Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@neila píše:
Dávám do trochy vody svařit cukr, badyán, skořici, hřebíček, plátky pomeranče, 3-4 měsíčky mandarinky, jeden plátek citronu. Nechám provařit a pak do toho naleju nějaké dobré červené víno, nechám prohřát a je hotovoJe naprosto výborný
Taky tak. Nevarim koreni ve vinu, protoze se pak uplne vyvari alkohol.
@Anturie složení: 90% červené víno, cukr, výtažky z hřebíčku, skořice, pomerančové a citronové kůry. Takže voda to asi nebude
Ale já mám taky radši klasiku. Jenže poslední dobou se u nás víno vypije spíše klasicky než by se s ním někdo svařoval a to pak šáhnu i po té „náhražce“ ![]()
@MisaHanuska píše:
@Anturie složení: 90% červené víno, cukr, výtažky z hřebíčku, skořice, pomerančové a citronové kůry. Takže voda to asi nebudeAle já mám taky radši klasiku. Jenže poslední dobou se u nás víno vypije spíše klasicky než by se s ním někdo svařoval a to pak šáhnu i po té „náhražce“
Jasně, beru, já se teda vždy těším na zimu, podzim, že si dám svařáčka, ňaminka ![]()
@Eemii píše:
Taky tak. Nevarim koreni ve vinu, protoze se pak uplne vyvari alkohol.
tak to je jasné, víno se nikdy nesmí vařit, pokud to nemá být nealko svařák
Ale to předpokládám, že se tady ví ![]()
My děláme na Vánoce místo svařáku glogg - recept je 1 l červeného vína, 0,3 l vermutu, 10 hřebíčků, 2 svitky skořice, 200 g cukru (dáváme trochu méně), kůra z 1 pomeranče a plátky zázvoru podle chuti
zahřeje se, nechá do druhého dne odstát (zázvor vyndáváme dřív), slije do lahví a pak si v průběžně ohříváme množství podle chuti ![]()
Kvalitni bezsulfatove vino, hrebicek, skorice, pokud je potreba tak citron a med, vetsinou potreba neni. Deti to nemaji radi tak silne, tak jim to redim pomeranc. dzusem
Dělám svarakovy sirup podle kuchařky pro dceru, najdi si na netu. Naprosto luxusní záležitost. Sirup si udeláš do zásoby a pak pridáš do horkého vína.