Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, dotaz je položen správně ![]()
Před 2 týdny jsme byly na horách. Vařili jsme si sami. Koupila jsem nám s manželem na jednu večeři rychlovku v podobě instantních těstovin.
4letá dcera jí všechno suché. Nemá ráda omáčky, pomazánky a podobně, takže jsem předpokládala, že ji dám jen chleba, nebo něco studeného.
Jenže ona ochutnala a hrozně ji to chutnalo.
Dnes jsme byli na nákupu a jeli kolem regálu, kde byly…
No samozřejmě dcera, že je hrozně chce.
Chvíli jsem přemýšlela, jestli souhlasit se vztekajícím výlevem a říct ne.
Když jsem sledovala jak už natahuje, tak jsem souhlasila a přemýšlela, jestli ji říct, že jsme je tam zapomněli, nebo někde ztratili…
Pak mě napadlo, že ji těstoviny zítra udělám a přidám do nich něco, co ji nebude chutnat a těstoviny už nikdy chtít nebude - což vyřeší problém, že by je chtěla znova a znova a já nemusela stále opakovat NE ![]()
Nemám problém s občasnou pizzou, nebo hranolkami. Ale tyhle těstoviny ji fakt dávat nechci. Je to takové to jídlo, na kterým se staneš závislým.
Jenže co? Napadl mě česnek..
Máte někdo lepší typ?? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jako myslíš instatní ramen? Tak to udělej pálivý
Našim by stačilo i víc pepře
Příspěvek upraven 21.03.26 v 20:51
A proč jí neuvěříš těstoviny normální?
Vždyť je to otázka chvilky.
To nechápu. Ona ti skoro nic nejí a nebo suché a ty jí nechceš dát těstoviny? Tak kup kvalitní, ne? Nemusis kupovat instant, v klidu jí to vysvětli. Je to už velká holčička. Vždyť je to normální příloha?
Já nevím, ale asi bych se na to vykašlala, doma je někde schovej až se nebude dívat a řekni, že je nemůžeš najít, až se bude ptát, ona zapomene🤷♀️ nebo jí je dej a je dost možné, že je ani nebude chtít, mám skoročtyřleťačku a vím, že co jí jeden den ještě nutně neznamená, že bude chtít jíst i za týden🙈 proč si komplikovat život😅
A teda fakt by mě zajímalo, co je to za instantní těstoviny, že je na nich taková závislost😁
Vysvětila bych ji, že takové jídlo není zdravé a nebudeme ho kupovat, jíst.
Udělej domácí verzi nudle s kuřecím masem a zeleninou.
Až jí bude vonět, že nějaký známý rodiny kouří. Tak budeš zvažovat, jestli cigarety na přání koupíš? Asi ne.
@MiaBea píše: Více
O to vůbec nejde.
Těstoviny ji samozřejmě udělám - ty ji pouze suché, ale ona chce tyhle z pytlíku. A protože je to éčková bomba, tak ji je fakt dělat nechci.
Respektive ne opakovaně a protože má moje dcera extremní výdrž a umí kvůli tomu udělat šílenou scénu, tak se ji chci vyhnout.
Proto mě napadla myšlenka jí trochu oblbnout a podat ji tyhle těstoviny s něčím, aby ji nechutnaly a už je dále nevyžadovala a obešlo se to bez scén…
Tak proc ji neudelas testoviny na jiny zpusob? To ji je kvuli tomu uplne zakazes? Mas teda divny pristup..
@Markéta188 píše: Více
Nebo ji udelas blok k jidlu.. nevymyslej nesmysly ![]()
@Kelsey1 píše: Více
No, to je právě to! Ona není žádný jedlík. Nesní mi maso a těstoviny ji v domácí verzi pouze suché, nebo se zeleninou.
Proto mě fakt zaskočilo, že tohle ji chutnalo.
Bylo to kuře na paprice.
V domácí verzi to nejí ani bez masa ![]()
@Ketris píše: Více
Jak jsem psala. Dcera nejí omáčky a ani maso.
Těstoviny doma jí pouze suché.
@pikola píše: Více
Nebyly to ty nudle. Ale kuře na paprice z pytlíku. Což ji klidně udělám, ale domácí verzi nejí.
@Markéta188 píše: Více
Aha, to jsi nemohla napsat rovnou, jak kdyby to bylo státní tajemství ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat