Potírání perníčků

2201
23.11.15 17:55

Potírání perníčků

Holky, mám akutní problém! :mrgreen: Od pátku mám v lednici těsto na perníčky, chtěla jsem je dnes péct a všimla jsem si, že mi došli vajíčka. Všude čtu, že aby byli krásně lesklé, musí se potřít vejcem. Nemáte někdo nápad, čím by to šlo nahradit nebo jestli se něco stane, když je nepotřu? (krom toho, že teda nebudou tak hezké?) :mrgreen: :mrgreen:
Díííky moc!!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

9567
23.11.15 17:57

@cucik14 No nevím co jsem udělala loni špatně, ale ty, které jsem potřela, byly nějaké scvrklé nebo co…Ty, které jsem nepotírala, vypadaly lépe :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2418
23.11.15 17:58

Musite je potrit PO upeceni, kdyz je potrete pred, budou zcvrkle…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9567
23.11.15 17:59

@Niemeyer Ha, díky! Loni to byla premiéra.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15116
23.11.15 18:00

Nepotírám je.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
31691
23.11.15 18:00

Nestane se nic..já nepotírám nikdy, mě se to nelíbí ani..beztak je nepotřu úplně celý..a velkej lesklej flek přes cca 3/4 perníčku mi nepřijde vůbec hezkej :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
562
23.11.15 18:01

My potíráme plnotučným mlékem a funguje to bezvadně :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
876
23.11.15 18:02

Já bych taky potřela aspoň mlékem. Jinak já normálně potírám vejcem rozšlehaným v troše mléka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2201
23.11.15 18:03

Díky, ste mě uklidnili, tak na to prdím :mrgreen: Držte palce, ať se povedou, mám letos premiéru. A jen ještě otázečka - mám horkovzdušnou troubu, tak raději 150 nebo 175 °C? :nevim: Všude píšou něco jiného…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2201
23.11.15 18:04

@Lela13 Noo výborně, to doma mám, taky až po upečení?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2418
23.11.15 18:04

A jak na tmave pernicky? Ja mam vzdy pocit, ze i nkdyxz tam dam spoooustu kakaa, neni to skoro poznat…kolik davate, pokud davate?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7327
23.11.15 18:07
@Niemeyer píše:
A jak na tmave pernicky? Ja mam vzdy pocit, ze i nkdyxz tam dam spoooustu kakaa, neni to skoro poznat…kolik davate, pokud davate?

No profíci dávají barvivo…do těsta…kakao je fajn, ale je z perníků ve větším množství cítit. A po upečení potírají (třeba tím vejcem) a v něm opět gelová barva…většinou hnědá + trochu červené. Dodá to hezčí nádech…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9007
23.11.15 18:09
@cucik14 píše:
Díky, ste mě uklidnili, tak na to prdím :mrgreen: Držte palce, ať se povedou, mám letos premiéru. A jen ještě otázečka - mám horkovzdušnou troubu, tak raději 150 nebo 175 °C? :nevim: Všude píšou něco jiného…

ničeho se neboj, ono se nic nestane, když je nepotřeš. Já je někdy potírám, někdy ne, prostě jak kdy. Na kolik troubu :think: teď jsi mě dostala, já dávám tak těch 160-170 a podle potřebuy přidávám ubírám. Jen tak mimochodem, zrovna se do nich jdu pustit :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2201
23.11.15 18:10

@Kotatko03 Výborně, tak ať se povedou ;) :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2418
23.11.15 18:10

Tyjo, to me nenapadlo…jsem pako…potravinarske barvivo mam…to je pravda.To kakao se mi tam prave moc davcat nechce. Diky:)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama