Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, mám akutní problém!
Od pátku mám v lednici těsto na perníčky, chtěla jsem je dnes péct a všimla jsem si, že mi došli vajíčka. Všude čtu, že aby byli krásně lesklé, musí se potřít vejcem. Nemáte někdo nápad, čím by to šlo nahradit nebo jestli se něco stane, když je nepotřu? (krom toho, že teda nebudou tak hezké?)
![]()
Díííky moc!!
@cucik14 No nevím co jsem udělala loni špatně, ale ty, které jsem potřela, byly nějaké scvrklé nebo co…Ty, které jsem nepotírala, vypadaly lépe ![]()
Musite je potrit PO upeceni, kdyz je potrete pred, budou zcvrkle…
Nestane se nic..já nepotírám nikdy, mě se to nelíbí ani..beztak je nepotřu úplně celý..a velkej lesklej flek přes cca 3/4 perníčku mi nepřijde vůbec hezkej ![]()
Já bych taky potřela aspoň mlékem. Jinak já normálně potírám vejcem rozšlehaným v troše mléka.
Díky, ste mě uklidnili, tak na to prdím
Držte palce, ať se povedou, mám letos premiéru. A jen ještě otázečka - mám horkovzdušnou troubu, tak raději 150 nebo 175 °C?
Všude píšou něco jiného…
A jak na tmave pernicky? Ja mam vzdy pocit, ze i nkdyxz tam dam spoooustu kakaa, neni to skoro poznat…kolik davate, pokud davate?
@Niemeyer píše:
A jak na tmave pernicky? Ja mam vzdy pocit, ze i nkdyxz tam dam spoooustu kakaa, neni to skoro poznat…kolik davate, pokud davate?
No profíci dávají barvivo…do těsta…kakao je fajn, ale je z perníků ve větším množství cítit. A po upečení potírají (třeba tím vejcem) a v něm opět gelová barva…většinou hnědá + trochu červené. Dodá to hezčí nádech…
@cucik14 píše:
Díky, ste mě uklidnili, tak na to prdímDržte palce, ať se povedou, mám letos premiéru. A jen ještě otázečka - mám horkovzdušnou troubu, tak raději 150 nebo 175 °C?
Všude píšou něco jiného…
ničeho se neboj, ono se nic nestane, když je nepotřeš. Já je někdy potírám, někdy ne, prostě jak kdy. Na kolik troubu
teď jsi mě dostala, já dávám tak těch 160-170 a podle potřebuy přidávám ubírám. Jen tak mimochodem, zrovna se do nich jdu pustit ![]()
Tyjo, to me nenapadlo…jsem pako…potravinarske barvivo mam…to je pravda.To kakao se mi tam prave moc davcat nechce. Diky:)