Co přidat do těstovin, aby NEbyly dobré?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
22078
22.3.26 12:02
@Kasandra159 píše: Více

Mícháš dohromady jablka a hrušky.

Je diametrální rozdíl mezi tím, jestli dám dětem čas od času nějakou dobrotu nebo nezdravou věc – a jestli si naučím vybíravé čtyřleté dítě na instantní těstoviny, plné soli a průmyslových ochucovadel.

Špatné rozhodnutí bylo už to původní - koupě těch těstovin (aby nebyl vztek). Vymýšlet teď nejrůznější konspirace, aby k tomu vztekání nedošlo ani teď, není nic než jeho nesmyslné pokračování.

• načítám...
1690
22.3.26 12:15
@Markéta188 píše: Více

Tak ale tohke je taky omacka, pises o kureti na paprice, jen instantni, takze jde spis o tu umelou chut, to je jasny. Kdyz ji v tom chces podporovat, ja bych to sama nepozrela, natoz to dat diteti. Sama si psala, ze ty testoviny neplavou v omacce, takze proč to nezkusit tak i u domaci omacky, nepolevat to at to tam neplave a prostě ty těstoviny jen nechat nacucnout trochou ty omacky.

• načítám...
6127
22.3.26 12:18
@BohunkaP píše: Více

Ta koupě chyba byla, to uznávám :palec:

• načítám...
1690
22.3.26 12:22
@Anonymní píše: Více

To je snad ale rozdíl, brambůrky a sladkosti nekonzumujes jako bezne jidlo denne ne, je to pamlsek, ktery ma být obcas a dite by melo byt ucene, ze je to neco co neni zdrave na nejake castejsi bazi. Ty tu mluvis o plnohodnotnem jidle a ucis male dite na polotovary, instantni jidlakde je plno umelych dochucovadel, chut prestimulovana, hodne kalorii ale mako zivin, hodne soli. Kor dite, ktere špatně ji. Proste mu do budoucna zadelavas na problém. Jakoze obcas asi jo, ale proč u tak malého ditete co ještě špatne ji..

• načítám...
77516
22.3.26 12:55
@ValaKrie píše: Více

ano, toho bych se také bála, že když zakladatelka udělá hnusné těstoviny, tak holčička odmítne jakékoli těstoviny příště jíst - a bude mít ještě omezenější jídelníček než teď

• načítám...
13998
22.3.26 13:00
@Neboj píše: Více

Taky jsem byla nejlepší matka, dokud jsem svoje děti neměla :lol:

• načítám...
13998
22.3.26 13:09

Trochu hystericka reakce, neni to čínská polívka, ale složení to má vcelku ok, soli tam je dost (ale ja taky těstoviny solím :D ), ale průmyslová dochucovadla tam nevidim. Jak už tu mnohokrát padlo, ne na denní bázi, ale to přeci zakladatelka vubec neřeší.

Jako me přijde úplně šílený, kolik lidi by tu dite houpalo a nalhávalo mu, ze to je přeci z pytlíku a byla by to domácí.

Normálně bych rekla, ze ted dostane pul porce, ale příště to zkusíme udělat spolu, poradne to rozmixovat, dochutit, a klidně taky zkusit nějaký kolínka s tim dovařit, at se to taky hodne vcucne. :nevim:

• načítám...
Anonymní
22.3.26 13:20
@ahhotep píše: Více

To je taky trochu hysterické ne…že mu do budoucna zadělává na problém, jen proto že si dá jednou za čas těstoviny ze sáčku, jejichž složení ani není tak hrozné jak tu z toho kdekdo dělá :roll:
Já doufám že zakladatelka se nenechá vystrašit, že odteď bude dítě závislé na soli a málem umře a kdesi cosi… a rozumně si to udělá po svém :palec:

• Upravit
22078
22.3.26 13:21
@Lily-of-the-valley píše: Více

Já bych nikomu nic nenalhávala – já bych tu věc předevšim dítěti nekoupila. A když už nějakým omylem ano - jasně, stát se může, chyby děláme všichni  – pak bych nevymýšlela konspirace, ale prostě ji dítěti k tomu obědu neudělala.

Jestliže něco pro malé dítě považuji za škodlivé (a že si, kromě alkoholu, neumím představit moc škodlivějších věcí než instantní polotovary), tak to zkrátka nedostane, i kdyby to mělo znamenat vzteklý záchvat a další suché těstoviny k obědu.

• načítám...
9187
22.3.26 13:26

@ahhotep @BohunkaP
Snažíte se vysvětlovat zbytečně. Stejně nebude pochopeno.

• načítám...
13998
22.3.26 13:37

Nevim no, v dětství jsem mela často instantní polévky, tenkrát frčely i normálně, na běžné jídlo. Nebo mi je dělali prarodiče když jsem byla nemocná, nebo ty hrnkové polevky… tam glutamáty vyloženě byly. A to si myslim, ze se to konzumovalo fakt v nevhodném množství. Ze si to tady nekdo koupi jako mlsku dvakrat za mesic je proste ok, protoze jak uz tu zaznělo, neni nic horšího, než absolutní zákazy.
U nás se taky nekupovalo nic sladkeho, a jen co byly peníze, tak jsem je neutrácela nikde jinde, nez v potravinách za cokolady a sušenky. :oops: fakt jak nemocná. Věřím, že kdyby k tomu máma měla doma normální přístup, tak tu potřebu nemám.

• načítám...
11097
22.3.26 14:04

Já třeba vůbec nechápu, ptoč jsi jí při vaření ukazovala obal (sáček) od instantních těstovin :nevim:

• načítám...
6127
22.3.26 14:14
@Bytsamsebou píše: Více

Já?

To jídlo nebylo určené pro ni, protože mě v životě nenapadlo, že tohle bude jíst :mrgreen:
Jako polovinu věcí….

Manžel ji dal ochutnat a oba jsme čekali, jak to s ksichtem vyplivne a ono houby… :mrgreen:
Ona nejí ani jídla, co běžně děti milují.
Hranolky, nějaký nugetky a tak…

Maximálně pizzu, ale to si z ní všechno sundá a jí pouze to těsto :mrgreen:

• načítám...
32238
22.3.26 14:16

@Markéta188 Tak je možný, že jí je dáš znovu a ona je nebude chtít. Domluvila bych se s ní, že max jednou měsíčně, třeba.

• načítám...
11097
22.3.26 14:16
@Markéta188 píše: Více

Ano ty. Protože jak by věděla, že jsou to instantní těstoviny z regálu v obchodě 8).

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m