Co nejvíc zabírá na chrápání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
11.3.13 21:22

Ne to ale opravdu :-D na různých fórech to všichni píší že nic nepomáhá a dávají si špunty do uší :-D jakože fakt kdybych nečekala mimi tak si je pořídím. Je mi smutno jak často spíme kvůli chrápání oddělene :-/ No nějak zkusíme jít na ORL, že co tam zjistí, je důležitý určit příčinu chrápání. V nemocnici by mě trefilo kdyby mi tam někdo chrápal.-D tam není kam utýct v noci, tak jako doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.3.13 21:35
@Buba27 píše:
Ne to ale opravdu :-D na různých fórech to všichni píší že nic nepomáhá a dávají si špunty do uší :-D jakože fakt kdybych nečekala mimi tak si je pořídím. Je mi smutno jak často spíme kvůli chrápání oddělene :-/ No nějak zkusíme jít na ORL, že co tam zjistí, je důležitý určit příčinu chrápání. V nemocnici by mě trefilo kdyby mi tam někdo chrápal.-D tam není kam utýct v noci, tak jako doma

Příčinou chrápání je rozvolněné měkké patro. Dýcháním otevřenou pusou se rozkmitá a vydává ty zvířecí zvuky. Laserem se vlající tkáň odřízne a kmitání se nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
11.3.13 22:14

Příčin je spusta, nemusí to být jen to patro :-) manžel má sice slabou, ale chronickou rýmu a ta to právě taky může způsobovat, také ta rýma může narušit nosovou přepážku a to je pak příčinou chrápání… prostě potřebuje detailní ORL vyšetření. Jsem zdravotní sestrou, tak trošku tomu rozumím i když pracuji v jiném oboru, alespoň dokonale znám anatomii těla :-) tak jsem pak chytrá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaculka13
12.3.13 09:50

Ahojky, díky za info. Já chtěla taky jít do lékárny pro nějaké zázračné kapičky, ale koukám, že to jsou vyhozené peníze. Také mě zaujala ta nízká úspěšnost operací. Na stránkách kliniky jsem četla 93% úspěšnost, ale koukám, že skutečnost je někde jinde. 8o Dnes v noci jsem prakticky nespala a hlava mě bolí jako střep. Máme malý byt, takže oddělené spaní nepřichází zatím v úvahu (stěhování bude nejdřív za 1,5 roku). Špunty v uších mě tlačí, to je ještě horší. Přemýšlím, že našiju manželovi na pyžamo kapsu a do ní dáme nějaký míček, aby se nemohl přetočit na záda. Samozřejmě pokud bude souhlasit. Jinak zhubnout by také mohl, ale sedavé zaměstnání je zabiják. :,(

• Citovat
  • Upravit
69
12.3.13 11:30

No můj nemá nadváhu, fakt nevíme příčinu. Ale slíbil že se dnes objedná na ORL. Tak uvidíme. Ale na dnešek nechrápal :-) po posledních 4 nocích jsem se konečně krásně vyspala a on taky.On když chrápe tak já ho budím aby se otočil na bok, jenže to sice chrápe méně, ale chrápe taky. Dřív to nebylo že by chrápal i na boku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agora
20.6.13 00:00

Kup mu CPAP maji to na netu

• Citovat
  • Upravit
96
21.6.13 11:56

Holky ahoj :kytka:, manžel taky chrápe hrozně nahlas, umí to i na boku, na břichu a taky se zavřenou pusou :roll:, no hrůza :,(. Sousedka mi říkala: „Vždycky vím, kdy je ten váš na noční, nic neslyším a špatně se mi spí, už jsem si na tu zvukovou kulisu tak zvykla :lol:“ Takže můj chlap vlastně spí se dvěma ženskýma, ten se má :lol:
Zkoušeli jsme sprej, ale moc to nepomáhalo, dva polštáře měl vždycky a taky žádná změna. Teď asi poslední rok spí na anatomickém polštáři a je to o dost lepší. Ne snad že by nechrápal, ale tak nějak tišeji a míň. A on sám si to nemůže vynachválit, že pak nemá tak vyschlo v krku :) I tak jsou noci, kdy se stěhuju do obýváku, ale rozhodně se to zlepšilo.
My jsme teda na doporučení koupili dost drahý polštář, ale myslím, že stejnou službu udělá i levnější, tak třeba tahle zkušenost někomu pomůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
7.8.14 14:05

Diskuse se víc než rok stará, tak zkusím obnovit a zjistit, zda vám někomu něco pomohlo. Manžel dřív moc nechrápal, ale teď je to hrozné, spíme odděleně, on v obýváku, vadí nám to a chtěli bychom to změnit, ale já se fakt s ním vůbec nevyspím. Chrápe furt, a šíleně a je jedno, jak leží. Špunty do uší mít nemůžu, on je z části hluchý a neslyší děti, když v noci pláčou, nebo chtějí na záchod a tak.
Jo, má lehce nadváhu, snaží se hubnout, ale vůbec si nehlídá jídelníček, večer se cpe a tak…Domu jsme přestala kupovat sladkosti, slaný pečiva apod, ale on si vždy něco koupí sám, nebo se nacpe na noc něčím jiným…To je prostě marný. Začal sportovat, to je pravda, ale nezhubl.
Zkoušeli jsme sprej PSSST, ale nepomohl, nevím, zda má smysl zkoušet ostatní spreje, nebo ty kroužky do nosu? Na operaci bych ho hnát nechtěla, výsledek není zaručený a komplikace nikdo předem nevyloučí.
Doma lze spát odděleně, ale když jedeme pryč někam na víkend, nebo na dovču, je to šílený…Já se doopravdy nevyspím a tak po 2-3 nocích, jsem totálně vyčerpaná a z dovolený nic nemám…
Díky všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.8.14 14:21

Taky nevím co udělat s přítelovým chrápáním :(, spím vždycky se špunty, jinak bych se absolutně nevyspala, mě ruší každý zvuk, jenže ted jsem tehotna a desim se toho az bude mimi na svete tak jak se vyspím, se spuntama uz spat nebudu moct a nechci aby to bylo tak ze budeme kazdy spat oddelene, to by mi prislo ze ani nemam chlapa :( :nevim:, vim ze jsem neporadila, ale aspon vis ze je nas vic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
7.8.14 14:24

Pošli ho do spankové laboratoře. Můj táta taky hrozně chápal, pozdeji už to bylo i apnoe (krátkodobé zástavy dechu), celý den unaveny, usinal všude. Dostal dýchací masku a má po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
7.8.14 14:29

Manžel taky hrozne chrápe:-D když se to fakt už nedá vydržet jdu spát do obýváku. Zkoušeli jsme spreje atd, nic nepomohlo. Časem jsem si zvykla.:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16416
7.8.14 14:44

Už rok spi manžel v pokoji pro hosty :D:D:D
má svůj veget já taky krasne se nám spi
jeho chrápání je nesnesitelný
za dalsi on otvírá okno já nesnesu otevreny okno :D:D:D
takhle jsme, ova spokojeny :D:D:D
sex funguje ;-);-);-);-) já skočím k němu on ke mě a pak sup do svýho a v klidu spat
jinak nevim jak ji at to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16465
7.8.14 20:52

@arkadie Muzes, prosim, napsat vice podrobnosti, jak vysetreni probiha a jak se praktikuje spani s maskou? Jinak se pripojuji do skupiny nevyspanych. My jsme o level dale, uz me budi pres zavrene dvere.. jet na dovolenou je hruza i se spuntama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
7.8.14 21:41

@tulipán Tak o podrobnosti jsem se moc nezajimala, určitě něco vygooglíš ;) Jen vím, že tam pobyl nejakou noc, kdy byl napojeny na nějaký přístroj, který snimal frekvenci nádechů. Pak se to testovalo s maskou, jestli to ma vliv. Ta maska vypadá jak klasická na kyslík, jen to na kydlik není. Honí to normální vzduch, ten přístroj zaznamená výpadek v dýchání a dodá vzduch. Pomáhá to na celkový stav, nezatěžuje se tak srdce, cévy…Je z toho fakt nadšený a vůbec nechrápe :palec: Zvmaskou se mu spí taky vyborně, v ničem neomezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16465
8.8.14 07:28

@arkadie Diky. Ja uz se snazim manzela dokopat na tohle vysetreni roky, googlila jsem, ale moc podrobnosti se zjistit neda, tak se na to vymlouva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí