Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chci se prosím zeptat co máte rády ve Vánočním svařáku nebo punči. Jak to vylepšit? Kupuji ten hotovej svařák, jak se jen ohřeje a něco bych do něj přidala. Máte tip? Jestli oříšky nebo kousíčky jablka, pomeranče…Moc děkuji
Výborná záležitost je - červený víno a silný černý čaj (v poměru jak to chceš alkoholický), trochu rumu, koření na svařák (nebo je výýýborný rozpustný koření na „třešňový punč“) a pak tam dát ovoce - dle chuti: kiwi, madarinky, pomeranč… můžou se přidat mandel, ořechy a rozinky (ty je divrá předem mít namočený v rumu)… a dle chuti cukr… Je to takhle hrozně dobrý pití. A tolik se liší od obyčejného svařáku ![]()
No vidíš to, to mě ani nenapadlo - ty rozinky namočený v rumu, mňam
Děkuji Ti ![]()
@SarkaNovo Kupuji ten hotovej svařák, jak se jen ohřeje
Co je hotový svařák? Snad ne, něco v nějaké piksly ![]()
Pritel si dava do cerneho caje a jde urcite i do svaraku orechy ktere nakladam do sklenice a zaliji smesi z medu a rumu. Pomer jak komu chutna. Orechy dle chuti mozno pridat i rozinky.
Samotny svarak delam klasika vino, cukr, skorice, hrebicek, pomeranc.
@myskalucka píše:
@Anturie : ne, že sklenice ( flasky )
Je to úplně to samé. A za kolik, no schválně?
@SarkaNovo tak asi by to chtělo, co dáváš do svařáku normálně, abysme věděly, čím vylepšovat.
Jinak vím, že kamarádka dělá luxusní svařík a přidává tam krom pomeranče i mandarinku.
@Anturie píše:
@SarkaNovo Kupuji ten hotovej svařák, jak se jen ohřejeCo je hotový svařák? Snad ne, něco v nějaké piksly
Je to ve skleněný lahvi, ale je fakt dobrej, už ochucenej.
Jmenuje se to Vánoční vinný nápoj
@Anturie : nevím, myslím že kolem 50 Kč? Já si ho občas koupim, připomíná mi svarak z německého trhu, taky je to většinou německy výrobek ( teda ja kupují Weihnachtsgluhwein ).
@Anturie píše:
Je to úplně to samé. A za kolik, no schválně?
Stojí cca kolem 40,–Kč a je to litr myslím
Co to je „kupuju hotovej svařák“?
Já dávám normálně vajno s vodou a do toho skořice, hřebíček, badyán a pomeranč.
Brácha dělá „chlapáckej“
a dává do toho ještě rum - ale to už je tak vypít a spát..:-D
@Lejaa píše:
Co to je „kupuju hotovej svařák“?
Já dávám normálně vajno s vodou a do toho skořice, hřebíček, badyán a pomeranč.
Brácha dělá „chlapáckej“a dává do toho ještě rum - ale to už je tak vypít a spát..:-D
Holky, kupujete sladkou ochucenou vodu, která chutná a voní, není nad domácí výrobek ![]()
Dávám do trochy vody svařit cukr, badyán, skořici, hřebíček, plátky pomeranče, 3-4 měsíčky mandarinky, jeden plátek citronu. Nechám provařit a pak do toho naleju nějaké dobré červené víno, nechám prohřát a je hotovo
Je naprosto výborný ![]()