Jak naučit dvouleté dítě spát celou noc?

1121
16.9.13 10:14

Jak naučit dvouleté dítě spát celou noc???

Ahoj, mám dcerku dva a půl roku a od mala nebyla moc velký spáč, poslední dobou se to ale stupňuje a já už nevím co dělat!!
V červenci jsem jí odebrala dudlík protože se v noci budila tím jak ho pořád hledala po posteli, po týdnu už to celkem šlo, ale bohužel jsme si jí naučili na uspávání, před tím jsem jí odvedla do postele, pustila hvězdičky a ona si usnula sama…ale s dudlíkem :(
Takže hladíme dokud neusne, jenže mi přišlo že se v noci vzdudila a když nebylo hlazení a přítomnost jednoho z nás bylo zle.
Do toho jsem se před 14 dny přestěhovaly do jiného bytu, tady už je to doslova noční teror, budí se třeba pětkrát za noc a prudí, vzteká se, brečí a nechce tam spát i když jsme jí tam na noc dali světýlko aby se nebála. Už vážně nevím… potom je přes den protivná a po poledním spánku přijde vždy navztekaná s pláčem… :pocitac: :zed: :zed: :zed: A tak je to pořád do kola :zed: :zed: Už jsem přemýšlela že jí vezmu někam na vyšetření, nepřijde mi to normální!!! Moc děkuji za jakoukoli radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
16.9.13 10:24

Ona spí sama v pokoji? :nevim: to bych neviděla jak prudění, jestli je v novém, má horší spaní a ještě sama, také bych fňukala, kdybych byla takhle mrňavá.
Víš kolik dětí se stěhuje dospělákům do postele a nechce být samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.9.13 10:30

No já teda myslím, že děti mají nárok na přítomnost rodičů. Malá má postýlku bez postranice u mé postele. Spí od večera (cca 20 hod) až tak do pěti a pak si přeleze ke mě, tulíme se a usne ještě na dvě hodiny. Teď je nemocná, takže se častěji budí, ale jen si ke mě přeleze a spí dál.. Já jsem zastánce společného spaní, ale chápu, že pro někoho to není. Ale vyhověla bych jí, zvlášť v novém bytě, u nás stačí, že nezavřu dveře a malá má hysteráky, že je něco jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.13 10:31

Zkusit nedat spát po obědě, pak lehne večer a usne snad hned. Před spaním, u nás se vždycky zaspívá, přečte pohádka, tím se syn uklidní a pak spí.

• Citovat
  • Upravit
1121
16.9.13 10:34

Jenže ona tohle dělala i ve starým bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.9.13 10:35
@Iweet píše:
Ahoj, mám dcerku dva a půl roku a od mala nebyla moc velký spáč, poslední dobou se to ale stupňuje a já už nevím co dělat!!
V červenci jsem jí odebrala dudlík protože se v noci budila tím jak ho pořád hledala po posteli, po týdnu už to celkem šlo, ale bohužel jsme si jí naučili na uspávání, před tím jsem jí odvedla do postele, pustila hvězdičky a ona si usnula sama…ale s dudlíkem :(
Takže hladíme dokud neusne, jenže mi přišlo že se v noci vzdudila a když nebylo hlazení a přítomnost jednoho z nás bylo zle.
Do toho jsem se před 14 dny přestěhovaly do jiného bytu, tady už je to doslova noční teror, budí se třeba pětkrát za noc a prudí, vzteká se, brečí a nechce tam spát i když jsme jí tam na noc dali světýlko aby se nebála. Už vážně nevím… potom je přes den protivná a po poledním spánku přijde vždy navztekaná s pláčem… :pocitac: :zed: :zed: :zed: A tak je to pořád do kola :zed: :zed: Už jsem přemýšlela že jí vezmu někam na vyšetření, nepřijde mi to normální!!! Moc děkuji za jakoukoli radu :kytka:

Na vyšetření? 8o 8o 8o 8o 8o
No já nejsem žádná outlocitná maminka, která letí ke každému prdu svého dítka, ale souhlas s @kozisek .
Ta malá nechce být sama a hádej proč? Že by se třeba bála? Změna bydlení k tomu taky přispívá.

A dítě je prostě mládě, ať se ti to líbí nebo ne. A víš, kolik samic spí se svými mláďaty?
Když už „musím“ použít to přirovnání lidé x zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
16.9.13 10:38

Asi jsem to podala že jí trápím ale dělám to uplně stejně, tulíme se, čteme pohádku, hladíme.. Po obědě spát chodí protožě jak nespí v noci a vstává třeba i v pět ráno tak nevydrží do večera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.9.13 10:39
@Iweet píše:
Jenže ona tohle dělala i ve starým bytě.

Je prostě malá, proč ty potřebuješ spát vedle manžela a ona sama, jsou děti, které vyžadují být samotné, protože je dospěláci ruší, ale jsou i takové, které samotné být nechtějí. Prostě to tak je a je třeba to respektovat, smířit se s tím a buď s ní spát v pokoji nebo si ji vzít k sobě, myslím, že by se uklidnila a spala pak třeba celou noc, jde o ten pocit jistoty a bezpečí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.9.13 10:43

Dite kolem tohohle veku zacina mit fantazii a fakt se muze bat. Ja mam dcerku 3 a tri ctvrte roku, od 8 mesicu zvykla spat sama v pokojicku, usnula vzdy sama. V roce a tri ctvrte jsem odebrala dudlik, nic moc se nezmenilo, spala dal jako andilek. Po tretim roce (ma malou segru) nastal zlom, zacala se z nejakeho duvodu bat. Az to doslo tak daleko, ze jsme spali kazdy s jednim ditetem (ja s kojencem, manzel s dcerou). Pak jsme je sestehovali a nyni staci pritomnost male segry a neboji se (i kdyz ja litam a miminem petkrat za noc, ale aspon starsi je v klidu). Ja naprosto chapu odpurce spolecneho spani, ja se tak proste nevyspim :oops: Asi bych zkusila vecer uklidnit, pohadku, nechat otevrene dvere, aby vas slysela, rozsvicenou lampicku. Nebo my jsme si sli s dcerkou koupit kamarada na spinkani, aby se nebala, sama si ho vybrala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
16.9.13 10:44

Zkusím to, asi jdu na to blbě..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
16.9.13 10:46

@Iweet No, ona má na to právo - bych řekla, že se normálně bojí. Je to ještě hodně malé dítě a nemusí to vůbec zvládat (navíc taková obrovská změna jako je stěhování ).

Když jsme malou dali spát do jejího pokojíčku v 9 ti měsících, tak do dvou let nebyl absolutně problém. Pak přišla akutní laryngitida a pobyt v nemocnici.

Se spaním ve vlastním pokojíčku a posteli nastal ámen. Nastěhovala se k nám do postele. Normálně se bála a bojí, že se zase začne dusit. Jde vidět jak moc nás potřebuje. Podařilo se nám ji přemístit alespoň do její postýlky, nicméně v naší ložnici a je to v pohodě.

Jenže, taky se máme shodou okolností stěhovat a tam se do ložnice její postel nevejde. Takže jsem připravená to znova zkoušet, poněvadž když spí s námi v posteli, tak se to nedá. Je dost akční na prostor a jsme špatně vyspaní všichni - pokud by byla klidnější, tak by nám to nevadilo vůbec.

Já budu zkoušet následující. Vezmu si matraci a budu usínat s ní v pokojíčku. Po určité době se to pokusím omezit, až získá opět důvěru a odbourá strach. K nám do ložnice to bude mít blízko, takže v noci, kdykoliv bude moci přijít, ale takto bych to chtěla vyzkoušet.

Znovu píši, kdyby se jí postel nám do ložnice vešla, tak to nedělám, ale jinak to nejde… Prostě uvidím a v případě neúspěchu budu hledat další možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
16.9.13 10:49
@Aliik píše:
Dite kolem tohohle veku zacina mit fantazii a fakt se muze bat. Ja mam dcerku 3 a tri ctvrte roku, od 8 mesicu zvykla spat sama v pokojicku, usnula vzdy sama. V roce a tri ctvrte jsem odebrala dudlik, nic moc se nezmenilo, spala dal jako andilek. Po tretim roce (ma malou segru) nastal zlom, zacala se z nejakeho duvodu bat. Az to doslo tak daleko, ze jsme spali kazdy s jednim ditetem (ja s kojencem, manzel s dcerou). Pak jsme je sestehovali a nyni staci pritomnost male segry a neboji se (i kdyz ja litam a miminem petkrat za noc, ale aspon starsi je v klidu). Ja naprosto chapu odpurce spolecneho spani, ja se tak proste nevyspim :oops: Asi bych zkusila vecer uklidnit, pohadku, nechat otevrene dvere, aby vas slysela, rozsvicenou lampicku. Nebo my jsme si sli s dcerkou koupit kamarada na spinkani, aby se nebala, sama si ho vybrala ;)

To byl důvod proč jsme odešli z pokojíku a nechali malou spát v pokojíčku samotnou, my rušili jí a ona stačilo aby se pohla a já byla hned vzhůru..ale to je normální věc.. Měli jsem jen 140tku takže mezi nás by se vešla už těžko. takže když to byli ty horší noci, spala jsem tam já nebo tatínek… Teď v novém uspáváme jak píšeš, dala jsem jí tam lampičku na noc plus oblíbenou noční oblohu… koupily jsme šášu a má svou fanynku… Ale nic nepomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
16.9.13 10:56

@kozisek je to takový zvyk - úzkostlivá potřeba vést dítě k samostatnosti.. Taky to nechápu.. Jako malou mě taky odstrkovali, když jsem chtěla spát s mámou, bála jsem se.. Tak z toho mám teď možná i nějaké trauma, protože když je muž v noci pryč, tak se budím, špatně se mi spí a dokonce mívám nevysvětlitelný strach :roll: Aspoň vím, co nedělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
16.9.13 11:00

@Iweet Co jsem psala koziskovi bylo myšleno obecně, tak se prosím nezlob.. každému dítěti vyhovuje něco jiného.. Můj syn spí ve vlastním pokoji od narození, nedělá mu to problémy.. Ale počítám s tím, že později třeba bude chtít být s námi, tak mu v tom bránit nebudu.
Třeba je to u vás jen přechodné období, nech dceři čas, ať se srovná, i s novým bydlením..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
16.9.13 11:01
@zlodcera píše:
@kozisek je to takový zvyk - úzkostlivá potřeba vést dítě k samostatnosti.. Taky to nechápu.. Jako malou mě taky odstrkovali, když jsem chtěla spát s mámou, bála jsem se.. Tak z toho mám teď možná i nějaké trauma, protože když je muž v noci pryč, tak se budím, špatně se mi spí a dokonce mívám nevysvětlitelný strach :roll: Aspoň vím, co nedělat..

Ale no tak!!! zase bych to tak nepřeháněla!!! já malou neodstrkuju, je to přece moje dítě, nevíš jak to u níás chodí takže klídek!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí