční dítě a nevydrželo sedět na zadku, pořád jsem ji honila po herničce :D

Ted momentálně chodíme sáňkovat, malá se nijak netváří ale na hodinku ve sněhu to stačí :D. Někdy jdeme za taťkou na návštevu do práce. Hrajeme si hodně doma a nebo když je čas spánku chodíme na procházky. Do kaváren a herniček moc nechodím, nerada utrácím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
29.1.17 20:38

Máme teď 13,5 měsíce a chodíme od cca 8 měsíce na cvičení pro batolata a od 11 měsíce na plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí