Co přidat do Vánočního svařáku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21908
24.11.15 17:13
@neila píše:
Dávám do trochy vody svařit cukr, badyán, skořici, hřebíček, plátky pomeranče, 3-4 měsíčky mandarinky, jeden plátek citronu. Nechám provařit a pak do toho naleju nějaké dobré červené víno, nechám prohřát a je hotovo :palec: Je naprosto výborný :palec:

Taky tak. Nevarim koreni ve vinu, protoze se pak uplne vyvari alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
24.11.15 17:16

@Anturie složení: 90% červené víno, cukr, výtažky z hřebíčku, skořice, pomerančové a citronové kůry. Takže voda to asi nebude :mrgreen: Ale já mám taky radši klasiku. Jenže poslední dobou se u nás víno vypije spíše klasicky než by se s ním někdo svařoval a to pak šáhnu i po té „náhražce“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
24.11.15 17:26
@MisaHanuska píše:
@Anturie složení: 90% červené víno, cukr, výtažky z hřebíčku, skořice, pomerančové a citronové kůry. Takže voda to asi nebude :mrgreen: Ale já mám taky radši klasiku. Jenže poslední dobou se u nás víno vypije spíše klasicky než by se s ním někdo svařoval a to pak šáhnu i po té „náhražce“ :mrgreen:

Jasně, beru, já se teda vždy těším na zimu, podzim, že si dám svařáčka, ňaminka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.11.15 17:32
@Eemii píše:
Taky tak. Nevarim koreni ve vinu, protoze se pak uplne vyvari alkohol.

tak to je jasné, víno se nikdy nesmí vařit, pokud to nemá být nealko svařák :mrgreen: Ale to předpokládám, že se tady ví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
24.11.15 17:36

My děláme na Vánoce místo svařáku glogg - recept je 1 l červeného vína, 0,3 l vermutu, 10 hřebíčků, 2 svitky skořice, 200 g cukru (dáváme trochu méně), kůra z 1 pomeranče a plátky zázvoru podle chuti
zahřeje se, nechá do druhého dne odstát (zázvor vyndáváme dřív), slije do lahví a pak si v průběžně ohříváme množství podle chuti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
24.11.15 18:30

Kvalitni bezsulfatove vino, hrebicek, skorice, pokud je potreba tak citron a med, vetsinou potreba neni. Deti to nemaji radi tak silne, tak jim to redim pomeranc. dzusem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
24.11.15 19:41

Dělám svarakovy sirup podle kuchařky pro dceru, najdi si na netu. Naprosto luxusní záležitost. Sirup si udeláš do zásoby a pak pridáš do horkého vína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.11.15 19:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat