Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dneska jsem se s kamarádkou nasmála, když jsme si navzájem popisovaly, jak naše roční děti usínají a co potřebují/co jim dělá dobře k tomu, aby usnuly. Můj syn vyžaduje kolíbání, aby usnul musíme ho „udrncat“ houpáním v postýlce, horizontálně kynklat v úhlu 45 stupňů. Pak začne fáze mručení a za chvíli je tuhej. Kamarádky dcerka si zase šmrdlá po obličeji svojí oblíbenou ponožkou, bez ní prostě neusne. A co vy? Máte nějakou podobnou bizarnost?
@Mobidick dcera vyzadovala plenu aby se usudlala a syn vyzaduje jak plenu tak k tomu jeste flasku s mlikem a je jedno zda jedl treba 20 minut predtim nez sel spat
Příspěvek upraven 17.09.13 v 23:03
Moje dcera se kouká na prasátko pepu nebo Masu a medvěda na mojem mobilu. ![]()
![]()
Náš malý musí šmidlať mihálnice a obočie niekomu inému… sebe samému sa to nepáči ![]()
Nevim, nejsem tam s ní
Dám dudle, do pusy a do každé ruky a jdu pryč
Takže vlastě ty dudlíky ![]()
můj syn je exot
nemá žádný oblíbený rituál. Klasika odnesu ho do postele, položím, pusinka a dobrou noc ať tě blechy štípou celou noc, celou noc do zadku, do zadku, do zadečku u toho ho štípu do zadku
no ale s čím chodí spát?
nemá žádnou oblíbenou hračku, takže třeba auta, mašinky, pytel čočky, instantní polévka, přesnídávka, jogurt, pekáč na bobování, asi 3 kilové ložisko nebo co to je, hasák. Jo a snese jen jednu věc, dvě nebo více ne ![]()
Plenku a k sobe plysaky!! V roce mela plenku a jednoho plysoveho psa.
Vecer oblibenou deku pres hlavu. Pres den usne jedine v moji posteli, jednu ruku do svoji pusy, druhou do moji ![]()
Mě, tátu nebo babičku a většinou plyšovou kočku. A pak se podle nálady střídají vláčky (někdy chce spát se všemi - zhruba 20), gumový slon, fotka slona, stavba z dupla, míček.
Já zazpívám písničku, dám plenku, dudlík, pusinku a odcházím, zatím usíná sám a v pohodě ![]()
Dudlík (ano-stále ještě dudlík) a osahává perinu tak dlouho dokun nedojde k rožku…toho se drží… a pak ješte druhá ruka a jiný rožek… a taky vyžadije číct(ale porad jednu knihu a jednu dvojstránku) uz ji znám zpaměti!
@K-Black
No, moje dcerka je zase vysazena na čínské polévky. Sice s ní nejde spát, ale kdekoliv ji objeví, tak ji nechce dat z ruky. Samo je neji, ale třeba nákup u vietnamců se bez sáčku čínské polívky neobejde:-D:-D:-D